Přejít na obsah

vybírám káru

Doporučené příspěvky

před 3 minutami, Micey napsal:

Ty kráso, to jsem neměl číst, 1,9 mega za dvojkolku s 1,5 benzínem? Hustý. Leč auto to bude fajn, tak ať dobře jezdí.

Chalupu na horách nemám a nájezd 40000 taky ne 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 minutami, Igicz napsal:

Zlatý Outback, zlatý Outback:-D Ale ne...je to prostorné, nové, záruka...  Ať dělá radost a slouží Conrade.

Jak jsem psal starého psa novým kouskům nenaučíṣ̌🐶

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, JR_2010 napsal:

Mně tedy ta cena nějak neštymuje, nekupoval jsi to ještě s Fabkou dohromady?

Cena vozu 980 000 za 133 000 jsem si navymyšlel 1 062 500po slevě 8%

Cena 

Odkaz ke komentáři

Ahoj, nejsem moc aktivni clen, byt casto ctu :) poradite nekdo s autem?

Hledam auto pro rodinu o 5 clenech - 2 dospeli a 3 kluci - deti ve velu 5, 2 a 0 (novorozenec). Bydlime v byte, kde mame dve podzemni stani - standardni rozmer (takze sire nejmensi mozna dle stavebnich predpisu a to 2,5 metru).

Budu v druhe rade chtit 3 sedacky (idealne isofix). Budget mam idealne do 1 mega. Mohl bych i vic, ale asi bych musel docasne mit jedno auto - muselo by to stat za to. V tom pripade max 1,6.

V soucasne dobe mam superba a arteon, jen pro ukotveni, na co jsem zvykly.

Hodne se mi libi Multivan T7, ale manzelka by se s tim bala jezdit. Mel jsem to i pujcene a v podzemce zaparkoval, ale manzelka by s tim po Praze trpela. Uz tak se boji se superbem na Zizkov. Zkousel jsem odchazejici generaci Peugeot 5008, ale nova nema 3x isofix a ta stara mi moc nesedi. Zkousel jsem novou VW Cady Long, ale v druhe rade je malo mista, az jsem se divil.

Kodiaq mi pripada maly. Nezkousel jsem do nej ale dat 3 sedacky. To jsem zkousel ve volvu XC90 a 3 sedacky jsem tam dal jen tak akorat, ale zapnout pasy bylo fakt nemozny (na odreni ruky a hodinek). Urcite ne na caste pouziti. XC90 byl ale vzhledove muj favorit.

Zatim mam jako idealni auto VW Touran. Jen me mrzi, ze nema elektricky nastavitelne sedacky s pameti, jelikoz v tom budu jezdit ja (1,89) i manzelka (1,7x), webasto a slabsi motory.

Budu jezdit hlavne po Praze, ale rodice mame v Ostrave s Budejich a radi jezdime na vylety - pisi, protoze by se mi i libil ID Buz, ale ten dojezd mi pripada neprakticky.

Znami radili q7, ale tam bych se za tech 1,5 dival na ojety vuz, kde by byl potencialne drahy servis. Navic to je rozmerove vetsi nez ten Multivan. XC90 je v tomto levnejsi na provoz.

Mam pocit, ze moc na vyber nemam. Moc MPV se uz nevyrabi a SUV se velke tvari, ale zevnitr na MPV nemaji.

Snad jsem svuj use case dostatecne popsal. 

Diky za radu.

Psano na mobilu.

Odkaz ke komentáři

Diky za napady a podnety. 

Podle https://www.carsized.com/en/, je bohuzel ta Pacifica delsi i sirsi auto nez T7 Multivan. Tam by vznikl presne problem s manzelkou, ze by se bala s tim jezdit. 

XC90 nema vzadu 3 plnohodnotne sedadla, ale sel jsem ji zkouset, kdyz jsem vedel ze 3. dite cekame, protoze to byla ma predstava rodinneho vozu, ktera se ale ukazala moc idealisticka. Mam zname, co ji na 3 deti maji, ale maji delsi rozestup ve velu deti. Nemaji uz tedy potrebu mit 3 sedacky. To je asi jadro problemu, protoze ty zaberou skutecne hodne mista - i vic nez bezny dospely. Malo ktere auto pak dokaze 3 sedacky do 2. rady dostat. Pro me je ale ta 2. rada pozadavek, at narvu veci do kufru. Proto treba vylucuji ten Kodiaq, byt auto se mi libi - kdybych mel na 3. rade dite, tak nedam do kufru kocar. 

Pokud ma jeste nekdo napad, tak budu rad. 

Diky

Odkaz ke komentáři

Sice zatím lovíš hlavně v EU vodách, ale co Toyota proace (a její bráchové)? Podle všeho spolehlivý auto, za mě jako rodinný super alternativa k novýmu multivanu a nebejvala tak drahá.

Mě se líbila moc, ale manželce to tehdy přišlo velký a že se bude bát, takže to skončilo Caddy maxi (zrovna končila předchozí generace). Dnes se ale tluče do hlavy a bavíme se o T6 california beach, takže vlastně mulťák se zvedací střechou.

Se 3 dětma bych se osobně hodně přimlouval za auto se šoupacíma dveřma, zvlášť s tou malou garáží. Úplně jinak se do toho leze a dává třeba nejmenší dítě v sedačce... navíc se člověk nebojí, že děcka omlátí sousedovo auto...

Odkaz ke komentáři

Největší limit jsou za mě ty tři požadované isofixy na zadních sedačkách, to moc aut nemá.

Za mě by mohl fungovat Highlander, Q7 ve třílitrové naftě taky nebude k zahození, ale je tam ten strašák v podobě servisu, o X5 nebo GLE už se nebavím vůbec. 

Nejsem fanoušek Hyundaie, ale známý před rokem řešil stejnou věc - tři děti a manželka ani V-class ani Multivana nechtěla kvůli velikosti. Koupil plně vybavenou Starii a je naprosto spokojený. Tam ovšem může být pro někoho překážka design a značka.

Odkaz ke komentáři

Ta Pacifika klame hodne telem a pusobi daleko subtilneji nez multak. Jezdi s ni jedna pani u nas v ulici a nemuze si to vynachvalit. Navic je to porad MPV a ne predelana dodavka. A dokaze mit dost luxusni vybavu. A kdyz clovek potrebuje neco prestehovat, tak se nemusi drbat s vyndavanim sedadel. Ja se do toho auta zamiloval a pristi rok je v planu.

K te manzelce. Mate pozadavek na prostor, to implikuje velke auto. Bude se s tim muset naucit jezdit, ale je to podle me jen o zvyku. Navic jsou dnes vsude cidla a 360 kamery. Az tak bych se toho nebal.

No a soupaci dvere beru na takove auto jako must have.

Odkaz ke komentáři

Vzal bych T7 nebo Toyota Verso v kratší variantě. Žena moje při prvním dítěti měla Ford Ka, pak Yarise a při dalším jsem ji před barák postavil Discovery a taky si zvykla, sice chvíli brblala, ale pak se 3 dětma byla ráda za prostor.

Teď jezdí Rav4 a děti mají už svoje auta.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...