Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 14 hodinami, Americkej napsal:

Tak né každej servisák má rozumnej přístup. Nejraděj by chtěli mít 30-40% na dílech. Cenu za práci respektuju, tam není o čem. Ale proč mu mám dávat za chladič klimy čtyřku, když totožný i s dopravou mám doma třetí den za 2200Kč, to fakt nechápu. S gumama obdobně...

Protože ty stejný díly kolikrát neseděj a dle VIN to u některých aut prostě dohledat nejde. Takže se např. budou vyrábět různé chladiče které mají uchycení trochu jinak a jsou nezaměnitelné). Servisák objedná díl, rozebere auto a pak zjistí že díl nesedí, auto na zvedáku a co teď. V případě odebrání zboží lokálně (typicky jim to vozí elit několikrát denně) dělaj i to že vezmou všechny typy a nesedící pak vrátí, aby tam to auto prostě nepřekáželo dalším zakázkám. Jestli mají nějakej profit na dílech to nevím, možná jo, možná ne .. do jejich cen nevidím. JInak myslim že pokud je servis rozumnej tak po domluvě nemá problém ani s dílama od zákazníkama, ale díly musej sedět.

edit: třeba u vw group tuším že jde dohledat přesně označení dílu z vin, u ostatních automobilek nevím jak to je, ale u starých aut to byl vždycky problém

Upraveno uživatelem zceyee
Odesláno
před 3 minutami, zceyee napsal:

.. do jejich cen nevidím. JInak myslim že pokud je servis rozumnej tak po domluvě nemá problém ani s dílama od zákazníkama, ale díly musej sedět.

Do jejich cen vidím. Autorizák 50 procent.

Pokud je servis jak píšeš "rozumnej" tak se dílům dodaným zákazníkem brání jako čert kříži. Klasika: Pane, dal jste nám blbej díl ... Ne ne, Franta (znám ho deset let) odvedle z garáže říkal, že to bude sedět, stačí to jen trochu přivohnout .... Tak si to přivohněte sám pane .... Nepřivohnu, vy ste servis .... Důsledek: obsazenej zvedák, práce na hovno, nespokojený zákazník.

Odesláno (upraveno)

Když píšu totožnej, myslím tím totožnej. Tedy náhrada od stejného výrobce se stejným katalogovým číslem.

Plus samozřejmě v eshopu kde beru díly, cokoli nesedne tak vracím a měním.

E: Autorizák vůbec neřeším, tam mě viděj jen na svolávačky a občas tam koupím díl, co jinde nelze sehnat.

Upraveno uživatelem Americkej
Odesláno

Jsem debil a klikal jsem, kam jsem neměl, resp. na Vinted mi přišlo, že má někdo zájem o moji starou bundu Barbour a já klikl na odkaz, který sice obsahoval slovo "vinted", ale jinak to bylo jasný, o co jde...na moji obranu - bylo 11 večer a prodávám tam prvně. Naštěstí mi nic nezmizelo, ale karty jsem zrušil, pc naformátoval, přihlašováky i hesla změnil...

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/policie-platebni-karty-zneuziti-pachatele-trest-zadrzeni.A220321_162449_praha-zpravy_baky

tohle jsem četl až potom...

Odesláno
před 13 minutami, vanderB. napsal:

...

Nevim jestli znas, ale napr. Revolut aplikace ma moznost vytvorit si docasne virtualni platebni karty (po zaplaceni kartu hned rusis) vse otazka par sekund.

Odesláno

Výsledky volieb v Maďarsku.

Že si to víťazstvo Orbán poistí sa síce dalo očakávať, ale prieskumy dávali trochu nádeje aspoň na zmenu pomerov, ak už nie na zmenu kurzu. Teraz tu máme posilneného malého Putina priamo v EÚ.

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, wawrik napsal:

Výsledky volieb v Maďarsku.

Že si to víťazstvo Orbán poistí sa síce dalo očakávať, ale prieskumy dávali trochu nádeje aspoň na zmenu pomerov, ak už nie na zmenu kurzu. Teraz tu máme posilneného malého Putina priamo v EÚ.

Neda sa nesuhlasit. Bohuzial :(.

Upraveno uživatelem eskimak
Odesláno

Mam v Bad Tölz zabookovany Pa-So-Ne a Ne-Po v Mnichove a nejak jsem nedomyslel co delat kdyz bude chcat, kdyz sem to bookoval tak prece nechcalo. :D

před 8 hodinami, Thomas napsal:

Jedu s kamosem, takze tohle vylucuju.

před 6 hodinami, neuromancer napsal:

Já bych šel do Hofbräuhausu nebo Augustineru na pivo.

Na jidlo mam v planu chodit sem, maj tocenej Teegernseer, ten mi chutna vic nez Augustiner, https://goo.gl/maps/5CpQhVEWYFdiYQv57 a taky sem https://goo.gl/maps/SBsFyzrAKUtM2wht5 tam to bylo naposledy taky hodne dobry. A samozrejme sem https://goo.gl/maps/m8w7EuxLy48WQNP26 ... sem chodim na rybu teda pokazdy co tam jedu, lepsi rybu jsem asi nejedl. Co do restauraci tak se vetsinou ridim reviews na google maps.

před 5 hodinami, Potkan napsal:

Tak tohle jsem prave pridal na to-do list, ale nevim jestli mi to vyjde casove. Kazdopadne díky, dalsi cast vyplaty pryc. :D

před 4 hodinami, siwi napsal:

Ono těch muzeí je tam víc. Takže buď BMW nebo technické a nebo to pivo emoji3.png

Vzhledem k tomu ze jedu s kamosem tak pivo bude IMHO nejdrazsi polozka na celem tripu, nicmene ja jiz byl ve Verkerhrs museu a kamos byl v technickem, kdyz jsem naposledy mel o vikendu napad jit do technickeho muzea za deste, tak pred nim byla fronta na 4 hodiny, coz na me bylo moc. V BMW muzeu jsem take nebyl, ale ocekavam stejny problem. Tyhle moznosti bych si nechal jako otevrene, ale rad bych se jim vyhnul.

Kdyby nekoho napadlo cokoliv dalsiho, tak to velmi uvitam, jezdim tam relativne casto.

Odesláno
před 3 minutami, alky napsal:

A co nějaký koncert? Ted tam budou War on Drugs, já na nich byl minulý víkend v Berlíně a dobrá muzika.

https://www.eventim.de/city/muenchen-11/konzerte-1/

Diky za tip, bohuzel se s kamosem  neprotiname zanrama a dostupnyma koncertama. A naposledy kdyz jsem chtel na techno do Suicide Club v Berline, tak me tam po vystani dvouhodinove fronty nepustili. :D

Odesláno

Voe jesi jedes s kamosem, tak si proklikej lustmap. Tam se zanrem shodnete, na pocasi nezalezi, vyhnete se frontam v muzeu a da se planovat spontanne pred pivem i po pivu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...