redd Odesláno 11. března 2024 Nahlásit Odesláno 11. března 2024 S trošku vyšším rozpočtem mě napadl Fantic Caballero 500
Kairos Odesláno 11. března 2024 Nahlásit Odesláno 11. března 2024 Shiver nebo Tuono se vejde do kila, ale s chlupatejma gumama co potrebujes do mesta budou vypadat blbe
mrazik Odesláno 11. března 2024 Nahlásit Odesláno 11. března 2024 před 49 minutami, Maro napsal: Jelikož to vypadá, že mě čeká debilni raní dojíždění po Praze, začal jsem přemýšlet o skútru. Pak jsem ale tuhle myšlenku zavrhl, protože to je prostě nedůstojné člověka a začal přemýšlet, jak zachovat sebeuctu i obratnost v provozu. Napadl mě ducati scrambler (teoreticky klidně ta čtyřstovka, fakt to planuju mít jenom na ježdění do práce, na normální ježdění bude monster případně nějaká jeho novější náhrada). Napadají vás nějaké další neasijské kolem kila? Triumph scrambler je příliš nový, není ještě tedy k dostání jetý, podobne i trident. Jawa/RE a podobně věci jdou úplně mimo mě, takové ty kooperační malorážky jako duke 390 spíš se skřípěním zubů, ale radeji ne. Ano, vím, že scrambler se dělá v Thajsku, ale motor by snad měl být furt ducati. Jasně, SVčko nebo cb500 apod. by byly alternativy, ale rád bych se jim vyhnul. Toto je za x let jediný kousek v bazaru: Bazar motocyklů ducati ducati-scrambler-sixty2 | Motorkáři.cz (motorkari.cz) Nesehnatelná záležitost. Na blbnutí po městě bych se nebál podívat na Yamaha Tricker. Je to jen dvěpade, ale v městském provozu s tou muší váhou to bude střela. Yamaha Tricker 250 | Motorkáři.cz (motorkari.cz)
Maro Odesláno 11. března 2024 Nahlásit Odesláno 11. března 2024 Díky za tipy, shiver i tuono jsou uz moc dospele motorky na to brouzdání tunelama. Ten Fantic je taky zatím ještě moc nový a taky je to Čína skládaná v Itálii, tomu bych se spíš chtěl vyhnout. Ten svart je vlastně podobný případ (akorát indicky motor), ale vlastně musím přiznat, že se mi dycky líbil a že u něho bych to možná nakonec přece jenom (na rozdil od maleho dukea) kousl, to vlastně není nakonec špatný nápad. Píšu si ke scrambleru. Jinak on i 800 scrambler se dá sehnat do 150 tam ten cenový skok 400-800 je, co jsem se díval třeba 20. Je to přes budget a je mi to už trochu líto dávat za motorku na dojíždění, ale tak uvidíme, co se objeví.
cali Odesláno 11. března 2024 Nahlásit Odesláno 11. března 2024 Alebo proste kup litrove tuono v2 bude tiez bohate do stovky a na semaforoch nebudes mat konkurenciu.
instant Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Odesláno 12. března 2024 15 hours ago, Maro said: Jelikož to vypadá, že mě čeká debilni raní dojíždění po Praze, začal jsem přemýšlet o skútru. Pak jsem ale tuhle myšlenku zavrhl, protože to je prostě nedůstojné člověka a začal přemýšlet, jak zachovat sebeuctu i obratnost v provozu. Napadl mě ducati scrambler (teoreticky klidně ta čtyřstovka, fakt to planuju mít jenom na ježdění do práce, na normální ježdění bude monster případně nějaká jeho novější náhrada). Napadají vás nějaké další neasijské kolem kila? Triumph scrambler je příliš nový, není ještě tedy k dostání jetý, podobne i trident. Jawa/RE a podobně věci jdou úplně mimo mě, takové ty kooperační malorážky jako duke 390 spíš se skřípěním zubů, ale radeji ne. Ano, vím, že scrambler se dělá v Thajsku, ale motor by snad měl být furt ducati. Jasně, SVčko nebo cb500 apod. by byly alternativy, ale rád bych se jim vyhnul. no offense ale skuter je nedostojny zato 400ka monster ok? toto je nejaky motorkarsky redpill alebo co.? . ja by som sa tych malych hipsterskych siditok nechytil ani trojmetrovou palicou. na jazdenie po meste je skuter najlepsia vec na svete.
Maro Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Odesláno 12. března 2024 Jako chápu, kam tim miris, ale jo, je to tak jestli mám koupit 125 vespu nebo 400 scrambler za stejné prachy (a teoreticky i 800) tak vlastně přestávám vidět důvod jezdit na skútru.
Bert Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Odesláno 12. března 2024 před 8 minutami, Maro napsal: ........ jestli mám koupit 125 vespu ........ Jsou věci, které bych chtěl vidět. No, a nebo raději snad ne
cali Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Odesláno 12. března 2024 Ja mam ninju12 a bandita12 ale na skuter PCX125 po Prahe nedam dopustit. Tych dovodov prco jazdit na skutri je hodne, ked pominieme spotrebu, tak ta jazda je proste celkovo nenarocna, otocis plynom ide, zmacknes brzdu (ktorukolvek je to dual) stoji, na semafore sam zhasina, takze sa pod tebou ten jednovalec netrasie jak maly pes, potom otocis plynom a seamless sa zase rozbehne.... da sa vybavit dekou takze nemusis byt v chladnejsom pocasi zabaleny jak pumpa... je uplne jedno ci postoji tri dni alebo tri mesiace pri dalsom pokuse naskoci ako keby si to odstavil vcera. Plus mam subjektivny dojem, ze skutristi soferom plechoviek v Prahe vadia celkovo tak nejako menej nez piloti silnych masin a spravaju sa k nim lepsie. Nejakou serioznou statistikou to teda podporene nemam, len subjektivny dojem z ciest do prace cca 12km.
instant Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Odesláno 12. března 2024 36 minutes ago, Maro said: Jako chápu, kam tim miris, ale jo, je to tak jestli mám koupit 125 vespu nebo 400 scrambler za stejné prachy (a teoreticky i 800) tak vlastně přestávám vidět důvod jezdit na skútru. bez srandy ale 125 vespa je to posledne co mi napadne pod pojmom skuter. skuter s moto nejde porovnavat. skuter je o praktickosti na kazdy den. plus niektore aj celkom lietaju. ja napr. by som taku x adv bral kedykolvek. alebo tmaxa. skor nez prasivy scrambler. nemas kam dat ani penazenku, nie ze batoh a prilbu, male to je, fuka a prsi na teba.. po tyzdni toho budes mat plne zuby. alebo po prvom dazdi - spinavy a mokry budes az za usami..
redd Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Odesláno 12. března 2024 Ja predloni hledal presne neco na jizdu po Praze. Zkusil jsem par silnejsich skutru, pak jsem prepl hlavu na motorku, hodne jich zkusil a pak koupil ktm 690 enduro r. Projede to vsechno a je to hrozna prdel, peklostroj
instant Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Odesláno 12. března 2024 tak to ano, az clovek vlastni len jeden stroj, tak je to o tom, aky kompromis je ochotny urobit. to je cele.. ale 10 instantov z 10 odporuca nevlastnit len jeden stroj
H-B Odesláno 13. března 2024 Nahlásit Odesláno 13. března 2024 (upraveno) Sorry, ale tohle je pristup jak u aut a automatickych prevodovek (tuna lidi a jejich "automat nikdy") :D. Skutr neni ostuda, je to logicky krok. Pokud je use case mesto a pokud jsi ok s jezdenim v normal obleceni, skutr je ideal. A komu smrdi 125 obsah, tak klidne nejaky 350-400. Ja mel doma Monstera 1100 a 125Pcx. Jezdit Monsterem bylo trapeni pro me i motorku. Svagr ma S1000RR a 400skutr taky od bmw. Ve meste masinu skoro nevytahne.. Nicmene, abych si trosku protirecil - nejakou dobu zpatky jsem si v Praze pujcil Royal Enfield Interceptor a to bych si na mesto a okoli predstavit umel :). Stylovka, peknej zvuk a rozumna sila 650 dvouvalce.. Upraveno 13. března 2024 uživatelem H-B
redd Odesláno 13. března 2024 Nahlásit Odesláno 13. března 2024 Mě by se časem líbila do města líbila nějaká elektromotorka - až to bude levnější, lehčí a s rozumnou rychlostí a dojezdem. To by byl ideál, minimální údržba, tichý, čistý... a občas bych to provětral i v přírodě.
Kairos Odesláno 13. března 2024 Nahlásit Odesláno 13. března 2024 Prezouvam masinu, Pirelli Diablo Rosso 2 a koukam Made in China tak se jdu podivat na dalsi masiny a pneu co budu prezouvat a Micheliny Made in Spain a Continental z Koreje, doufam ze to je ta Jizni Nevite jestli jsou Metzelery jeste vyrabeny v Evrope?
Leopold Odesláno 13. března 2024 Nahlásit Odesláno 13. března 2024 před 7 hodinami, redd napsal: Mě by se časem líbila do města líbila nějaká elektromotorka - až to bude levnější, lehčí a s rozumnou rychlostí a dojezdem. To by byl ideál, minimální údržba, tichý, čistý... a občas bych to provětral i v přírodě. Tiež o tom uvažujem . Ale zatiaľ nekupujem . V predajni BMW u nás požičiavajú BMW C 04 . Tak ju v lete na víkend vezmem a uvidím či mi zachuti.
TomTomTom Odesláno 14. března 2024 Nahlásit Odesláno 14. března 2024 před 14 hodinami, Kairos napsal: Prezouvam masinu, Pirelli Diablo Rosso 2 a koukam Made in China tak se jdu podivat na dalsi masiny a pneu co budu prezouvat a Micheliny Made in Spain a Continental z Koreje, doufam ze to je ta Jizni Nevite jestli jsou Metzelery jeste vyrabeny v Evrope? Metzelery jsem před lety opustil, kdy mi přišly nějaké brazilské a ta přilnavost na studeném a mokrém asfaltu stála pěkně za h..o...ani jsem je nedojezdil a šly dolů z ráfku. Pár sad jsem projezdil a ten rozdíl v kvalitě byl velký. Naopak španělské Micheliny jsou dobré.
viders Odesláno 14. března 2024 Nahlásit Odesláno 14. března 2024 V 12. 3. 2024 v 9:39, Maro napsal: Jako chápu, kam tim miris, ale jo, je to tak jestli mám koupit 125 vespu nebo 400 scrambler za stejné prachy (a teoreticky i 800) tak vlastně přestávám vidět důvod jezdit na skútru. Podívej se i na Moto Guzzi V7, nenáročná na údržbu, 2V kterému nízké otáčky až tak nevadí,také nízká a ne moc těžká.
Crusty Odesláno 14. března 2024 Nahlásit Odesláno 14. března 2024 před 38 minutami, viders napsal: Podívej se i na Moto Guzzi V7, nenáročná na údržbu, 2V kterému nízké otáčky až tak nevadí,také nízká a ne moc těžká. Já bych MG V7 do města úplně nedoporučoval. Když jsem na ní v létě jezdil ucpanou Prahou, tak jednak dost topí do nohou (válce těsně u kolen) a chlazení motoru při popojíždění taky nebylo ideální.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se