Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám už cca 10 let Atrea strada 3DL (doufám, že to píšu správně). Je na 3 kola a lze dokoupit rozšíření na 4. kolo. A jsem spokojený - jednoduchá montáž, výklop pro otevření kufru, kvalita provedení.

Odesláno

Určitě vzit něco osvědčeného (pro me to je Thule, ale s Yakimou zkusenost nemám). rozdil oproti levným neni nutně v kvalitě materiálu nebo zpracování, ale především v UX, kdy ty dražší ověřené značky prostě fungujou, kdežto ty levné jsou je strašný oser obsluhovat (casto i kdyz na pohled vypadají jako kopie dražších značek).

Jinak s těma (elektro)kolama na nosiči bacha, můžeš mít krásně 3+1 nosič, ale nosnost koule většinou je 50, někde 80 kilo, nosic ma 25 kilo, takze ty 4 kola se musi vejít do v nejlepším případě 55 kg.

Odesláno (upraveno)
před 23 hodinami, Igicz napsal:

Boys, v dohledné době budu řešit koupi nosiče na kola. Nejspíš 2+1, s výhledem do budoucna možná i 3+1.  Rozdíly v cenách různých výrobců jsou dost velké. Má opodstatnění vyplajznout 20 litrů za např. Yakimu nebo plně dostačuje třeba Wjenczek? Bude to na klasické kola, ještě snad dlouho nebude žádné elektro. Priorita je user friendly řešení, případně s minimem nářadí. 

Díky za doporučení.

V tomto jsem vloni volil strategii, že nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci a že se spokojím jen s tím nejlepším. Takže Thule Epos 3, na 3 kola (i elektrokola) s možností rozšíření o 4. pozici, až teď postupně docházím k tomu, jak geniální to byla volba. Těch 25 tisíc byla raketa, ale dnes už je to výdajová historie ale kvalit a komfortu nosiče si budu užívat ještě dlouhé roky. Je skladný, má kolečka na manipulaci z garáže k autu, montáž i sundání z auta je otázka sekund, sklopný kvůli otevření kufru, skvělá manipulace při nakládání i sundávání kol, vždy to dám sám a je to hned, ovládání spon je snadné i jednou rukou,  rozestup mezi koly 25 cm, nosnost 60 kg.

20240322_134050~01.jpg

20240322_134152~01.jpg

20250802_160713.jpg

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
  • Like 1
  • Díky 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Boys díky. Dle max zatížení se bude volit i vhodné tažné...už jsem to konzultoval s firmou, která mi jej bude dodělávat. Většinou budu vozit jen karbon silničky, ale raději nechám předimenzovat. Jeden nikdy neví.

Co sem teď rychle něco študoval, tak mám ve výběru Yakimu 3+1 OneClick a Ateru Strada EVO3. Raději připlatím, ale ušetřím se nervů. Tipuji, že cokoliv z těchto dvou vyberu, nespálím se. Yakima má plusové body za super easy nasazení, Atera za pojezd při sklopení a tím pádem pohodlnější přistup do kufru. A víc se mi líbí to páskové uchycení rámu než ta pevná "chapadla". 

Ivane, to Thule je taky super! Mrknu. Díky

Odesláno (upraveno)

Mam taky jak pise @Ivan Lelák Epos 3 a nejlepsi investice co jsem mohl udelat. Mrkni jak maji ostatni drzaky ramena na chyceni kol... strkas to pres nebo skrz ram kola k tomu druhemu a tretimu, vetsinou to muzes uchytit max v jedne pozici.

Thule Epos ma pro kazde kolo rameno zvlast vyklapene paralelne s kolem, vyskove stavitelne, a je to neuveritleny rozdil v rychlosti a pohodlnosti uchyceni kola. KLidne to chytis za sedlovku, spodnik trubku, horni trubku, kde potrebujes. Ten system ktery ma zbylych 99 % drzaku v Evrope uz bych nikdy nechtel. Mel jsem 6 let zpatky wjenczek nebo co to bylo a jednou jsem ho malem vezl do srotu, jak jsem se u toho navztekval se 3ma kolama. 

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno (upraveno)

Předpokládám že moc komplikované prodávat v Evropě, světla, homologace atd.

Ale i Yakima a Thule má v US mnohem lepší systémy uchycení, nevím proč je neprodává v Evropě, možná patenty.

tady treba Yakima..uchyceni kola otazka 10 sekund. Stejny system nabizi v US i Thule. 

Upraveno uživatelem kloubik
  • Like 1
Odesláno
V 14. 8. 2025 v 12:48, Ivan Lelák napsal:

20240322_134050~01.jpg

Jsem si chvilku říkal, že ta žlutočerná tyč je na poměry Thule poměrně humpolácká. No, jak zpívaj Ebeni: Mám dny, kdy jsem velmi bystrý, a dny, kdy jsem velmi tupý, atd...

• Like 1
  • Haha 4
Odesláno

Pánové, začínám pokukovat po MB V class (250d, 300d) 4matic. Máte někdo osobní zkušenost? Našel jsem, že lepší by bylo 250d i s ohledem na cenu, spolehlivost. Auto chci ojeté, tj. cca 80 -100 tis nájezd od cca r.2020 a mladší.

Přecházel bych z Outbacku, tj. navykl jsem si na běžný servis a rozhodně ne řešení padlých motorů, automatů, nefunkční elektroniky, apod.

Díky

Odesláno
V 14. 8. 2025 v 12:48, Ivan Lelák napsal:

Takže Thule Epos 3, na 3 kola (i elektrokola) s možností rozšíření o 4. pozici, až teď postupně docházím k tomu, jak geniální to byla volba.

Též maximální spokojenost, ale doteď jsem měl za to, že Epos 3 nijak už rozšířit nejde a 4. kolo musíš vozit nahoře. Ivane ty jsi někde našel ten rozšiřující adaptér na 4. kolo, jak to měly nějaké ty "nižší" thule řady? 

Odesláno
před 1 hodinou, budulinekcz napsal:

Též maximální spokojenost, ale doteď jsem měl za to, že Epos 3 nijak už rozšířit nejde a 4. kolo musíš vozit nahoře. Ivane ty jsi někde našel ten rozšiřující adaptér na 4. kolo, jak to měly nějaké ty "nižší" thule řady? 

Já ho doteď nehledal, říkal mi to pán v prodejně Thule, kde jsem nosič kupoval. Ale jak koukám, asi mi neříkal pravdu. No, mně to neva, víc než 3 kola vozit nebudu a kdyby náhodou, dám nosič i na střechu. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Caute chlapi co hovorite na BMW M3 TOURING? Ist do toho alebo to bude na kazdy den moc tvrde? Steasne ma to auto laka. Dopredu dakujem za Vase nazory

Odesláno
před 12 hodinami, runner200 napsal:

Caute chlapi co hovorite na BMW M3 TOURING? Ist do toho alebo to bude na kazdy den moc tvrde? Steasne ma to auto laka. Dopredu dakujem za Vase nazory

Ja ho mam a pouzivam jako daily, uplne v pohode, jo a mam komfortni sedacky.

Odesláno
před 8 hodinami, blackhead napsal:

Ja ho mam a pouzivam jako daily, uplne v pohode, jo a mam komfortni sedacky.

Super dakujem ja chcem tiez komfortne sedacky

Odesláno
On 9/4/2025 at 11:43 PM, runner200 said:

Ak Ti ide viac o pohodlie ako rekordy na okruhu, mrkni tiez na Alpinu B3 Touring 😉 Alpiny su oproti M-kam naladene viac do toho pohodlia na daily, na ukor nejakej tej desatinky na okruhu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...