Zmrzlinar Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Půjčuju u Sixta, tam už kreditku pár let nevyžadují. Zálohu si stáhnou z karty po vrácení auta peníze vrátí zpět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Jsem si projel moje půjčená auta v minulosti a u všech jsem měl plné pojištění a tím to bude asi hlavní důvod. Možná když tam zadáte nějákou spoluúčast nebo částečné pojištění,tak chtějí kreditku, to davá smysl a já bych si to osobně nikdy nelajsknul. Requested extras: Full Protection Insurance Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Tak ono na druhou stranu obvykle to pojištění dává smysl. Stačí kouknout do recenzi na Google většiny autopůjčoven. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 před 1 hodinou, ragu napsal: Tak ono na druhou stranu obvykle to pojištění dává smysl. Stačí kouknout do recenzi na Google většiny autopůjčoven. Jasná věc, půjčuji auta i motorky dlouhá léta a nikdy nikde jsem nezaplatil ani o domluvený fenik navíc. A jako že jsem s motorkou párkrát lehce lehnul, takže nějáké drbance byli. Auto mi v JAR taky někdo štrejchnul a kamarád jednou byl hrozně akční, chtěl umít čelní sklo zahradní hadicí a to na rozpaleném slunci prasklo, no a nikdy žádné doplácení. Vše vyřešeno přes plnou pojistku. Dále si dávám neomezené km a 2 hlavní řidiče, tam může být taky průšvih když řídí někdo jiný než ten co je uvedený na pojistce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Panove a damy, dotaz ohledne Portugalska, v polovine listopadu tam leti tata s mamkou a poveril me, at vymyslim itinerar:) Priletej do Porta, pucej auto a jedou.. Lisabon je asi jasnej, Algarve spis taky, Sintra.. ale to mam jen vycteny, treba nekdo nabidne vlastni zkusenosti. Cca tyden, klidne prespi na jednom miste dva dny, urcite nebudou jezdit pres 400km denne. Jo a jsou dost akcni, takze vylety v horach cajk. Dik! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Moto cestopisy Portugalsko - 25 cestopisů | Motorkáři.cz (motorkari.cz) Mrkni sem. Množství fajn tipů na cestování včetně fotek. Sám používám, doporučuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Proč je v turisticky exponovaných místech (čerstvá zkušenost z Horních Míseček a Lednice) spousta míst, kde se dá platit jen v hotovosti? To jsou náklady na platební terminály tak velký, že se to nevyplatí? Je tady někdo, kdo do toho vidí a dokázal by mně to osvětlit? Díky PS nedostupností internetu to nebude, všude data šlapaly kvalitně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 před 12 minutami, Paw napsal: Proč je v turisticky exponovaných místech (čerstvá zkušenost z Horních Míseček a Lednice) spousta míst, kde se dá platit jen v hotovosti? To jsou náklady na platební terminály tak velký, že se to nevyplatí? Je tady někdo, kdo do toho vidí a dokázal by mně to osvětlit? Díky PS nedostupností internetu to nebude, všude data šlapaly kvalitně. Šedá ekonomika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 před 36 minutami, Paw napsal: Proč je v turisticky exponovaných místech (čerstvá zkušenost z Horních Míseček a Lednice) spousta míst, kde se dá platit jen v hotovosti? To jsou náklady na platební terminály tak velký, že se to nevyplatí? Je tady někdo, kdo do toho vidí a dokázal by mně to osvětlit? Díky PS nedostupností internetu to nebude, všude data šlapaly kvalitně. Šumava... Železná Ruda a okolí to samé. Člověk je zavislej na bankomatech, jak nějaká trubka.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Platby kartou u nás dělají tak 60% denních tržeb, platební terminály máme 2, protože ty prachy z těch lidí dostat chceš. Nejbližší bankomat je 4km daleko, takže zákazníky nemůžu poslat - támhle za rohem si vyberte. Jenže mi v tržbách jedeme čistou hru a daníme všechno. Náklady jsou směšný a pokryje je zlomek z dýšek, co dají lidi na karty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmrzlinar Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 V 25. 10. 2023 v 18:43, Micey napsal: Panove a damy, dotaz ohledne Portugalska, v polovine listopadu tam leti tata s mamkou a poveril me, at vymyslim itinerar:) Priletej do Porta, pucej auto a jedou.. Lisabon je asi jasnej, Algarve spis taky, Sintra.. ale to mam jen vycteny, treba nekdo nabidne vlastni zkusenosti. Cca tyden, klidne prespi na jednom miste dva dny, urcite nebudou jezdit pres 400km denne. Jo a jsou dost akcni, takze vylety v horach cajk. Dik! V Portugalsku je toho k vidění spousta a dá se tam strávit měsíc. Jestli nechtějí zbytečně lítat stovky kilometrů, tak kromě Porta je na severu krásné Aveiro, Braga (slavné schody), Guimaraes, Lamego, určitě stojí za to projížďka okolo řeky Douru plné krásných vinic, cestou na jih směrem k Lisabonu je nádherný Óbidos. Každopádně jestli budou týden, tak já bych doporučoval se na Lisabon a přelidněnou (i když v listopadu asi ne tolik) Sintru a okolí vyprdnout, natož vzdálené Algarve, a nechat si to v klidu na příští výlet do Portugalska. Za mě je škoda snažit se za týden "odškrat" si celé Portugalsko. Rozlohou je větší než ČR a stihnout za týden projít a užít si Prahu, Brno i Šumavu je pitomost IMHO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 @gunman Díky, tušil jsem, že to musí jít a důvody budou někde jinde. Jen jsem tomu nechtěl věřit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 V sobotu jsem v laznich Libverda musel tahat penezenku, naproti tomu vietnamec v male vesnici - platba kartou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 před 17 hodinami, Paw napsal: Proč je v turisticky exponovaných místech (čerstvá zkušenost z Horních Míseček a Lednice) spousta míst, kde se dá platit jen v hotovosti? To jsou náklady na platební terminály tak velký, že se to nevyplatí? Je tady někdo, kdo do toho vidí a dokázal by mně to osvětlit? Díky PS nedostupností internetu to nebude, všude data šlapaly kvalitně. Protože se vymlouvaj na to, že musej platit karetním společnostem a nechtěj ti ani namísto platby kartou udělat QR kód na okamžitou platbu bankovním převodem z mobilu A proč asi... protože: před 17 hodinami, African napsal: Šedá ekonomika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Tohle je špatně, no... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 V sobotu jsem v laznich Libverda musel tahat penezenku, naproti tomu vietnamec v male vesnici - platba kartou...Přesně, Jeseníky karlova studánka u stánkaře platím kartou, o kousek níže v restauraci pouze hotově. Hnus velebnosti Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 To jsou kecy, že musí hodně plátit. Zase jenom pěkně do kapsy a žádné daně. Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Šumava... Železná Ruda a okolí to samé. Člověk je zavislej na bankomatech, jak nějaká trubka....A za to může zrušení EET Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 (upraveno) před 2 minutami, kupko napsal: A za to může zrušení EET Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk To podle mě přínos nemělo....je to všechno o lidech. Je prostě nátura vše ojebavat a pak ve stary kolena křičet, proč mám tak nízkej důchod. Upraveno 27. října 2023 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Proč je v turisticky exponovaných místech (čerstvá zkušenost z Horních Míseček a Lednice) spousta míst, kde se dá platit jen v hotovosti? To jsou náklady na platební terminály tak velký, že se to nevyplatí? Je tady někdo, kdo do toho vidí a dokázal by mně to osvětlit? Díky PS nedostupností internetu to nebude, všude data šlapaly kvalitně.V létě jsem měl maléj výstup v jedné restaurací. Při placení mi bylo řečeno puze hotové za 4jidla a pití jsem měl co dělat abych posbíral u ženy a děti peníze myslel jsem, že mi praskne cevka v hlavě, jak jsem vnitřně zuříl. U mě lidí platí kartou 35kč Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se