Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám, nepopírám..na spotrebu jedu jenom když mi dochází palivo a pumpa daleko. Nerad se courám, nudí mě to a nesoustředim se.

A jj, bylo to na normal režim asi. Pak tam bylo eco a sport. Ale eco jenom omezovalo klimu a měnilo reakci na plyn. Jinak full gas v eco = full gas ve sportu. Je to vlastně prvek aktivní bezpečnosti, protože když slapnes na podlahu, mas tam plný výkon v každém režimu. Při předjíždění chceš bezpečně a rychle předjet, ne šetřit palivo. Ale věřím, ze při rychlejší jízdě je sport lepší, motor bude mít v tom režimu lepší nastavení pro tenhle styl, kašle na rekuperaci a takový věci..což se muže projevit i nižší (o trochu) spotřebou.

• Odpovědi 14,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

13 let starý báwo s dieselem a 3 kilama (kdo ví kolik doopravdy) na krku.. Tady ti nikdo nic nezaruči. Může to najet další dvě kila v klidu, může se to za 1000 km rozpadnout. To samý ten automat.

Odesláno (upraveno)

Známej měl 525d LCI, nájezd při prodeji atakoval 450tkm. Měl to myslim 4 roky, kupoval s nájezdem o cca 150tkm méně - tzn. podobně jak má tenhle kus. Každopádně jak tu padlo, je to čistá loterie. Zprvu to v jeho případě bylo dobrý, rok klid a víceméně jen spotřebák. Od cca 370tkm se to začlo lámat a poslední rok a půl na to čistě a bohapustě nadával kdykoliv jsme se viděli.

Jinak nvm čim?s jezdil/jezdíš, ale tuten dvouapůllitr dynamikou nikterak zvlášť neoplývá. Pokud bys ale přecházel ze slabší motorizace, proč asi ne. Osobně bych do toho ale nešel a za ~120k koupil raději pěknou dvojkovou Oktávku, Mondeo anebo trojkovou Lagunu ? což by byl můj favorit, a just-for-the-record teďkon jezdim F11 :)

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Ja mel 525d E61 od novyho do 170tkm a nemuzu si stezovat. Jednou starter se vopravoval a jednou zadni sterac. Byl to manual a na pohodu, pak sem sel do 330xd E91 a to ale byla proti ty petce raketa. Ale za 120 nic moc lepciho nesezenes.

Odesláno

Abych odpověděl maxelovi, tak momentálně jezdím v saabu 93 2,0t 145kw. Jako jede to hezky, ale taky to žere jak tank a ta 93 je zkratka malá. Ja jsem prcek a sám za sebe už si nesednu. Auta jsem měl vždy tak nějak kolem dvě ste koni a vždy v benzinu, ale upřímně už mě nebaví to živit. Oktavku si nekoupim z důvodu psychického bloku a bohužel to platí i pro zbytek tebou zmiňovaných aut.

Budget mám max cca 150 ale to už bych neměl nic v záloze na případné nutné věci. Další můj favorit je volvo v70 ale s mým rozpočtem mají všechny auta najeto 250 a výš, proto se ptám na zkušenosti. Priorita je bezpečí rodiny, velký kufr a rozumná spotřeba.

Odesláno

Nechci se Tě dotknout, ale s tímto rozpočtem koukat po BMW či Volvu je veliká loterie a lehkovážnost. Myslím, že dvojková Octavie by byla mnohem lepší volbou. Ono mít dnes blok na Škodovku a koukat po prémii za 150k? S těmahle penězma budeš muset nějaký ten kompromis akceptovat, pokud se budeš chtít chovat racionálně. Ono v tý 5er taky není vzadu místa kdovíco.

Odesláno

Sorry, ale tohle je typický začátek příběhu se špatným koncem. Pokud chceš auto s nízkými provozními náklady pro rodinu, měl by ses ve vlastním zájmu nad svými psychickými bloky přenést, jinak budeš velmi pravděpodobně hodně smutný za nějaký čas.

Odesláno

Já měl taky málo peněz a nutně jsem potřeboval Volvo, tak jsem si ho koupil. Za ty prachy co jsem do něj nasypal, bych měl to Škodovku v kůži. Nechat se ovládat emocema, když má člověk loktem do kapsy je fakt klukovina.

Odesláno

Abych odpověděl maxelovi, tak momentálně jezdím v saabu 93 2,0t 145kw. Jako jede to hezky, ale taky to žere jak tank a ta 93 je zkratka malá. Ja jsem prcek a sám za sebe už si nesednu. Auta jsem měl vždy tak nějak kolem dvě ste koni a vždy v benzinu, ale upřímně už mě nebaví to živit. Oktavku si nekoupim z důvodu psychického bloku a bohužel to platí i pro zbytek tebou zmiňovaných aut.

Budget mám max cca 150 ale to už bych neměl nic v záloze na případné nutné věci. Další můj favorit je volvo v70 ale s mým rozpočtem mají všechny auta najeto 250 a výš, proto se ptám na zkušenosti. Priorita je bezpečí rodiny, velký kufr a rozumná spotřeba.

Kdo chce kam...

Dnes je mondeo mk IV v tvém budgetu za mě nejlepší auto pro rodinu co lze koupit. 

Odesláno

Já se připojím k ostatním. Za mě je blbost koupit BMW 5 za 120.000. Ford Mondeo je výborná volba. Další určitě Oktávka.

Odesláno

Za mna este o triedu nizsie ako je Mondeo v tomto budgete. Ak je Octavka blok, tak Kia Ceed kombi. Uz aj Mondeo je provokovanie osudu, servis je drahsi nez by sa mohlo zdat.

Ceed - spolahlive, nahradne diely za facku, jazdne velmi ok. Ale bude to slabsie, okolo 100kw.

Odesláno

Chlapi bmw miluji a taky jsem jich pár měl, to stavajicí ma cca 290tkm a první vada byla minulej tejden praskla zadni pruzina. E61 s touhle 2,5d bych moc nedoporucoval, preci jen to auto vazi 1,8 tuny temer. Leda ze bys byl pohodovej jezdec, od modeloveho roku 2008 uz byla 525d s 3.0 motorem, coz je jiny kafe. Ono je to v tyhle cenovy kategorii u premie fakt loterie, fakt ti muze jezdit dalsich 100tkm bez investice nebo fakt do ni muzes 100k za dva mesice strcit. Osobne kdybych mel na auto 100-120 pujdu do jednickovy oktavky za 70-100 a zil v klidu, ze me nic nezrujnuje a jezdil za 5,5 nafty. Na druhou stranu treba mas na ucte mio a jen proste chces levny bawo a oprava za 100 te nezrujnuje. Tady proste nejde radit podle obrazku.

Odesláno

Podobné dilema sem řešil před necelým rokem. Chtěl sem auto pro rodinu, ale zároveň aby to jelo. MPV sem nechtěl z principu protože se na to cítím mladej. Bohužel sem pak zjistil že taková E91 335i je super na ježdění, ale peklo na servis. Zcela spotřební věci u ojetin s ověřeným  nájezdem 150-200tis. Byly klidně 4-5 dražší než právě třeba na Ofci RS 2 generace. O 5er nebo A6  se  ani nebavím tam to bylo stejné. A zrovna E60 docela trpí i na NEkvalitu elektroinstalace.

Pak mi kamarád mechanik vyčíslil kolik právě u něj nechávají majitelé BMW za běžnou údržbu a docela rychle sem si to rozmyslel protože sem neměl nazbyt dalších 100tis na servis. Pokud si šikovný a zvládneš opravy na autě sám tak bych koupi "prémiovky" dál řešil. Ale pokud necháváš auto servisovat jiné tak tě ty opravy sežerou. 

Takže sem nakonec vybíral mezi Ford S max, octavia 2 RS . Pořídil jsem ve finále úplně něco jiného ale to jen proto že se mi dramaticky navýšil budget.

Odesláno

Za mna este o triedu nizsie ako je Mondeo v tomto budgete. Ak je Octavka blok, tak Kia Ceed kombi. Uz aj Mondeo je provokovanie osudu, servis je drahsi nez by sa mohlo zdat.

Ceed - spolahlive, nahradne diely za facku, jazdne velmi ok. Ale bude to slabsie, okolo 100kw.

Teď nevím, jestli se Ti nepřehodila omylem písmenka u těch dílů a nemělo tam být místo "z" "n"

Odesláno

Teď nevím, jestli se Ti nepřehodila omylem písmenka u těch dílů a nemělo tam být místo "z" "n"

Neviem, co myslis? Aku mas s Kiou a Ceedom skusenost ty? Ja mam v rodine 2 Kie, jeden starsi Ceed (8r), u nas je 4 roky, druha Kia od nova (2 r). Spolahlivejsie auta som nikdy nevidel, plati najma pre to starsie (u 2r auta tazko sudit, vsakze).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...