PetrSefl Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března před 15 minutami, Libor_OV napsal: Absolvoval jsem jako rodič nezletilých synů pohovor s pracovníci OSPOD, která pro to byla pověřená soudem. Chtěl jsem od pracovnice vědět, co je zač - co studovala a jakou má v oboru praxi. Odpověděla mi, že mi nic takového ze zákona nemusí sdělovat a nesdělí a že na OSPOD může pracovat, protože splňuje požadované minimální vzdělání pro svoji pozici. Máte s tím, prosím, někdo zkušenost? Nechce se mi věřit, že nemám nárok vědět profesní údaje o osobě, která mě a moje syny zpovídá. Děkuji. Asi bych se na to vykašlal a nešel touto cestou, už tak jsou většinou ženské na straně ženských (takže už tak jsi ve nevýhodě) a ještě jestli půjdeš proti ní, tak jen hůř pro tebe a pro výsledek toho co řešíš. Pokud máš dojem že je předpojatá, stěžuj si na ni a nech ji vyměnit, jinak se s ní spíše snaž vyjít.. jen rada. Chápu, že to čím asi procházíš není příjemné, ale myslím si, že to nic nevyřeší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března @PetrSefl Ta paní vyslýchala aji nezletilé syny - požádal jsem ji o info k její profesní odbornosti, odmítám nechat vyslýchat syny jenom tak někým, koho stanovil soud. Jsem ostražitý a chápu, že můžu být jako otec oproti matce obecně znevýhodněný, ale... Setkávám se se zásadními chybami ve výkonu práce lidí, kteří ze svojí pozice rozhodujou o osudu a životech mnoha lidí - celých rodin (OSPOD, dětský psycholog apod.). Když pochybím ve výkonu svoji práce, tvrdě za to platím, tady se nic neděje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března Jsem líný hledat. Tohle by Ti mohlo jako ukázání směru pátrání pomoci: Každý zaměstnanec OSPOD musí splňovat odborné předpoklady podle § 110 a § 111 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a podle zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících územních samosprávných celků a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.). Podle § 9a odst. 3 zákona o SPOD a přílohy č. 1 vyhlášky č. 473/2012 Sb., o provádění některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí se tyto orgány musí řídit při výkonu sociálně-právní ochrany dětí standardy kvality sociálně- právní ochrany dětí, které jsou kritérii určujícími úroveň kvality poskytování sociálně-právní ochrany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března před 9 hodinami, PetrSefl napsal: Asi bych se na to vykašlal a nešel touto cestou, už tak jsou většinou ženské na straně ženských (takže už tak jsi ve nevýhodě) a ještě jestli půjdeš proti ní, tak jen hůř pro tebe a pro výsledek toho co řešíš. Pokud máš dojem že je předpojatá, stěžuj si na ni a nech ji vyměnit, jinak se s ní spíše snaž vyjít.. jen rada. Chápu, že to čím asi procházíš není příjemné, ale myslím si, že to nic nevyřeší. Mám s OSPODem vcelku dobré zkušenosti, ne vždy jsou na straně matky, ale jinak je to trochu bezzubá organizace, až mi bylo někdy těch ženských líto, co všechno musí řešit a jaký to je někdy boj s větrnými mlýny.. Na druhou stranu mám zkušenosti s doslova zmrdem dětským psychologem, který byl schopný předepsat dítěti psychofarmaka. Dodnes se mi otvírá kudla v kapse, když si na toho krypla zkurvenýho vzpomenu. S OSPODem nebojuj a držím ti palce, ať všechno dobře dopadne a jsou děti i ty v klidu a pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března Děkuji všem za zkušenosti a nasměrování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března před 1 hodinou, TomTomTom napsal: Na druhou stranu mám zkušenosti s doslova zmrdem dětským psychologem, který byl schopný předepsat dítěti psychofarmaka. Dodnes se mi otvírá kudla v kapse, když si na toho krypla zkurvenýho vzpomenu. Neznám kontext, ale zeptám se: považuješ ho za zmrda, protože coby psycholog předepisoval léky (na což jako nelékař nemá právo), nebo ses spletl a šlo o psychiatra a za zmrda ho považuješ z principu, že předepisuje děcku psychofarmaka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března před 4 hodinami, M.K. napsal: Neznám kontext, ale zeptám se: považuješ ho za zmrda, protože coby psycholog předepisoval léky (na což jako nelékař nemá právo), nebo ses spletl a šlo o psychiatra a za zmrda ho považuješ z principu, že předepisuje děcku psychofarmaka? Bylo tam toho více, léky z toho absolutně za hranou bez ohledu na klasifikaci lékař/nelékař...a nezlob se, více toto téma nechci rozebírat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 5. března Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března Nezlobím se, Tys to napsal na internet Mně tam zaujalo to zkratkovité tvrzení o zmrdovi a kryplovi. Kdyby to byl opravdu psycholog, pak by se dopustil hrubé chyby a určitě by se to dalo řešit (proto jsem se ptal). Pokud to byl lékař, pak se samozřejmě dá diskutovat, jestli to bylo ordinovaný adekvátně nebo ne (ale není to špatně v principu, stejně jako není špatně, že chirurg řeže do lidí). Toť vše... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eddie35 Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května Ahoj všem, mám dotaz ohledně vypořádání majetku, které mě s největší pravděpodobností nemine. Absolutně se v tom zatím neorientuji, tak prosím o pochopení. Hypotéku na byt, který jsme pořídili s ženou společně ještě před sňatkem, jsem umořil v době manželství darovanými fin. prostředky (smlouvou výlučně mně), kdy umořeno bylo 80% z původní výše hypotéky. 20% jsme umořili v čase před manželstvím a během manželství. Situace je taková, že po mateřské žena nastoupila na poloviční úvazek, ve kterém pokračuje dál (od konce 3 leté mateřské uplynulo 6 let) a situace se nezměnila. Vše, ale opravdu vše platím já stejně jako v době mateřské, kde to je samozřejmě povinnost chlapa se 100% postarat. Žena občas nakoupí a jsou měsíce, kdy nákupy potravin se podaří 50/50. Po vyčíslení měsíčních nákladů na provoz úplně všeho včetně nákladů na syna, jsem po ní začal vyžadovat 1/10 z celkových nákladů, které mi po 2 měsících odmítla zaplatit a vše je zas na mě. Již mi oznámila, že se mi ozve právník ohledně rozvodu. Jsem pro dohodu (střídavá péče - syn 9 let), ale ohledně bytu nechci vzhledem k vynaloženým prostředkům a fin. daru (smlouvou výlučně mně) jít na 50/50 a vyplácet ji. Je nějaká šance jak uplatnit fin. dar případně abych ji vyplácel "rozumně"? Předem díky za pochopení a za Vaše komentáře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května A co je pro Tebe rozumně? Manželka 3 roky na mateřské, takže v dalším profesním uplatnění po rozvodu asi nebudou vaše šance 50:50? Dar výlučně Tobě - co kdybyste se nerozvedli, to bys do konce života žil v pocitu, že většina domu je jen Tvoje? Jo rejpu, ale některý věci prostě nepobírám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května Ty ženský jsou hrozný. Chtějí jíst i v neděli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května @skalis v počátku a i během vztahu bych za ní položil život. Dnes pár let po rozvodu už to tak horký není. Ať se obětuje někdo jiný. Podobně je to i s majetkem. Lze předpokládat, že dar dostal od svých rodičů a nevím, jestli by oni souhlasili se sponzoringem mladé paní po rozvodu. Dar je považován za výlučný majetek a pokud z něj byla uhrazena nemovitost, tak si odpovězte sami. Předpokládám, že paní není úplně blbá a když by byla situace naopak a na financování se majoritně podílelal ona, tak by se oškubat určitě nenechala. Proč by měl Eddie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eddie35 Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května před 27 minutami, skalis napsal: A co je pro Tebe rozumně? Manželka 3 roky na mateřské, takže v dalším profesním uplatnění po rozvodu asi nebudou vaše šance 50:50? Dar výlučně Tobě - co kdybyste se nerozvedli, to bys do konce života žil v pocitu, že většina domu je jen Tvoje? Jo rejpu, ale některý věci prostě nepobírám. Mateřská je svatá, tu neřeším. Řeším 6 let, které uplynulo od jejího skončení a hlavně poslední 3 roky, kdy již nebyly zábrany (dítě věkově 6+) a mohla chodit na plný úvazek. Samozřejmě by byl platový nepoměr i nadále, což jsem vždy zohledňoval a platil 100%. Chtěl jsem změnu na 10/90, což bylo po 2 měsících zamítnuto s tím, že na to nemám "právo". Nemám tedy "právo" po ní chtít pojištění, stavebko co jí platím, klasiku jako daně, popelnice atd atd a ani příspěvek na "nájem" za byt (energie). Co je rozumné, to už opravdu nevím, ale napadlo mě dělení 25/75 vzhledem ke všem okolnostem. Zůstat spolu a vědět, že ona má snahu se podílet a přijde a řekne, že její možnosti jsou takové a makové, tak bych byl happy. Ale ne, kolo, foťáky, vybavení atelieru, workshopy, 2x ročně dovolená u moře včetně kapesného... Asi tak no... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května Co třeba znamená "...byt, který jsme pořídili s ženou společně ještě před sňatkem"...? Koupili do podílového spoluvlastnictví? 50:50 (1/2 a 1/2)? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května před 25 minutami, Jerryl napsal: Lze předpokládat, že dar dostal od svých rodičů a nevím, jestli by oni souhlasili se sponzoringem mladé paní po rozvodu. Dar je považován za výlučný majetek a pokud z něj byla uhrazena nemovitost, tak si odpovězte sami. Takže rodina sponzorovala jeho a on se rozhodl prostředky vložit do společného majetku. Majetek teď dělí, takže rodina nesponzoruje mladou paní po rozvodu, ale Eddie nese odpovědnost za svoje předchozí rozhodnutí, jak s darem naložit... hlavně tedy jak naložit s manželstvím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května IMO zbytečná diskuze, Eddie potřebuje právní radu ohledně majetkového vyrovnání. Je lákavý to zkusit řešit zadarmo na fóru, nicméně bych doporučil kontaktovat právníka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května Asi tak V podstatě si myslím, že 2 lidi, kteří mají rodinu by se vcelku nějak normálně dohodli, ale jak se do toho vloží právníci obou stran, tak je boj o zrno zajištěn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eddie35 Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května před 13 minutami, ragu napsal: IMO zbytečná diskuze, Eddie potřebuje právní radu ohledně majetkového vyrovnání. Je lákavý to zkusit řešit zadarmo na fóru, nicméně bych doporučil kontaktovat právníka. Na sezení s právníkem jsem již objednán, avšak s dovolením jsem využil místní podpory, protože celé fórum na toto téma jsem pročetl a bylo zde vždy několik zajímavých podnětů. Jak psal @skalis, tak se této skutečnosti obávám, že mi bude předhozena jako prostý fakt. @Jerryl Uvidíme, na dohodu sázím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května Jak by řekl můj právník, každá dohoda je lepší než se 5 a více roků soudit. Ve finále zaplatíš většinu peněz právníkům a promarněný čas ti nikdo nenahradí. A nervy po celou dobu sporů, soudů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MMCorsair Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pece-o-dite-uklid-vareni-i-tohle-se-pocita-vzkazal-nejvyssi-soud-rozvadejicimu-se-fotbalistovi-40470317 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se