Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tak bejvalka měla pravdu - podle klokanovy teze nejsem ještě dospělej :(

Posted

Jojo zrovna tím procházím . . . tento měsíc by to už mělo snad být definitivně dořešeno. Jen pro info. 1 dítě (3 roky). Oficiálně v její péči ale prakticky střídavka. Nevýhoda je placení výživného, když ho máme téměř půl na půl. 

Posted

Osobní potřeby ? tím je myšleno například oblečení, osobní kosmetika, ale třeba i šperky, které svou cenou nějak výrazně nepřevyšují standardy rodiny (tedy jejich koupě rodinu nezruinovala)

kdyz ses papirove na kilo alimenty, jak psal jeremy, tak ti naky rolby a pamy projdou..

Posted

Od dospělých se čeká, že se budou chovat dospěle. I za cenu diskomfortu a přetvařování. 

ono sa to chvilku da, ale potom si chvilku pred smrtou ako to pisal YPO..

vzdy je to smutne ked vztah konci, ale tam kde nieco konci, nieco nove zacina. a to nemusi byt vobec zle.

Posted

Do předmanželské smlouvy si můžeš imho dát, že výdělky i dluhy z podnikání zůstavají tomu, kdo je vytvořil, majetek nad určitou hodnotu patří tomu kdo ho platil atd. Jde tam, co jsem pochopil, určit i případnou výši výživnýho. Vůbec ale netuším, jak se na to pak dívá soud a jak moc se ta smlouva dá obejít.

To je ale teď zbytečný řešit, Jeremymu přeju ať mu to dopadne co nejlíp s děckama i výživným. Vůbec si nedokážu představit, že bych to měl řešit a popravdě se toho bojím jak čert kříže. Nikdy člověk neví, jestli ho to za pár let taky nepotká :(

Posted

Je to něco naprosto hrozného .... je to strašně psychicky náročné a vůbec se nedivím, že pak někdo vymýšlí blbosti .... 

Posted

No jo, ale to je rada spíše pro ty, co se se stříbrnou lžičkou v hubě narodili a i oženili.

To spíš naopak. Ten kdo měl majetek už před svatbou tak tento nespadá do SJM. Naopak ten kdo vybudoval karieru/firmu a získala majetek až během manželství toho se to více dotkne.

Posted

Kluci, samozřejmě že jsem po první zmínce nezačal hledat právníka. Po 11 letech se 2 dětmi přece je fér se aspoň půl roku poctivě oboustranně snažit. Investoval jsem do toho třetinu roku, zhubnul 10 kilo a prakticky vůbec nespal, jak mi furt hlaou šrotovalo, co mám udělat, aby bylo líp, co jí mám večer říct, aby se drobet uklidnila.. atd.

A pak najednou člověk zjistí, že celou tu dobu už stejně byla rozhodnutá a připadá si jako kretén.

Takže tak. Ale teď už to mám jednodušší, vím přesně, co chci a cesta už je jen jedna, takže se nemusím rozptylovat planými nadějemi..

Posted

Jeremy, když už jsou karty rozdané, tak ti držím palce, ať z toho vyjdeš nejlíp. Prošel jsem si tím taky, jako mnoho z nás, bylo to na hovno, ale nelituji - navíc má druhá žena je hotový poklad ;)

Posted

Co se bavim s klukama co uz se jednou rozvedli tak pry druha zena je vetsinou jeste horsi nez ta prvni ale samozrejme ze to neni pravidlo.Bohuzel se lidi vybarvi pri prvnim "pruseru" a je to svym zpusobem "loterie"