Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

straspol: mě už u nás nic moc nerozhodí :D .

Já jsem si tohle říkával taky, ale občas mě nadzvihne tupost a lenost některých lidí. Spousta věcí by šla dělat líp, jenomže to by se muselo chtít. Nic moc bych nechtěl, nic nad rámec běžně kvalitně zvládnutého řemesla, jenom aby lidi dělali svoji práci kvalitně a neojebávali to kdekoliv, kam není hned vidět, aby to nešvindlovali sotva se od nich otočíš jinam, aby nepočítali s tím, že stačí když to vydrží do konce záruky, a tak. Ježišmarjá, to by byl život, kdyby lidi dělali co je baví a dělali to dobře, ne protože musí, ale protože chtějí.... asi bych teď nenadával na instalatéra a elektrikáře a už asi potisícípátý za ty roky  na toho blba co nám doma pokládal podlahu. Nějak bych byl asi šťastnější a oni asi taky. Ono už se dneska možná kvalitní řemeslo ani neučí, nebo co... nerozumím tomu.

Odesláno

straspol: beru to tak, jak to jde, nezměním to a život si ubírat nechci :D ... ať každej dělá co umí, faktem je, že v téhle republice si téměř každej řemeslník myslí, jaké není ESO, pak něco chceš a brečí, že nemá lidi :D ... Never ending story ...

Odesláno

Já jsem si tohle říkával taky, ale občas mě nadzvihne tupost a lenost některých lidí. Spousta věcí by šla dělat líp, jenomže to by se muselo chtít. Nic moc bych nechtěl, nic nad rámec běžně kvalitně zvládnutého řemesla, jenom aby lidi dělali svoji práci kvalitně a neojebávali to kdekoliv, kam není hned vidět, aby to nešvindlovali sotva se od nich otočíš jinam, aby nepočítali s tím, že stačí když to vydrží do konce záruky, a tak. Ježišmarjá, to by byl život, kdyby lidi dělali co je baví a dělali to dobře, ne protože musí, ale protože chtějí.... asi bych teď nenadával na instalatéra a elektrikáře a už asi potisícípátý za ty roky na toho blba co nám doma pokládal podlahu. Nějak bych byl asi šťastnější a oni asi taky. Ono už se dneska možná kvalitní řemeslo ani neučí, nebo co... nerozumím tomu.

Vítej u nás v Hobitíně a užij si pobyt
Odesláno

Hele Tano, ty antiuprchlickej agitátore... u Tebe jsem dle čeština a nicku vydedukovat, že jsi jasná rákoska, tak jsem Tě ve svém pruzení velkoryse přehlížel. Jestli nejsi rasistická antiuprchlická rákoska, tak si Tě píšu na seznam.

Jinak mi chlapci děláte radost, zatímco jsem se stihnul s kocourama pod vlivem šesti velenů a za zvuků libé hudby odreagovat, tak tu nezůstala, v zájmu geopolitické situace, nejedna klávesnice suchá. Jen tak dál.

Heil Satan!

Odesláno

Já jsem si tohle říkával taky, ale občas mě nadzvihne tupost a lenost některých lidí. Spousta věcí by šla dělat líp, jenomže to by se muselo chtít. Nic moc bych nechtěl, nic nad rámec běžně kvalitně zvládnutého řemesla, jenom aby lidi dělali svoji práci kvalitně a neojebávali to kdekoliv, kam není hned vidět, aby to nešvindlovali sotva se od nich otočíš jinam, aby nepočítali s tím, že stačí když to vydrží do konce záruky, a tak. Ježišmarjá, to by byl život, kdyby lidi dělali co je baví a dělali to dobře, ne protože musí, ale protože chtějí.... asi bych teď nenadával na instalatéra a elektrikáře a už asi potisícípátý za ty roky na toho blba co nám doma pokládal podlahu. Nějak bych byl asi šťastnější a oni asi taky. Ono už se dneska možná kvalitní řemeslo ani neučí, nebo co... nerozumím tomu.

Boha jeho, svata pravda! Lidi uz nechcou makat ani za penize. Ja si stavel sprchac sam, protoze me pet instalateru poslalo do riti..."sprchace nedelam". Kolega si dlazdil vjezd k baraku, protoze to bylo malo metru a "to se nevyplati". Zednik mi natahnul dlazbu v predsini 3cm za futra do pokoju a podlahar plovoucku zpusobne prizpusobil. A takhle se da pokracovat do aleluja... Chytit, zakopat, natrit na cerno!!!

Odesláno

Boha jeho, svata pravda! Lidi uz nechcou makat ani za penize. Ja si stavel sprchac sam, protoze me pet instalateru poslalo do riti..."sprchace nedelam". Kolega si dlazdil vjezd k baraku, protoze to bylo malo metru a "to se nevyplati". Zednik mi natahnul dlazbu v predsini 3cm za futra do pokoju a podlahar plovoucku zpusobne prizpusobil. A takhle se da pokracovat do aleluja... Chytit, zakopat, natrit na cerno!!!

Chytit, mučit, potopit do slatí na Šumavě, fujtajxl, přesně. Kde jsou ty zlatý český ručičky? Nebo opravdu všechny makaj někde za valutu ? 

Odesláno

Mě už se tady vystřídalo zedníků a obkladačů hafo, všechno xindl mizernej. Jedinej fachman obkladač, se kterým jsem nakonec barák dorazil, byl UK-čko. Jedinej fakt precizní. Dva různý čechy jsem předtím vyrazil.

Odesláno

kdybych ty zmetky zakopával na zahradě, je ze mě zkušený hrobník. Pro projektanta není čtvrt metru míra a že nesedí součty v projektu ho netrkne, instalatér to dodělal až ten třetí, obchodáka ze stavebnin radši vyrazili sami, jinak ho zabiju. Objednal mi kamion cihel navíc, chtěl je zaplatit a až pak že bude reklamace. Oknařům se povedlo správně namontovat okna až napotřetí, jedno okno dodali s blbým sklem (fix přes celou stěnu, trojsklo mělo být 6x8x6 mm, dodali to 4x4x4, rozdíl ve váze skla cca 200kilo), vedlejší okno usadili o 2 cm výš..... Stát každýmu za prdelí a kontrolovat jestli pořádně dělá svoji práci.

Až dostavím, asi o tom napíšu knížku

Odesláno

Mně včera přišli profíci na fasádu. Jejich předák se ještě na všechno ani nepodíval a už začal: Jéžišmarja! To bude práce! Tady je to křivý! Tady je to blbě natažený! Co to je todleto! Jéžišmarja! Kdo Vám to dělal? Suše říkám: JÁ... tak se začal krotit... no ale pane, tady je to z vinglu! Povídám: mně to nevadí, já nechci dokonalej funkcionalismus, zvnějšku mi na baráku nábytek ani dlaždičky viset nebudou! Já chci jen funkční, tvrdou, vod?odolnou finální úpravu fasády, která nebude opadávat! Aha... no tak to jo.... ale nejdřív tak v září, pane... :D

Odesláno (upraveno)

Nemohli jste napsat tohle než jsem se rozhodnul zrekonstruovat barák? :D

Že si bordel vyhážu do kontejnerů sám mi bylo jasný, ale že na každou

jednotlivou věc budu (pokud se někdo vůbec rozhodne přijít) poslouchat

jé to je problém, je to je problém, to jsem si nějak nepřipouštěl.

Tak od jara ve volných chvílích zanedbavám koníčky a dělám sám. Naštěstí

nejsem až tak levej jsem zjistil, ufff.

Ale buďte klidní, ono to je v řemeslech parádní nejen ve stavebnictví.

Učňovské školy prakticky nejsou, případně nabízejí obory jako prodavač s maturitou,

nebo čtyřletý studijni obor kuchařský management hotelu. I po křivě položené

dlažbě se dá chodit, ale jíst budeme za chvíli jen polotovary co budou chrlit

chemickopotravinářské fabriky. . .

Edit typo

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

A máš dojem, že v dobách, kdy SOU chrlila davy zedníků, byl výsledek jejich práce nebo jejich přístup lepší?

(Měl jsem štěstí, našel jsem solidní firmu. Dodací lhůty tomu ale odpovídají.)

Napsáno vlastní ťapkou

Odesláno

Zedníky nevím, ale co se gastronomie týká tak rozhodně. Ještě před 10ti lety bylo u každé nabidky práce v gastru vyučení podmínkou, a zárukou že dotyčný měl týden školu a týden praxi tři roky.

Z 25 ve třídě jich 10 bylo uplně mimo, 10 to nebavilo a z pěti byli dva až tři co si sami hledali vhodný podnik kam by chodili na praxi a snazili se aby byli dobří. A jsou. Pokud takového zaměstnáváš tak jsi v klidu.

Ovšem stav v těchto školách dnes je děsivý. Jako by to bylo OU dřívější doby . . .

Odesláno (upraveno)

Mě teď jede zámkovou dlažbu osmdesátiletý pán, jelikož se jedná o malý plácek,firmy to nezajímá a mladý honí po lese pokémony. Strašnej borec, na půl roku dopředu zamluvený, ruku jak já hlavu, kostičky bouchá přes padesát let. Smutný příběh s řemeslníky. Jinak na ruce po dlouhá desetiletí primky v mechanice, a šlapou :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Všechny tyhle stesky na řemeslníky mají jednu výhodu - člověk pak má zásobu veselejch historek na léta.

Přidám svou - topenář mi dělal radiátory v podkroví, večer skončil, řekl, že přijde zejtra, nechal si tam nějakej vercajk a šel.

Přišel jednou večer za dva roky, (kdy už jsme v dodělaným podkroví samozřejmě bydleli), že si jde pro nějakej klíč, co tam nechal - naběhl až do půlky schodů, než jsem ho zastavil, jak byl zvyklej na stavbě. Myslel to naprosto vážně, jako by žil v nějakým jiné realitě.

Odesláno

Zamkovka.... tvl chtel jsem udelat 15m2 komplet na klic a upravy kolem bazenu - jsem stavar a stejne jsem se nestacil divit, nejrychleji za 4-5mesicu, ceny jak pod na me z boku, nasrat ... dal jsem si kurz pokladani na jutub, pucil Subaru a 2 mesice po praci a o vikendech se mnou nebyla rec  :frusty: , od kopani, betonove desky, staveni bazenu az po upravy okolo, v Hornbachu uz jsme si v DriveIn zacali tykat

vysledkem jsou ale spokojeni spunti a manzelka, kteri se cachtaji od rana do vecera

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Všechny tyhle stesky na řemeslníky mají jednu výhodu - člověk pak má zásobu veselejch historek na léta.

Přidám svou - topenář mi dělal radiátory v podkroví, večer skončil, řekl, že přijde zejtra, nechal si tam nějakej vercajk a šel.

Přišel jednou večer za dva roky, (kdy už jsme v dodělaným podkroví samozřejmě bydleli), že si jde pro nějakej klíč, co tam nechal - naběhl až do půlky schodů, než jsem ho zastavil, jak byl zvyklej na stavbě. Myslel to naprosto vážně, jako by žil v nějakým jiné realitě.

Já mám ve sklepě ještě spoustu vercajku po zedníkovi. Kromě takovejch těch různých spachtli tam nechal řezačku na dlaždice, vrtačku, flexu a pak nějaký věci který nevím na co jsou :-) Práci dodělal jinej zedník a tenhle už se nikdy neozval.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...