Jump to content

Dotazy - pelmel

ricous

Recommended Posts

Před lety tu tuším v Humoru proběhlo staré video, kde dva kluci v obýváku dělají trik s ubrusem, jeden ho podtrhne pod talířema a skleničkama, přitom vrazí do druhého za sebou a odmrští ho na obývací stěnu s akvariem, která následně na jednoho z nich spadne. Totální destrukce...

Nemáte ho náhodou někdo uložený? Nebo odkaz? Zaboha ho nemůžu najít tady ani přes gúgl.

před 5 minutami, martar napsal:

Před lety tu tuším v Humoru proběhlo staré video, kde dva kluci v obýváku dělají trik s ubrusem, jeden ho podtrhne pod talířema a skleničkama, přitom vrazí do druhého za sebou a odmrští ho na obývací stěnu s akvariem, která následně na jednoho z nich spadne. Totální destrukce...

Nemáte ho náhodou někdo uložený? Nebo odkaz? Zaboha ho nemůžu najít tady ani přes gúgl.

Pánové, potřeboval bych tip na nějaký servis v Brně, kde by mi udělali něco jako servisní prohlídku Octavie, pojedu s ní do Chorvatska a rád bych eliminoval možné průsery po cestě. Koukal jsem na dva autorizované servisy Škoda, ale jsou to jen samé výkřiky z temnot jak jsou úžasní a abych si uzavřel smlouvu na předplacené prohlídky a podobné ptákoviny. Poradíte mi něco použitelného a nejlépe prověřeného, kde mi udělají diagnostiku, zkontrolují jestli elektronika funguje jak má a podobně? Proti autorizovanému servisu nic nemám, jen konstatuji, že ty, na jejichž stránky jsem se koukal, mě nepřesvědčily. Díky za každý nápad.

• 3 weeks later...
před 8 hodinami, Hasňa napsal:

Končí mi fixace na hypotece, jaký úrok je dnes považováný za dobrou nabídku?

Záleží na x faktorech, především době fixace. Pokud máš někde dobrou historii, bonitu a používáš (pro banku) zajímavé produkty, tak dobrý úrok je cca 5,5 %. 

Na 5,7 - 5,8 % se dostaneš skoro všude.

Sám budu příští léto refinancovat menší hypo na dnešní optikou to vidím tak, že prioritně vezmu krátkou fixaci a desetinky v úroku řešit až tak nebudu.

V 12. 6. 2023 v 12:04, Klotzman napsal:

Pánové, potřeboval bych tip na nějaký servis v Brně, kde by mi udělali něco jako servisní prohlídku Octavie, pojedu s ní do Chorvatska a rád bych eliminoval možné průsery po cestě. Koukal jsem na dva autorizované servisy Škoda, ale jsou to jen samé výkřiky z temnot jak jsou úžasní a abych si uzavřel smlouvu na předplacené prohlídky a podobné ptákoviny. Poradíte mi něco použitelného a nejlépe prověřeného, kde mi udělají diagnostiku, zkontrolují jestli elektronika funguje jak má a podobně? Proti autorizovanému servisu nic nemám, jen konstatuji, že ty, na jejichž stránky jsem se koukal, mě nepřesvědčily. Díky za každý nápad.

Tenhle dotaz mě inspiroval  Skončila mě záruka u Kodi  aqa jezdil jsem do autorizovaného servisu a nyní hledám kvalitní servis v Praze. Neděje  se nic akutniho.Má  někdo tip? Dík za něj předem 

Edited by Conrad

před 9 hodinami, Hasňa napsal:

Končí mi fixace na hypotece, jaký úrok je dnes považováný za dobrou nabídku?

Mě končí příští rok v říjnu fixace....no, teď nám úrok 1,94%. Trochu se desim, co přijde. Ale snad se to nějak ustálí....

Partak to resil nekdy v breznu/dubnu a zbyva mu doplatit uz jen neceleho pul mio. Mel taky pod 2%. Uroky peklo a fixace taky. Nakonec ma jen na rok, ze to pristi rok zkusi znova, nebot mu davali vsude treba 6,5% na 5 let a tak. Ze uz mu zbyva jen "malo" zaplatit.  Na ten rok ma nejakych 6,9. 

Záleží na x faktorech, především době fixace. Pokud máš někde dobrou historii, bonitu a používáš (pro banku) zajímavé produkty, tak dobrý úrok je cca 5,5 %. 
Na 5,7 - 5,8 % se dostaneš skoro všude.
Sám budu příští léto refinancovat menší hypo na dnešní optikou to vidím tak, že prioritně vezmu krátkou fixaci a desetinky v úroku řešit až tak nebudu.
No, historii u všech bank mám bezchybnou, hypo mám u Money a nabídli mi jako že "zvýhodněnou" vzhledem k historii 5,89 na pět let s tím, že bez toho jakože "bonusu" by dali 6,59. Žádná sláva, ale poradkyně tvrdí, že lepší to jinde bude o málo, plus trable s přechodem.

Mě končí příští rok v říjnu fixace....no, teď nám úrok 1,94%. Trochu se desim, co přijde. Ale snad se to nějak ustálí....
Mám 2,2 a končí mi to teď v září. Obecně nějak všichni tvrděj, že se to jakože dolů moc neustálí vzhledem k dluhu, inflaci a recesi. Tak nevím, žádnej mejdan.

Před hodinou, Hasňa napsal:
před 12 hodinami, Gustaf napsal:

Mám 2,2 a končí mi to teď v září. Obecně nějak všichni tvrděj, že se to jakože dolů moc neustálí vzhledem k dluhu, inflaci a recesi. Tak nevím, žádnej mejdan.

No, tak to už se moc těším....

na Slovensku po mesiacoch kontinualneho zvysovania urokovych sadzieb, prva banka znizila ...sice len o 0.15 percentualneho bodu, ale znizila. Zeby svetlo na konci tunela??

P.S. mam dve hypo, obe fix 10r za 1,19, takze som vysmiaty bastard a mozem toto divadlo pozorovat z prvej rady s pukancami v ruke