Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

vím, že je to vtip, ale stejně nechci eskalovat situaci stylem "když ty auto, tak já tank" - to víme z historie, že moc nefunguje... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, vanderB. napsal:

vím, že je to vtip, ale stejně nechci eskalovat situaci stylem "když ty auto, tak já tank" - to víme z historie, že moc nefunguje... 

Pro jistotu cituji a dodávám: Naprosto chápu, jak to myslíš, ale: já hodlám sebe a svou rodinu chránit. Kokotům na silnici se nevyhneš, takže Ti (IMHO) zbývá jediné. Když on auto, tak Ty tank. V případě srážky zkrátka není nad to, mít nohy ve výši jeho hrudníku.

Ještě to doplním. Léto 2022, jedu svědčit k soudu někam na Slovensko. Ráno, cca v 5 hodin vyjíždím z centra Brna na D2. Poslední semafory. Červená. Stojím, čekám. Rána jak prase, Dodge RAM 1500 ve vzduchu, a pak ZA křižovatkou. Kokot v náklaďáku (údajně) přehlédl červenou. Borci, kdybych jel v kabriu, tak se mi tím kolem dostal na záda, a já jsem mrtvej.

• Sad 2
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Já s tím také plně souhlasím. Samozřejmě že se pak můžeš dostat do situace, kdy se menší a lehčí auto vyhne a moje ne a ponesu odpovědnost za škodu (mnou zaviněnou) a ta škoda třeba na zdraví bude větší než u malého auta. Ale to už je riziko a musím tomu přizpůsobit můj způsob jízdy. 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Bert napsal:

Pro jistotu cituji a dodávám: Naprosto chápu, jak to myslíš, ale: já hodlám sebe a svou rodinu chránit. Kokotům na silnici se nevyhneš, takže Ti (IMHO) zbývá jediné. Když on auto, tak Ty tank. V případě srážky zkrátka není nad to, mít nohy ve výši jeho hrudníku.

Ještě to doplním. Léto 2022, jedu svědčit k soudu někam na Slovensko. Ráno, cca v 5 hodin vyjíždím z centra Brna na D2. Poslední semafory. Červená. Stojím, čekám. Rána jak prase, Dodge RAM 1500 ve vzduchu, a pak ZA křižovatkou. Kokot v náklaďáku (údajně) přehlédl červenou. Borci, kdybych jel v kabriu, tak se mi tím kolem dostal na záda, a já jsem mrtvej.

Tu křižovatku moc dobře znám, a opravdu když člověk zrovna nedává pozor, může ho poplést to, že tam jsou semafory dva, jeden pro odbočení doleva a druhý pro přímý směr, ale ten je skoro do poslední chvíle schovaný za mírnou pravou zatáčkou. Tím se nesnažím omlouvat kokota v náklaďáku - jen jsem si vzpomněl, že i když to tam znám, párkrát mě to málem spletlo, když jsem se zrovna úplně nesoustředil. 

Jak říkáš, někdy má ta pasivní bezpečnost něco do sebe.

Odkaz ke komentáři

Asijské berušky nebo jak se to jmenuje. Mám toho plnou lodžii (západní strana). Lovení do sklenice není moc efektivní jak dojdu z jednoho konce na druhý můžu začít znovu. Zkusil jsem nasadit mátu tak uvidím jaký bude výsledek. Nemá někdo nějaký tip jak se toho zbavit?

Odkaz ke komentáři

@childe Rady najdeš na netu, třeba tady:

https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/jak-se-zbavit-asijskych-berusek-neboli-slunecek-vychodnich-kdyz-okupuji-vas-dum

Myslím, že ten otravný hmyz je už asi celorepublikový problém, my tu máme navíc taky tyhle "krasavce" z podřádu ploštic, to rozmáčkneš a smrad jak bejk .... Rad je dost, ale stejně se do bytu dostanou.

knice.thumb.jpg.d36d1a8947dfaae7a5d66048c2d8b91c.jpgvroubenka.jpg.f8e74308c82c1c278ee3c541c07662c2.jpg

Upraveno uživatelem milomac
Odkaz ke komentáři

před 15 minutami, bohus76 napsal:

Ve špajzu jsem objevil kolonii nějakých breberek, asi se ani nevyléhly ,byly vysušeny v těch hliněných " kokonech". Vůbec nevím ,co by to mohlo být !?

IMG_20241025_122339.jpg

Asi je to tohle:

https://www.poradte.cz/zvirata/9266-hlinene-kukly.html

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, milomac napsal:

@childe Rady najdeš na netu, třeba tady:

https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/jak-se-zbavit-asijskych-berusek-neboli-slunecek-vychodnich-kdyz-okupuji-vas-dum

Myslím, že ten otravný hmyz je už asi celorepublikový problém, my tu máme navíc taky tyhle "krasavce" z podřádu ploštic, to rozmáčkneš a smrad jak bejk .... Rad je dost, ale stejně se do bytu dostanou.

knice.thumb.jpg.d36d1a8947dfaae7a5d66048c2d8b91c.jpgvroubenka.jpg.f8e74308c82c1c278ee3c541c07662c2.jpg

Těhle zmrdu jsem pozabíjel....no, vypouštějí při tom moc příjemnou vůni 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...