Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 39 minutami, instant napsal:

🇨🇳 by měla začít masivně vyprodávat 🇺🇸  státní dluhopisy, aby jim zdražila obsluhu státního dluhu, hodila vidle do rozpočtu a znesnadnila financování. (počkat ono se to už děje 😄 To, co se včera odehrálo na americké dluhopisovém trhu, se často nevidí | Kurzy.cz )

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Trumpeta jede bomby... právě na 90 dní pozastavení cel pro všechny s výjimkou Číny... té to zvedl na 125 %. Tyvle...to nevymyslis. A burza letí vzhůru....

Levně koupit, draze prodat a hlavně pozdě platit faktury...

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Kdyz vidím, jak Trumpovy veletoče cvičí s burzou, a jak snadno informovaní lidé z jeho okolí diky tomu teoreticky můžou bohatnout, zatímco většina obyčejných lidí chudne, říkám si, zda má ta propracovaná 250letá americká demokracie pro tyhle případy nějakou pojistku, nějaky kontrolní mechaismus... nevíte?

• Like 1
Odesláno

Největší brutus je jak on si prostě jen užívá, že si může dělat co chce a nikdo z okolí mu neřekne ne a všichni ho jen podpoří v jeho mentálním nastavení, že hraje 4D šachy a je v tom brilantní :) Zatímco jede jak devadesátkový podnikatel.
Z tohohle videa mě dnes ráno tak nějak natáhlo

• Dát hlas 1
Odesláno
před 21 minutami, Fade napsal:

Největší brutus je jak on si prostě jen užívá, že si může dělat co chce a nikdo z okolí mu neřekne ne a všichni ho jen podpoří v jeho mentálním nastavení, že hraje 4D šachy a je v tom brilantní :) Zatímco jede jak devadesátkový podnikatel.
Z tohohle videa mě dnes ráno tak nějak natáhlo

Podepisuji, presne tak.. Ten veletoc s burzama byl jednoznacne insider traiding. Tady neni co resit. Tahle zruda udela pro svuj zisk a prospech naprosto cokoli.. Ze ma slovni zasobu a vyjadrovani na urovni prvniho stupne zakladni skoly je o nem znamo.. V jeho svete je naprosto v poradku, aby na pozici prezidenta se takto dehonestujicim zpusobem vyjadroval ke svym partnerum, spojencum. Hnus, kam ta spolecnost dosla.. Ze se takove koste dostane k moci.. 🤢

• Like 1
  • Dát hlas 5
Odesláno

Pro mě je nejsmutnější, že ta země nedokázala vygenerovat nikoho jiného, než tohodle a proti němu SleepyJoea následovaného Kamalou. Lidé z mé bubliny, kteří mají US občanství, jsou z toho docela zoufalí. Jeden z nich, akademik zaobírající se mokelulární biologií, mi zcela vážně včera psal, jaké jsou podmínky pro přesídlení do EU. Má laso z PRCu, za strašný prachy, ale tam se mu nechce.

Možná by v tomhle se mohli v Brusele chytit za nos a začít odchytávat tyhle lidi. Asi by byli větším přínosem ve všech ohledech, než afričtí jaderní inženýři a akademici z přední Asie.

btw - vím, že stran posledního odstavce jsem naiva

• Like 1
  • Dát hlas 4
Odesláno
před 5 minutami, Hasňa napsal:

Hlavně, že používáš jeho slovník a jeho narativy. 

Ale nesnižuje to tu pointu, kterou nám chtěl sdělit, že?

Odesláno (upraveno)

Martar

a jak si jako představuješ tu pojistku? Jako Brežněv když odstavili Chruščeva v roce 1964 nebo tady v 1968 nátlakem na prezidenta Novotného aby to položil a "národ" chtěl a poslanci zvolili generála Svobodu? Majdan nebo něco podobného? Jo vojenská klika, třeba takový Pinochet, ten změnu také zvládnul.... 

V USA měli včera výročí, že tam za Lincolna skončila Občanská válka Severu proti Jihu - ty bys jim to znovu ordinoval?  Martar z EU? Tos mně pobavil.🤠🍻

Musíme to nechat na nich, my jsme jen diváci, stejně jako při jakémkoliv jiném světobolu. Máme toho másla tady na hlavě dost, skoro až až. ☕

Upraveno uživatelem eloga
  • Hlasovat proti 3
Odesláno

Jediná (naštěstí) pojistka jsou další volby. Ať už do kongresu, nebo další prezidentské. Systémovej průšvih je to, že ani jedna partaj nedokázala vygenerovat a/nebo vynést na povrch opravdu solidní kandidáty.

USA si zvolili, teď ponesou následky. Vzhledem k tomu, že to je USA, tak je ponese celý svět. Na druhou stranu USA nerovná se Trump, on taky jednou v úřadu skončí. Nemá smysl stavět (a bořit) globální spojenectví na člověku, byť v horizontu let je ten člověk hodně určující.

Odesláno

No Martar asi nemyslel převrat, ale spíš postihy za insider trading, nebo např. schválení cel Kongresem apod. Asi by to pomohlo stabilitě obecně.

• Dát hlas 1
Odesláno

@eloga Já myslím, že Martar nikomu nic neordinuje a ani nic nepodsouvá, jen vznesl úplně logickou a legitimní otázku, jestli někdo neví, jakou mají USA systémovou pojistku proti tomu, když se jejich vrcholná exekutiva absolutně vymkne kontrole a nerespektuje žádná pravidla.

• Dát hlas 2
Odesláno

Já ho také neobviňuji, já jsem to jen mírně rozvinul. 😎

Ono také co my s tím tady můžeme dělat. Naprosto v klidu, jsme v žumpě. 🤠

• Hlasovat proti 1
Odesláno
Před hodinou, skalis napsal:

Jediná (naštěstí) pojistka jsou další volby. Ať už do kongresu, nebo další prezidentské. Systémovej průšvih je to, že ani jedna partaj nedokázala vygenerovat a/nebo vynést na povrch opravdu solidní kandidáty.

USA si zvolili, teď ponesou následky. Vzhledem k tomu, že to je USA, tak je ponese celý svět. Na druhou stranu USA nerovná se Trump, on taky jednou v úřadu skončí. Nemá smysl stavět (a bořit) globální spojenectví na člověku, byť v horizontu let je ten člověk hodně 

Když už jsi nakousl ty volby, popravdě mé středoevropské hlavě nejde na rozum, proč si musí americký volič vybírat v podstatě jen ze dvou možností - woke magorů inklinujících čím dál tim víc doleva a pravičáckých magorů zastydlých v devatenáctém století. Chápu, že bipartijní systém má v USA dlouhou tradici, ale pokud se obě hlavni strany vyprofilují do extrémních poloh, přichází možná čas pro nějakou umírněnou stranu blízko středu, která osloví většinu běžných voličů a stabilizuje trochu situaci. V obou tradičních stranách jsou umírnění jednotlivci i celá křídla, středová strana by nemusela vznikat od nuly. Otázkou je, zda Amíci nejsou na politické přeběhlíky citlivější než třeba my :)

Odesláno

Martar  

ono ve volbách v USA jde vždy o úplně jiné věci, než my tady ve staré Evropě chápeme, víme a známe.

Úplně stejně se může nějaký Redneck z Indiany podivovat nad kampaněmi ve volbách evropských lídrů, které ve skutečnosti nic neřeší, nic nevyřeší a úpadek Evropy je setrvalý stav. 

MAGA je jen ve skutečnosti Donaldův chabý pokus dostat se historicky významově mezi Kennedyho a Reagana. Kennedyho tím, jak on tvrdil, "Neptej se co může udělat Amerika pro tebe, ale ptej se co můžu udělat já pro Ameriku". Reagan je jednoznačně tím, že on to pro Ameriku udělal. Vypořádal se s Rusy. 

To má Trump ještě před sebou a jestli z toho vůbec něco bude - těžko soudit. Zatím to spíše vypadá, že si nabral velké sousto. Asi tak, názorů na to celé je jako vždy mnoho a osobních cítění včetně různých animozit rovněž. Já jen doufám, že žumpa to snese a nebude to zde na kordy. 

Měj se. 🥂

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

To je tak sugestivní odpověď, že by nekritický čtenář uvěřil, že přesně na tohle se Martar ptal...

• Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...