Hudson10 Odesláno 27. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. března 2023 V 25. 3. 2023 v 10:48, mamut napsal: Při procházce jsem našel ptáčka viz foto. Velikostně asi jako holub, máte někdo tušení co je zač. Ten dlouhý zobák je zvláštní, nedaří se mi dohledat co je to za druh. Je to fakt sluka lesni, pojidala se střeva , zbytek se vyhodil.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 28. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2023 Dotaz: pro trvale ležící osobu navíc se zlomenou rukou bych potřeboval držák na ipad do nemocnice. ideálně něco, co se dá přidělat ke stolku, nebo ke kraji postele. Na alze nemůžu nic moc najít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 28. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2023 @safi musí to být přímo na ipad? Na Alze vidím nějaká univerzální řešení na tablet k přidělání ke stolku. Záleží na rozměrech, ty neznám. Případně se to jeví jako úkol pro 3d tisk, myšleno na "origo" držák dobastlit řešení uchycení na stůl/postel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 28. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2023 @tarmi: Stačí univerzální. 3D tisk... je to pro hospic, takže aby se to ještě využilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 28. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. března 2023 (upraveno) @safi namátkou vidím: https://www.alza.cz/proline-00045403-universal-d6820644.htm https://www.alza.cz/fixed-relax-pro-tablet-telefon-s-otocnym-a-nastavitelnym-ramenem-cerny-d7445503.htm https://www.alza.cz/connect-it-ci-168-tab-8-9-10-4-levne-d2222684.htm https://www.alza.cz/gravity-ma-th-01-b-d6848943.htm ten poslední se mi jeví jako nejbytelnější, ale taky už je cenou trošku výš edit: co se týče smyslu 3d tisku. Tady by byly náklady v řádu korun a pokud to poslouží jednou pro dobrou věc, tak to pak další využití nepotřebuje. Chtěl jsem napsat, už jsem tiskl větší p*čoviny, ale toto zrovna pičovina není. Ale jinak souhlasím s tím, že co se dá běžně sehnat a relativně levně koupit a je to univerzální, netřeba tisknout. Proč vynalézat kolo... Upraveno 28. března 2023 uživatelem tarmi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 29. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2023 Čirou náhodou tady není někdo, kdo by se pohyboval v oblasti protetiky/ortéz? Potřeboval bych zjistit jak je to dostupností WalkOn ortézy od firmy Ottobock (diagnóza peroneální paréza). Internet je docela skoupej na slovo. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 29. března 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2023 (upraveno) Nakonec vybrán FIXED Relax pro tablet. Kvalita a použitelnost za cenu překvapivě dobrá. Upraveno 29. března 2023 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamut Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 Při dnešní procházce jsem našel tohoto ptáčka. Ležel zmatený na kraji silnice, tak jsem ho odnesl aspoň na louku. Zase nemůžu dohledat co je to za druh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 Řek bych, že to je samice pěnkavy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamut Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 Jojo to je ona, děkuju. Podle zelených zad jsem se vydal špatným směrem, Čížek lesní nebo zvonek zelený. Pěnkavu potkávám obvykle jenom samce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 13. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2023 Asi narazila do auta a byla otřesená. Voni to často rozdejchaj. Nedávno jsem našel přede dveřma omráčenýho králíčka (ne malýho králíka, ale našeho nejmenšího ptáčka), skoro se nehejbal a nedržel rovnováhu. Vzal jsem ho, aby ho někdo nezašláp, nebo něco nesežralo, a usadil na sirší větev borovice, kde držel. Chvíli se tvářil jak vemeno, seděl. Pak začal lehce poskakovat a asi za deset minut vodlít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 14. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. dubna 2023 Borci, potrebuju nechat zapsat vecny bremeno k bytu, ale hraje v tom roli X podilu na parcelach kolem baraku atd. Resil to uz nekdo z vas? Pripadne nemate kontakt na nekoho, kdo by to dokazal zpracovat a ja to jen hodil na katastr? Nechci aby se mi to zas vratilo kvuli nejaky drobnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 Shanim auto na dalkovy ovladani pro 6 leteho kluka. Melo by se to vejit do 2k, zivotnost tomu davam tak tyden. Kdyz to bude delat ramus a dovolim mu to jen venku tak moooozna dyl. Ale nechci zase koupit uplnej ksunt, nejake zkusenosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zacik Odesláno 20. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2023 Ahoj, prosim poradte mi kuriersku sluzbu, ktora si pride osobne vyzdvihnut zasielku u odosielatela v CZ, dopravi mi ju na Slovensko s tym ze platim ja ako prijemca, platba vopred alebo pri doruceni, to je jedno. Je to jednorazova zalezitost, ziadna dlhodoba spolupraca. (riesil som zarucnu opravu ovladaca na PS5 kupeneho v Electroworlde v CZ, odmietaju mi to poslat postou na Slovensko. Cestu do CZ momentalne ziadnu nemam a ist 300km hore dole len koli ovladacu sa mi moc nechce) dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 20. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2023 před 2 minutami, zacik napsal: Ahoj, prosim poradte mi kuriersku sluzbu, ktora si pride osobne vyzdvihnut zasielku u odosielatela v CZ, dopravi mi ju na Slovensko s tym ze platim ja ako prijemca, platba vopred alebo pri doruceni, to je jedno. Je to jednorazova zalezitost, ziadna dlhodoba spolupraca. (riesil som zarucnu opravu ovladaca na PS5 kupeneho v Electroworlde v CZ, odmietaju mi to poslat postou na Slovensko. Cestu do CZ momentalne ziadnu nemam a ist 300km hore dole len koli ovladacu sa mi moc nechce) dakujem https://www.zaslat.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zacik Odesláno 20. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2023 @zceyee dakujem, pouzil som. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2023 (upraveno) Dnes nákup pedálů na kolo z Německa.... předali zásilku české poště a od nich přišel mejl, tohle: Vážený zákazníku, očekáváme příchod Vaší zásilky ze zahraničí do ČR s číslem xxxxxx Proběhne u ní celní řízení, ve kterém Vás můžeme zastoupit. Pro rychlejší průběh celního řízení doplňte údaje o zásilce, které jsou důležité pro úspěšné vyřízení celních záležitostí u Vaší zásilky. Údaje k zásilce můžete doplnit na: Co mám dělat? Vyplnit, srát na to? Proc mě tohle vůbec přišlo, když jde o nákup z de? Na tom shopu už jsem normálně kupoval a nikdy nic.... setkal jste se s tím někdo? Upraveno 27. dubna 2023 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamut Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2023 Kolega měl stejné trápení jako ty, volal na poštu a tam mu řekli ať si s tím nedělá hlavu. Mají tam prý nějaký bug v systému, a ten náhodně posílá tuto zprávu na všechny zásilky ze zahraničí. Má to ignorovat a nic nevyplňovat, zásilka mu normálně dorazila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sněhulák Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2023 Ahoj, podařilo se mi v letadle do Švýcarska nechat plnou peněženku. Ztráty a nálezy na letištích přítelu a odletu, PČR a Švýcarská policie nic. OP a řidičák nahlášen jako ztracený ihned po přítelu domů cca 48 hodin po ztrátě. Schválvně jsem platební kartu nezablokoval, ale změnil limity na nulu, abych viděl, zda se ji někdo pokusí použít a nic. Otázka: Existuje reálná možnost zjistit, zda moje doklady někdo nezneužil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 27. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2023 Hele zrovna jsem si včera vyzvedl doporučený dopis na poště a tam canc, že mi přišla zásilka ze zahraničí, která podléhá celnímu řízení a na druhým papíře vyfocenej balík a že se mám na webovkách celního řízení vyplnit informace. Tu zásilku mám od úterka doma, ležela v úterý za dveřma... Byl jsem nasranej byly to hodinky z USA z eBay za několik litrů kdyby to někdo šlohnul. Nemaj ani potřebu ti volat. Já už to měl proclený, protože eBay už regulérně kasíruje DPH, ani nevim jak to maj systémově udělaný, ale přijde to rovnou bez celního řízení na český poště, který se dycky navýšilo o ty jejich poplatky jako práce pošťáka, uskladnění a já nevim co ještě si napočítali... Je to super, jako nevyhneš se DPH, ale zase se nemusíš zasírat českou poštou a vyplňováním nějakejch kravin a přijde ti to rovnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se