Frantik Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 A takovýhle lidi teď sedí v tom Skotsku a mudrujou vo budoucnosti světa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Znáte ten pocit, když po půl hodině opravíte nefunkční sklápění zadní sedačky, narvete tam tip top skříň, zavřete zadní dveře a ty se zaseknou a nejdou otevřít? Přes skříň se do kufru na zámek dostane max čínskej hadí muž ale potřebuje zase i dost síly k odjištění. To je fakt víkend k nezaplacení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Září - je zádumčivý. Říjen - zavřel dveře auta tak, že nešla otevřít. Listopad - přinesl do úřadu benzín... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Berbatow Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Září - je zádumčivý. Říjen - zavřel dveře auta tak, že nešla otevřít. Listopad - přinesl do úřadu benzín... Ale sousedy zdravil a babičkám pomáhal s nákupem.Odesláno z mého SM-G960F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 před 3 hodinami, wawrik napsal: Stále to neznamená, že EV jazdia na uhlie a plyn. To, čo popisuješ, je stav zodpovedajúci prítomnosti.. ano. my plebejci tomu inak hovorime aj REALITA. kokos nechces ist do politiky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Počkat, on nám Martin během dovolené stihl konvertovat na islám, tj. fotky neteří odteď už jenom v Burce? A já myslel že si jenom zabouchnul skříň do plecháče… @kuncák7 zkus odsunout přední sedačky kam to jde, popotáhnout tu almaru dopředu a dveře zkusit dovřít - třeba je to na ty páté dveře jen navalené a zámek nebyl úplně zacvaklý… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 před 2 hodinami, Baldic napsal: Tyvole a na co asi jinyho jezdi? Odkud si myslis, ze se ta elektrika bere? Tyvole z geotermálnej a vodnej elektrárne, neasi? Keby si ten príspevok dočítal do konca, našiel by si tam toto: před 3 hodinami, wawrik napsal: ... ja si naozaj môžem byť istý, že elektrina, ktorú som „tankoval“, nepochádzala z fosílneho zdroja. Nie že by mi na tom nejako záležalo, ale taký je energetický mix krajiny, kde žijem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 před 9 minutami, Radek124 napsal: Počkat, on nám Martin během dovolené stihl konvertovat na islám, tj. fotky neteří odteď už jenom v Burce? A já myslel že si jenom zabouchnul skříň do plecháče… @kuncák7 zkus odsunout přední sedačky kam to jde, popotáhnout tu almaru dopředu a dveře zkusit dovřít - třeba je to na ty páté dveře jen navalené a zámek nebyl úplně zacvaklý… Vše vyzkoušeno. Tu skříň jsem málem rozstipal vzteky. Nakonec jsem se tam vcucl a povolil to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 (upraveno) @wawrik Sorry, ale to mi zní jak argument někoho, kdo týden odmetá listí ze soláru na zděděném domě + garáži, aby si dobil baterku na dušičkový výlet po krchovech - a pak se bije v prsa jak jsou EV globálně perspektivní řešení energetické krize, čehož je sám zářným příkladem… Jenže ono i na Islandu nějaký ten pátek trvalo (a nějakou neekologickou kačku stálo), než se vybudovala příslušná geotermální infrastruktura, nemluvě o tom že jinde si kvůli tomu sopky stavět nebudou - takže si nejsem jistý že zrovna Tvůj ekologický EV týden představuje v kontextu globálního energetického mixu nějakou všeobecně akceptovatelnou inspiraci. To je jak dostavět Temelín (se vším co to obnáší) a tvrdit že mám k dispozici ekologickou carbon-free elektriku v ceně směšných pár kil uranu ročně… @kuncák7Hlavně že už je mrcha venku Upraveno 31. října 2021 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Smrťák na muzeální (1932) dráze ČD na Ještěd, kterou jsem jak na potvoru nikdy v posledních letech nezastihnul v provozu. Hlavně že se v létě všichni vysmívali talošům, jací jsou to lempli - a tohle vypadá jak podle kopíráku… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Září - je zádumčivý. Říjen - zavřel dveře auta tak, že nešla otevřít. Listopad - přinesl do úřadu benzín... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luidis Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 před 1 hodinou, Radek124 napsal: Smrťák na muzeální (1932) dráze ČD na Ještěd, kterou jsem jak na potvoru nikdy v posledních letech nezastihnul v provozu. Hlavně že se v létě všichni vysmívali talošům, jací jsou to lempli - a tohle vypadá jak podle kopíráku… Lano vypadá ok, asi jim povolilo uchycení kabiny (vypadá to, že spadla po přejetí sloupu). Tohle bych u nás v dnešní době taky nečekal. Hrozné, hlavně představa letního provozu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Je to hrozná tragedie pro toho strojvůdce, ale i štěstí, že nespadla ta druhá bouda plná lidí. Na Ještěd jsem touto lanovkou jel a mrazí mě, že se taková nehoda může stát u nás. Nechci předjímat, ale většinou je to šlendrián v údržbě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 před 1 hodinou, Radek124 napsal: Smrťák na muzeální (1932) dráze ČD na Ještěd, kterou jsem jak na potvoru nikdy v posledních letech nezastihnul v provozu. Hlavně že se v létě všichni vysmívali talošům, jací jsou to lempli - a tohle vypadá jak podle kopíráku… My tam jeli kdysi se synem. Přijeli jsme nahoru a strojvůdce říká : dolů nejedeme, fouká a mohli bychom spadnout. Tenkrát jsme se tomu smáli a šli pod dráty dolů ve sněhu nad pás. Kujva !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lou Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Ja tomu nerozumim, ale vetsine elektriky je atomova, tedy nefosilni, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 V České republice bylo v roce 2020 podle předběžných výsledků vyrobeno celkem 81 427,6 GWh elektrické energie. Největší část energie, a to 43,2 %, byla vyrobena v parních elektrárnách. V jaderných elektrárnách bylo vyrobeno 36,9 % energie, 7,4 % připadlo na paroplynové a 4,7 % na plynové a spalovací elektrárny. Ve fotovoltaických elektrárnách bylo vyrobeno 2,7 % energie, na vodní elektrárny připadlo 2,6 % a na větrné 0,9 %vyrobené elektřiny. Zdroj: https://www.czso.cz/csu/xb/vyroba-a-spotreba-elektricke-energie-v-roce-2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 (upraveno) @LouNení ostuda něčemu nerozumět, ale globálně jde jen o cca 10%, viz graf pouhých pár příspěvků zpět. Výrazně nadpoloviční národní produkci elektřiny z jádra mají historicky jen ve Francii - a statisticky nad polovinou jsou překvapivě ještě Slovensko a Ukrajina, zatímco u nás je to jen 37% PS: @Bert byl rychlejší, tohle klování do iPadu je příšerně pomalé… Upraveno 31. října 2021 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Parní elektrárna - to zní tak čistě Kdyby napsali uhelný, ale to by vypadalo neekologicky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 31. října 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2021 Parní jsou i jaderky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se