Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Jj, tak nějak to chci udělat sám, je to takovej relax. Naleju si pivo, zalezu na terasu, nikdo mě nevotravuje, poněvadž nikoho nebaví mi u tohodle asistovat a já mám zlatej klid.

Takže koukám po nějaký pistoli a jelikož jsem nezdrženlivej, musím jí mít hned. Takže jsem koukal, co seženu u nás, nechci úplnej low cost, ale nebude-li to nutný, nemusí to stát ani ranec. U nás u Kutila mají skladem tohle, to by snad mohlo být OK https://www.kutil.cz/elektricke-naradi/pistole-horkovzdusne/extol-premium-8894801-hg-20-et-horkovzdusna-pistole/

Tvl fakt bych to vodvez do Bydžova do louhárny a čas bych si krátil čekáním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus to lihem. Dělám tak nejen stahování staré polituryy, ale i barvy. Jen neposlouchej rady s potíráním a drhnutím. Vezmeš hadry, nacucáš lihem, obalíš nábytek, celé to zabalíš do igelitu a zapáskuješ. Po nějaké době působení rozbalíš kousek a změklou povrchovku stáhneš cidlinou a dočistíš kartáčem. Postupně dál rozbaluješ a čistíš. Po vyprchání lihu je povrchovka rozrušená a jde to lépe dobrousit. Opatrně na záseky do dřeva.

Odkaz ke komentáři

Ok, díky, zkusím. Jak jsem psal, zatím mě to baví, líbí se mi, jak se pod tím hnusným nátěrem zase objevuje čistý dřevo, překvapivě v slušným stavu. Další fáze bude hledání nátěru. Něco transparentního, zřejmě do bíla. Celkem mě láká Osmo, lazura bílý smrk, akorát ta cena.... Na druhou stranu by to snad mělo bejt celkem kvalitní. 

Odkaz ke komentáři

Dny kdy jsem rozuměl procesorům, pamětím a já nevím čemu jsou nenávratně pryč, tak bych potřeboval poradit. Hledám notebook pro tchyni:

- cena okolo 20k za novej

- spíš lehčí a menší (řekněme 13-14"), bude ho občas přenášet

- Windows 10

- normální kancelářská práce, občas něco s fotkama (dělá v realitach)

- doma má kočky a psy, takže chlupy, o poslední notebook přišla politím...asi je dobrý to brát v potaz

Mám už nějaký kandidáty, ale určitě ocením jestli máte nejakej tip a konkrétní zkušenost s něčím.

Díky.

Odkaz ke komentáři

Dny kdy jsem rozuměl procesorům, pamětím a já nevím čemu jsou nenávratně pryč, tak bych potřeboval poradit. Hledám notebook pro tchyni:

- cena okolo 20k za novej

- spíš lehčí a menší (řekněme 13-14"), bude ho občas přenášet

- Windows 10

- normální kancelářská práce, občas něco s fotkama (dělá v realitach)

- doma má kočky a psy, takže chlupy, o poslední notebook přišla politím...asi je dobrý to brát v potaz

Mám už nějaký kandidáty, ale určitě ocením jestli máte nejakej tip a konkrétní zkušenost s něčím.

Díky.

Mel bys to dat spis do IT .... vlakna
Odkaz ke komentáři

Kedze mi za 10 rokov preslo rukami par Thinkpadov a so ziadnym nebol problem, tak som Lenovo positive. Sice na Thinkpad rozpocet asi nevyda ale nieco ako tieto 2 by mohlo vyhovovať. Yoga sa da pouzivat aj ako tablet.

https://m.alza.cz/lenovo-yoga-s730-13iwl-iron-grey-d5490785.htm

https://m.alza.cz/lenovo-thinkpad-e480?dq=5351000

Sent via IPoAC

Odkaz ke komentáři

Taky bych to viděl na ten postnutej ThinkPad E480. Jestli už to není zbytečně předimenzovaný. Nebo něco podobnýho od HP z řady ProBook, i když tam v týhle ceně a velikosti budou asi jen s integrovanou grafikou, co jsem tak koukal. Já si kupoval notes někdy před prázdninama, koupil jsem právě ProBook (15,6", i5 8.gen, dedikovaná grafika, SSD 256GB, 8 GB RAM, Win10 Home, za nějakých 15,5 tis, zatím spokojenost), přičemž jsem vybíral mezi ThinkPadem (měl jsem doposud) a ProBookem, nakonec vyhrála cena ve prospěch ProBooku (koupil jsem na mallu). Jinak na tu E480 jsem koukal v showroomu Alzy, a je i moc pěkně vyvedenej po designový stránce, líbil se mi víc než ty ProBooky stejný velikosti.

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Nemáte někdo tip na obchod s hezkejma šperkovnicema? Chci koupit ženě k narozeninám, ideálně dřevo, bílá barva, aspoň dvě patra ať tam může hodit i hodinky. Projíždím český eshopy a je to samej kýč a koženka. Dodání potřebuju do třech týdnů, takže asi žádná velká zahraniční divočina. 

Odkaz ke komentáři

Nevím, jestli to spíš nepatří do nějakého tragikomického vlákna, chci se zeptat na renomovaný kalibr ROHS Sangtai 5168 z nástěnných hodin, co máme v kanclu. Tenhle strojek (na alibaba je při velkém odběru 1ks za 0,3 USD) nám žere tak 3 baterky ročně... co s tím, dají se hodiny upgradovat, nebo to za rozumnou cenu nikdo neudělá?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...