Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já mám designéry a architekty, kteří dokáží skloubit praktičnost a přání zákazníka a přidají k tomu případně nějaký svůj podpis, za machry. Ale každému se samozřejmě líbí něco jiného a také ne každý je ochoten naslouchat zkušenostem odborníků. To myslím obecně.

Odesláno

Mi to přijde fakt pěkný a mít takový prostor a odvahu, tak si nechám klidně postavit něco podobnýho. Až bude hotovej i venek, tak si z toho Cegyho baráku sednem na prdel. Víme kulový, jakým stylem žije.

Strávil jsem víkend v bytě ve Vanguard loftu, pro někoho naprosto šílenej prostor, ale dovedu si  tam představit bydlet, i když ty jejich reklamy s buznama a podivínama mi taky nesedí. 

A to bydlím v běžným baráku na vesnici.

Návštěvník vwtyp11
Odesláno
V 31. 10. 2025 v 19:05, gunman napsal:

Mi to přijde fakt pěkný a mít takový prostor a odvahu, tak si nechám klidně postavit něco podobnýho. Až bude hotovej i venek, tak si z toho Cegyho baráku sednem na prdel. Víme kulový, jakým stylem žije.

Strávil jsem víkend v bytě ve Vanguard loftu, pro někoho naprosto šílenej prostor, ale dovedu si  tam představit bydlet, i když ty jejich reklamy s buznama a podivínama mi taky nesedí. 

A to bydlím v běžným baráku na vesnici.

Já to stavěl, par věci je tam fakt jako bomba a pak jsou tam detaily, který nechceš. Ale styl to má. Vo tom zadna

Odesláno

Je to vestavba do stodoly. Bylo to jednodušší než rekonstrukce puvodniho domu, z kteryho by stejně nejspíš zbyly jen obvodové stěny. 

Nejsem fanouškem dnešního mainstreamu, kdy kombinace bilosedy fasady s antracitovejma oknama je vrchol architektury. Nicméně mi je jasné, že tenhle selský industrial se nebude libit všem. 

Černá linka by měla byt s nějakého nofingerprints matrose, tak uvidime. K ostruvku prijde dlouhej stul. Ty vrata od stodoly přijdou dát pryč, pak bude vyhled do zahrady. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 4
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Rekuperace.

Řešili jste, prosím, jak máte vyvedené nádechy a výdechy rekuperace u potrubí vedeného v podlaze? Nechci, aby se potrubí zbytečně zanášelo většími nečistotami vlivem gravitace. Mřížky dodávané firmou nemají žádnou jemnou síťku pro zachycení větších částic. Zajímá mě proto, jak máte tento detail vyřešený vy. Nebo mám zbytečné obavy? 

Upraveno uživatelem moco
Odesláno
před 4 hodinami, moco napsal:

Rekuperace.

Řešili jste, prosím, jak máte vyvedené nádechy a výdechy rekuperace u potrubí vedeného v podlaze? Nechci, aby se potrubí zbytečně zanášelo většími nečistotami vlivem gravitace. Mřížky dodávané firmou nemají žádnou jemnou síťku pro zachycení větších částic. Zajímá mě proto, jak máte tento detail vyřešený vy. Nebo mám zbytečné obavy? 

Prívod čerstvého vzduchu mám vedený v podlahe a odpadného v strope... žiadny problém neevidujem...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Resim ted zmenu uzemniho planu (ÚP) v obci, kde mam po rodicich chatu. Je to obec hned za Prahou (Zdiby), kde je take nekolik zahradkarskych osad.

Zatim byla logika, ze se dalo v oblasti individualni rekreace (RI) stavet chatu v plose do 15 % pozemku (mam cca 900 m2) a do vysky dvou podlazi (ale max 6,5 m). Soucasne tam je léta ale zakaz nove chaty vubec stavet (a to i kdyz nejaka chata na pozemku stoji), takze se to resilo "rekonstrukci a rozsirenim rekr. objektu", kde se jaksi v ramci prubehu projektu zjistily jakesi neprekonatelne prekazky a projekt se zmenil na demolici stare chaty a vystavbu nove, vetsi. Takto prapodivne se tam postavilo legalne desitky novych "chat", resp. mensich domku, primarne uzivanych uz na trvale bydleni, protoze na metro je to cca 20 minut.

Nove zrejme tento tyjátr odpadne, nicmene limit je nove navrhovan na plochu toho, co tam stoji (a ja mam tu chatu jen 50 m2) a taktez pocet podlazi dle stavajci chaty (a ja mam jen prizemi a nizkou půdičku nad tim). Cili i kdyz neplanuju vyhledove stavet, docela mi to snizuje hodnotu teto nemovitosti pro pripadny prodej.

Dotaz tedy je, jak moc se tomu da branit, kdyz pripominku zrejme zamitnou. Verejne projednani navrhu ÚP je pocatkem ledna.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Ahoj, uvažuji jak zastřešit bazén.  Původně jsem chtěl pojízdnou terasu. ale tam se bazén neohřivá od slunce. Ale klasické zastřešení zase narušuje vzhled zahrady. 

Teď jsem našel možnost lamelového zastřešení,  lamely z polykarbonátu umožní i solární ohřev.  

Máte s tím někdo zkušenost,  dal si to někdo na bazén? 

• po měsíci...
Odesláno

Jen si tu odložím... Dvacet+ let prohnutej strop v kuchyni, kterej nikdo neřešil. Lezlo mi to na nervy, takže po různejch odkladech jsem se odhodlal a povolal stavaře, aby udělali sondážní díru a statik posoudil stav. 

Bylo celkem očekávatelný, že to nebude úplně OK, ale naděje zhasla poté, co frajer nehtem začal dloubat do trámu a odtrhával z něj kusy černejch třísek. Takže mě čeká generálka - ten prohnutej + čtyři další z původních stropů. Což znamená komplet demolici podkroví. Na podlaze 2NP (tedy stropech přízemí) samozřejmě stojí sloupy, který drží krov a střechu, takže o to lepší!

No a když už se do toho kopne, tak se toho udělá víc, že. Bude zábava... asi začnu rozprodávat hodinky :D.

• Díky 1
Odesláno

To jsou ty rekonstrukce. Strop nad sklepem jsem chtěl nejdříve opravovat - I profily obrousit, navařit pásnice. Taky jsem začal zkoumat, loupat a nakonec to skončilo novým železobetonovým deskovým stropem.

Tohle z "dlubání" zbylo:

• Like 1
Odesláno

Jojo, kdo ma chalupu ma prdel v kalupu! Neco o tom vim, mam dve :-/.

Nicmene to nasere, KFL! Drzim palce, at mas stesti na dobre remeslniky, co to budou delat! 

• Like 1
Odesláno

Také jsem se s prohnutýmy stropy setkal, musely dolu a udělat nový.

No byl to ranec, protože se stím svezlo fůra dalších věcí. Skoro mi příjde, že by se za to ten domek postavil celej znova.

• Like 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Stavební deník, část #2.

Odložím si tady další vlastní poznámku... pokud by vás to nebavilo nebo to tu nemělo být, dejte vědět.

Nejlepší zábavou na nedělní dopoledne je tápání ve 30 let starym rozvaděči a zjišťování, zda štítky u jednotlivých jističů souhlasí s místem, kde má či nemá být elektřina. Long story short, nesouhlasí.

Ve snaze vypnout zásuvky a přívody elektřiny do koupelny v patře, která padne za vlast v rámci zítra začínajících prací, jsem musel do patra od jističů vyběhnout cca třináctkrát. Tímto děkuji rodičům, že je dům tak rozlehlý, moje VO2max skóre poskočilo o jeden bod.

Mírným překvapením byla skutečnost, že jističe s nadpisy "zásuvky patro 1-8" vůbec nemají na klíčové zásuvky v patře vliv. Dotčené zásuvky totiž kontrolují jističe s nadpisem "zásuvky 1-7", které mimo jiné a zcela překvapivě kontrolují i zásuvky v přízemí. Ve zcela nesourodých celcích. Důležitý je nakonec jistič č. 7, který vypíná půlku patra, a to včetně oné koupelny. 

Co dělají ty "patrové" jističe, jsem doposud nezjistil, protože mě rozbolely nohy. Ale odhaduju, vzhledem k jejich počtu, že budou kontrolovat těch 8 zbylých a obskurně umístěných zásuvek po prostorech horního podlaží, které nejsou na jističi č. 7. Nebo 8. Kdo ví...

Ráno též dorazí objednaný kontejner na odpad a mobilní oplocení, abych mohl zamezit psům v úprku z pozemku ve chvíli, kdy budou otevřená vrata a zároveň tím odpadne nutnost je zavírat do kotce či klece.

Poznámka pod čarou - kácení dvou 30letých jalovců před domem (kvůli tomu kontejneru) je efektivnější, když se dělá velkou motorovkou s ostrým řetězem, již drží v ruce člověk, který činnost ovládá. Řezbářská řetězovka s 15cm lištou a notně tupým řetězem na tuto činnost není nejlepším řešením.

Odesláno

Na paneláku jsem tak taky předělával elektriku,vypnul všechny jističe a šel ustrihat kabely v koupelně,samo neizolovanýma štipkama. A co si myslíte!? Samo jeden kabel od odsávání koupelen byl napájen ze šachty z přízemí. Trepal jsem se jak drahý pes po zásahu proudu 😁

• Like 1
  • Haha 3

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...