Anton_ Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 Hrozně se stydím, jakej jsem lempl... Koupil jsem si indickou robustu u Buny... a teče mi z toho jen hnusná pěná a i kyselost cítím i zde Ty předchozí vypadaly lépe, ale na video jsem použil 80ml skleničku a musel jsem to vypnout u 25g, protože díky pěně se tam víc nevešlo s čímž jsem nepočítal Co jsem dělal v pátek tu arabiku, tak ty poslední shoty alespoň pěkně vypadaly. Teď mi z toho leze jen hnusná pěna. Přikládám video... nechcete se mě někdo ujmout? jsem z Plzně, ale dojel bych i do prahy na nějakej rychlokurz...
eskimak Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 (upraveno) Wow wow wow. Tak ta crema ti z toho lezie sialena. Nieje ta kava moc cerstva? Ja mam vypozorovane ze najlepsie je az k dvom tyzdnom od prazenia. Upraveno 3. května 2021 uživatelem eskimak Typo
14titi Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 Kolik si dal kafe? Přijde mi ten tamper docela "utopený". Taky se mi stává, že když nemůžu vydržet a dám si kafe příliš čerstvé, má víc cremy. Na druhou stranu piju jen 100% arabiku, takže takové "creme" představení se nekoná.
Anton_ Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 (upraveno) 18g přesně Puk, mám vždy jak bláto. Upraveno 3. května 2021 uživatelem Anton_
Bert Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 Málo kávy, špatně utempováno, příliš rychlý průtok. Předpokládám, za na puku není ani stopy po otisku sprchy ... To kafe je mimo jakoukoli pochybnost podextrahované.
14titi Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 (upraveno) To já dával na tu "trojmisku" co je originál k nahé páce určitě více kafe. Co jsem vyčetl, po utampování bys měl mít kafe tolik, aby na puku byl vidět otisk šroubu. Neměl by tam být výrazně vtlačený, ale jenom se lehce dotýkat. Jakmile budeš vědět to množství, už stačí "jen" měnit hrubost mletí, aby si dosáhl kýžené gramáže kafe za těch 25s. Upraveno 3. května 2021 uživatelem 14titi
Anton_ Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 Tak já zkusím přidat více kafe, ale aby mi to neutrhlo srdce..Ten střední šroub tam mám většinou obtisklej.
redd Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 Zjemnit mletiNa 18 g kafe pouzivej doublemisku. V pripade arabic bych ciloval na 40g napoje pri 25-30s prutoku z paky (mereno od chvile, kdy spadne prvni kapka). Finalni cas doladit mletim, pripadne jemnou upravou gramaze
redd Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 Na technice tampovani bych zapracoval. Tlac rovne a lehce bych zatocil az na konci bez tlaku. Kavu je vhodne v pace necim promichat, aby nekanalkovala. Vhodny je taky distributor pred samotnym tampovanim. A nekde si nacti, jak dlouho se nahriva silvia a jak dlouhy proplach je vhodny pred shotem
JoyStick Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 A taky se Ti pálí v páce, za těch pár vteřin mezi tím než tam strčíš váhu a šálek, Ti hlava sežehne vrchní vrstvu a bude to hnusný. Jinak viz výše.
Anton_ Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 Ok, zítra poreferuju, uvidíme zda bude posun či další frustrace. Teplotu dělám, dle návodu, že jak skončí nahřívání, tak počítám cca 30 vteřin a pak dám rychlý proplach. Distributor pořídím. Podle mě bude problém i v tý síle tampování. Zkusil jsem na mojí osobní váze zatlačit na 20 kg a docela jsem musel zabrat. Když jsem podobnou sílu vyvinul při tampování, tak se mi neukázala ani kapka po 15 sec a vypnul jsem to.
redd Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 (upraveno) V 3. 5. 2021 v 16:54, JoyStick napsal: A taky se Ti pálí v páce, za těch pár vteřin mezi tím než tam strčíš váhu a šálek, Ti hlava sežehne vrchní vrstvu a bude to hnusný. Jinak viz výše. Rozšířit Standardně se v hlavě nahřívá prázdná páka včetně misky. V nahřaté misce se ti kafe nespálí? Upraveno 3. května 2021 uživatelem redd
Effe Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 V 3. 5. 2021 v 17:03, Anton_ napsal: Ok, zítra poreferuju, uvidíme zda bude posun či další frustrace. Teplotu dělám, dle návodu, že jak skončí nahřívání, tak počítám cca 30 vteřin a pak dám rychlý proplach. Distributor pořídím. Podle mě bude problém i v tý síle tampování. Zkusil jsem na mojí osobní váze zatlačit na 20 kg a docela jsem musel zabrat. Když jsem podobnou sílu vyvinul při tampování, tak se mi neukázala ani kapka po 15 sec a vypnul jsem to. Rozšířit tak změň mletí na větší hrubost při zachování síly tampování....
redd Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 To je samozřejmě cesta. Každopádně je důležité se následně naučit takový postup, který budeš shodně opakovat a měnit pouze jeden parametr, aby člověk bych schopen vysledovat vliv na výsledek. Pokud budeš měnit víc věcí zároveň, moc moudřejší nebudeš.
OndraPod Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 V 3. 5. 2021 v 17:03, Anton_ napsal: Ok, zítra poreferuju, uvidíme zda bude posun či další frustrace. Teplotu dělám, dle návodu, že jak skončí nahřívání, tak počítám cca 30 vteřin a pak dám rychlý proplach. Distributor pořídím. Podle mě bude problém i v tý síle tampování. Zkusil jsem na mojí osobní váze zatlačit na 20 kg a docela jsem musel zabrat. Když jsem podobnou sílu vyvinul při tampování, tak se mi neukázala ani kapka po 15 sec a vypnul jsem to. Rozšířit Sila tampovani ma na vysledek IMHO zdaleka nejmensi vliv, dulezitejsi je tampovat rovnomerene a urcite zacni s dvojitou miskou, ta obecne odpousti trochu vic chyb nez single miska Ja mam Silvii s PID + ECM S-Manuale 64 nekolik let a do dvojity I.M.S. misky davam obvykle 18-19g arabiky. Melu tak aby vyteklo 36-40g kavy. S robustou ale bohuzel zkusenosti nemam.
eskimak Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 V 3. 5. 2021 v 17:03, Anton_ napsal: Ok, zítra poreferuju, uvidíme zda bude posun či další frustrace. Teplotu dělám, dle návodu, že jak skončí nahřívání, tak počítám cca 30 vteřin a pak dám rychlý proplach. Distributor pořídím. Podle mě bude problém i v tý síle tampování. Zkusil jsem na mojí osobní váze zatlačit na 20 kg a docela jsem musel zabrat. Když jsem podobnou sílu vyvinul při tampování, tak se mi neukázala ani kapka po 15 sec a vypnul jsem to. Rozšířit Ale predpokladam ze ten kavovar nahrievas aspon 20-30min, s pakou v hlave. Inak sa nema zmysel zaoberat chutou, kavovar aj paka musia byt nahriate.
Anton_ Odesláno 3. května 2021 Nahlásit Odesláno 3. května 2021 Ano, zapínám ho minimálně 30min předem a když z něj tu páku vyndám, tak je opravdu horká. Problém bude určitě v tom mletí a tempování no..
sashator Odesláno 4. května 2021 Nahlásit Odesláno 4. května 2021 Kluci, chci si pořídit ruční mlýnek především pro french press a moka konvičku (takže spíš hrubší mletí). Jde mi o to, aby mletí bylo pokud možno pohodlný (i pro ženu), narovinu nejsem žádnej barista, ale kafe mám rád. Jde mi zkrátka o to, aby mi někdo s osobní zkušeností narovinu řekl, jestli je blbost brát mlýnek za litr nebo naopak za 4, přeci jenom ten rozptyl cen je docela velkej...a je mi jasný, že se to tu řešilo, ale nemám sílu to celý procházet, tak se předem omlouvám
Step Odesláno 4. května 2021 Nahlásit Odesláno 4. května 2021 Já mám dva Porlexy (mini a tall) a jsem maximálně spokojenej. Mlýnek používám na stejné účely jako ty, hrubost jde nastavit. Na french press pro více lidí bych doporučil ten větší - tall. Každopádně trochu úsilí u mletí člověk vynaložit musí. Oproti levným mlýnkům z Tesca je Porelx nesrovnatelně lepší, jak je na tom ve srovnání s mlýnky za 4, bohužel netuším (nikdy jsem nezkusil).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se