CEGY Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2023 Celkem trvalo, než se stodola vyklidila. Deska je hotova, vyzdiva se dovnitř, z venku bude opuka. Prohodí se krytina, puda nebude obývaná, strop bude drevenej zaklop se zateplenim. Trochu problem bylo vyresit, aby novostavba a stodola byly co nejvice samostatné a neprovazane. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2023 Mám dotaz, máte někdo zkušenost s betonovou stěrkou na venkovní schody? Např. https://www.kabefarben.cz/betonove-dekoracni-sterky/?gclid=Cj0KCQjwn_OlBhDhARIsAG2y6zOc4fDluw3oc9OsOcHVBzGEGb4Cm6mq863LP6LKNPe9MvynelHS_nEaAgIlEALw_wcBhttps://www.ecobeton-czech.com/exterier.phpOdesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2023 určitě se nechci nějak přibližovat k hranici, jen mám předběžné info, že stavba se projektuje dle rozměrů cihelných bloků a pak mi to vychází o 5 cm + omítka více, takže bych od hranice byl z každé strany o těch 5 cm blíž. Proto se ptám s jakou přesností se to vůbec dá dnes změřit a jak přísně se to bere. Někde jsem vyčetl, že snad u pozemků je tolerance 14 cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Drda Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2023 před 44 minutami, P_P napsal: určitě se nechci nějak přibližovat k hranici, jen mám předběžné info, že stavba se projektuje dle rozměrů cihelných bloků a pak mi to vychází o 5 cm + omítka více, takže bych od hranice byl z každé strany o těch 5 cm blíž. Proto se ptám s jakou přesností se to vůbec dá dnes změřit a jak přísně se to bere. Někde jsem vyčetl, že snad u pozemků je tolerance 14 cm. Určitě to prober s tím kdo ti děla na domek PBŘ ( Pozarne bezpečnostní řešení ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2023 Oslov místního člena @Geodet a ten ti poradí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2023 před 1 hodinou, P_P napsal: určitě se nechci nějak přibližovat k hranici, jen mám předběžné info, že stavba se projektuje dle rozměrů cihelných bloků a pak mi to vychází o 5 cm + omítka více, takže bych od hranice byl z každé strany o těch 5 cm blíž. Proto se ptám s jakou přesností se to vůbec dá dnes změřit a jak přísně se to bere. Někde jsem vyčetl, že snad u pozemků je tolerance 14 cm. V projektu musí být okótovaná délka od hranice podle předpisu. V geometrickém plánu "pro vyznačení budovy" se tato vzdálenost nekótuje. Ani jsem neviděl, že by to někdo kontroloval. Takže si myslím, že pár cm by nikdo neřešil. A dopustná odchylka v katastru je u lomových bodů kódu kvality 3 opravdu cca 14 cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 23. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2023 @Geodet Díky moc za názor z praxe. Ještě si dovolím jednu otázku - moc nerozumím té možné odchylce 14 cm ve vyměření pozemku. Můžu to chápat tak, že v mapách a ke koupi má pozemek například šířku 20 metrů, ale v reálu je nejhorší varianta s odchylkou 14 cm na každé straně zamření, takže pozemek v reálu by měl pouze 19 metrů a 72 cm? A pokud bych tam chtěl stavět s odstupem 3,5m od hranice, tedy šířka domu 13m , jak by to bylo na takto zaměřeném pozemku - počítá se šířkou dle zaměření a map, nebo reálnou? Možná jen přeháním, ale chci se předem připravit, co by mě mohlo čekat. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 V 23. 7. 2023 v 16:32, P_P napsal: @Geodet Díky moc za názor z praxe. Ještě si dovolím jednu otázku - moc nerozumím té možné odchylce 14 cm ve vyměření pozemku. Můžu to chápat tak, že v mapách a ke koupi má pozemek například šířku 20 metrů, ale v reálu je nejhorší varianta s odchylkou 14 cm na každé straně zamření, takže pozemek v reálu by měl pouze 19 metrů a 72 cm? A pokud bych tam chtěl stavět s odstupem 3,5m od hranice, tedy šířka domu 13m , jak by to bylo na takto zaměřeném pozemku - počítá se šířkou dle zaměření a map, nebo reálnou? Možná jen přeháním, ale chci se předem připravit, co by mě mohlo čekat. Díky. Je to trochu složitější téma na vysvětlování, ale stručně má reálná budova a oplocení přednost před mapou. Pokud se to vejde do dopustných odchylek. Záleží také na kódu kvality jednotlivých lomových bodů katastrální mapy. Od kk. 3 (0.14 m) až do kk.8 (kdy je dopustná odchylka přes 2 metry). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamenec Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 V 23. 7. 2023 v 10:14, Nick06 napsal: Mám dotaz, máte někdo zkušenost s betonovou stěrkou na venkovní schody? Např. https://www.kabefarben.cz/betonove-dekoracni-sterky/?gclid=Cj0KCQjwn_OlBhDhARIsAG2y6zOc4fDluw3oc9OsOcHVBzGEGb4Cm6mq863LP6LKNPe9MvynelHS_nEaAgIlEALw_wcB https://www.ecobeton-czech.com/exterier.php Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk To me taky zajima. Potreboval bych trochu refrešnout starý schodiště. Mimochodem tyhle tvoje schody bych nechtel jiz pod vlivem a za šera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nick06 Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 To me taky zajima. Potreboval bych trochu refrešnout starý schodiště. Mimochodem tyhle tvoje schody bych nechtel jiz pod vlivem a za šera Zjišťoval jsem a každý rádi natáhnout flexylepidlem ( rožky a síťka ).Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 25. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2023 před 7 hodinami, mamenec napsal: To me taky zajima. Potreboval bych trochu refrešnout starý schodiště. Mimochodem tyhle tvoje schody bych nechtel jiz pod vlivem a za šera Přesně to mě taky napadlo s mýma víkendama bych si moc času nedával Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 Pánové, kde máte pojištěný dům a jak jste spokojeni? Vybírám pojistku na novostavbu a uvítal bych tipy s osobní zkušeností. Případné fuckupy, kterých se vyvarovat jsou taktéž vítány. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 Kooperativa... osobní zkušenost s rychlým a fajn přístupem při řešení pojistné události. Prasklý odpad mi trochu vytopil dílnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 před 3 hodinami, Kotlick napsal: Pánové, kde máte pojištěný dům a jak jste spokojeni? Vybírám pojistku na novostavbu a uvítal bych tipy s osobní zkušeností. Případné fuckupy, kterých se vyvarovat jsou taktéž vítány. ČSOB... za mě cajk....ale vyber je spis na tobě. Nech si u několika pojišťoven udělat nabídku a podmínky a podle toho vyber... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 Jo to je jasný, já už jsem něco poptal. Spíš mě zajímají reálné zkušenosti nebo fuckupy... Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 Měl jsem Generali, pojistná událost, voda, za 320k, vše proplatili svižně a bez problémů. Teď mám Kooperativu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 26. července 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 Dělám konečně plot, hlavně teda kvůli páníčkům co nesbírají bobky po svých "miláčcích", jinak bych ho ani nepotřeboval. Ale hoši, bolí to. Sakra to bolí! No nic chtěl jsem si jen vylít srdíčko. Tady jedna z cirka 50 děr. Nejsou všechny takový, ale všude jsou šutry, vrtákem to nejde, takže všechno pěkně bouracím kladivem centimetr po centimetru. Tak dobrou! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 Shewca: a zemni vruty by nesly pouzit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 (upraveno) před 17 minutami, shewcza napsal: Dělám konečně plot, hlavně teda kvůli páníčkům co nesbírají bobky po svých "miláčcích", jinak bych ho ani nepotřeboval. Ale hoši, bolí to. Sakra to bolí! No nic chtěl jsem si jen vylít srdíčko. Tady jedna z cirka 50 děr. Nejsou všechny takový, ale všude jsou šutry, vrtákem to nejde, takže všechno pěkně bouracím kladivem centimetr po centimetru. Tak dobrou! Tak to ti ani trochu nezávidím....ale zase si uděláš pěknou žízeň Upraveno 26. července 2023 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 26. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2023 (upraveno) @shewcza Když v tom zvládnou těma malinkejma pacičkama norovat hraboši, tak se přece s bouracím kladivem nedáš zahanbit! edit: to se mi to posmívá, sám jsem na čistým jílu... jedna z mála jeho výhod je, že se v něm hloubí, jako když krájíš dortík. Upraveno 26. července 2023 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se