Jump to content

Recommended Posts

Posted

Už jsem to tady někam jednou psal - od r. 2015 kupujeme taky jen nové KIA (napřed Cee'd kombi, pak žena Sportage a já jako druhé auto Ceed HB). Předtím jsme měli oba (já i žena) Fordy, předtím Opla....S KIA naprostá spokojenost, korejci šli s pomocí německých designérů a vývojářů za posledních 15 let hodně nahoru. Kvalita provedení - výš než Fordy,  poměr cena/výkon (i když už se KIA cenově nepodbízí) nepřekonatelný, záruka 7 let. Když to shrnu - První Cee'd kombi prodán po 5 letech s nájezdem 99.xxx km  - celou dobu žádné závady, jen běžné garančky + výměna zadních  dveří (vandalismus feťáka na Silvestra), poté koupena ženě Sportage  (má ji zatím 4 roky, 60 000 km bez problémů). K tomu jsme jako náhradu F Focuse, coby druhého auta, přikoupili krátkého Ceeda. Za mě KIA rozhodně 👍!

Posted
před 7 minutami, Kamil.K napsal:

Už jsem to tady někam jednou psal - od r. 2015 kupujeme taky jen nové KIA (napřed Cee'd kombi, pak žena Sportage a já jako druhé auto Ceed HB). Předtím jsme měli oba (já i žena) Fordy, předtím Opla....S KIA naprostá spokojenost, korejci šli s pomocí německých designérů a vývojářů za posledních 15 let hodně nahoru. Kvalita provedení - výš než Fordy,  poměr cena/výkon (i když už se KIA cenově nepodbízí) nepřekonatelný, záruka 7 let. Když to shrnu - První Cee'd kombi prodán po 5 letech s nájezdem 99.xxx km  - celou dobu žádné závady, jen běžné garančky + výměna zadních  dveří (vandalismus feťáka na Silvestra), poté koupena ženě Sportage  (má ji zatím 4 roky, 60 000 km bez problémů). K tomu jsme jako náhradu F Focuse, coby druhého auta, přikoupili krátkého Ceeda. Za mě KIA rozhodně 👍!

Bratr to má podobně, s několika Fordy jen problémy, pořád, v celé firemní flotile... rozhoupal se k Ceedu SW a všechno v pořádku, je velice spokojený a auto bez problémů.

Posted

V podstatě bylo už vše řečeno, tak jenom doplnim, že u mhev je pitomost odpojovat baterky a start stopy - startuje to z baterky hybridu, takže standardní baterku to nehuntuje, za me velmi elegantni reseni, s automatem to na jízdě ani nepoznáš. Není pravda, že by se to nedalo nahodit kabelama, jak někde píšou. A kufr má vysoko podlahu právě kvůli baterce - jsou tam přihrádky, ale celé se to myslím vyndat nedá, protože tam pořád bude ta baterka.

Hluk sedi, dynamika 1.5 tgdi je super, a oproti koncernu je to i líp zpracované (byť z lacinějších materiálů... i kdyz teda kdyz to srovnam s golfem tam mozna ani ne).

Jediný problém, který se mi nepovedlo vyřešit, jsou dveře spolujezdce, které jsem si 2x nechával vycentrovat a objektivně jsou prostě rovně, přesto chtějí větší sílu, aby se zavřely než dveře řidiče. Netuším proč, sere mě to, ale asi je to neřešitelné.

jo a je to teda Kundaj, ale v podstate je to stejné jak ta kia

Posted

Tak pozor! Nie je to rovnake ako Kia!
Ceed my22 nema mhev! Namiesto tej kktiny mam v kufri dojazd. rezervu.
A preto som nebral i30 combi N-line. Plus hju mal inteli manual a 18" kola. Na nase cesty nechces 18".
My23 alebo my24 to zas moze mat inac...

Posted

Lehce offtopic - nemáte tip na někoho v Praze (prosím fakt v Praze) kdo mi opraví/přelákne drbnutej lak na autě (pár cm)? Původně se mi odloupl (asi na myčce) kousíček transparentní vrstvy, zkusil jsem to opravit a totálně to domrdal. Klidně do zpráv, dík.

A abych nebyl úplně offtopic, podepíšu co se řeklo o Kia - jezdím třetím rokem proceed gt 1.6tgdi dct7 a je to ok. Odhlučnění nahovno, motor za mě žere dost, ale jinak cajk za ty prachy.

Posted
51 minutes ago, Maro said:

V podstatě bylo už vše řečeno, tak jenom doplnim, že u mhev je pitomost odpojovat baterky a start stopy - startuje to z baterky hybridu, takže standardní baterku to nehuntuje, za me velmi elegantni reseni, s automatem to na jízdě ani nepoznáš. Není pravda, že by se to nedalo nahodit kabelama, jak někde píšou. A kufr má vysoko podlahu právě kvůli baterce - jsou tam přihrádky, ale celé se to myslím vyndat nedá, protože tam pořád bude ta baterka.

Hluk sedi, dynamika 1.5 tgdi je super, a oproti koncernu je to i líp zpracované (byť z lacinějších materiálů... i kdyz teda kdyz to srovnam s golfem tam mozna ani ne).

Jediný problém, který se mi nepovedlo vyřešit, jsou dveře spolujezdce, které jsem si 2x nechával vycentrovat a objektivně jsou prostě rovně, přesto chtějí větší sílu, aby se zavřely než dveře řidiče. Netuším proč, sere mě to, ale asi je to neřešitelné.

jo a je to teda Kundaj, ale v podstate je to stejné jak ta kia

Tak som kukol SK cennik 2024. Este stale je tu Ceed normalne auto bez mhev blbosti.

Posted
před 23 hodinami, ragu napsal:

Lehce offtopic - nemáte tip na někoho v Praze (prosím fakt v Praze) kdo mi opraví/přelákne drbnutej lak na autě (pár cm)? Původně se mi odloupl (asi na myčce) kousíček transparentní vrstvy, zkusil jsem to opravit a totálně to domrdal. Klidně do zpráv, dík.

A abych nebyl úplně offtopic, podepíšu co se řeklo o Kia - jezdím třetím rokem proceed gt 1.6tgdi dct7 a je to ok. Odhlučnění nahovno, motor za mě žere dost, ale jinak cajk za ty prachy.

https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tVP1zc0TDJLySssykkxYLRSNagwMTdISko1SDE0M0gxNU5LsTKosLRIMUiyNDM2TzMzNjUxSPTiLUjMzCtRSMusUCgoygcAstYUTw&q=paint+fix+pro&oq=paint+fic+pro&aqs=chrome.1.69i57j46i13i175i199i512j0i13i30l3j0i22i30l2j0i13i30l7.7055j0j9&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Posted

To je hrozný pocit co?🤣 mít trochu peněz a nevědět co koupit 🤣. Už to řešíš tak čtvrt roku 🤣. Sorry, mlasknul jsem 2 sedmičky bílého🤣

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted
před 10 hodinami, M3maniac napsal:

To je hrozný pocit co?🤣 mít trochu peněz a nevědět co koupit 🤣. Už to řešíš tak čtvrt roku 🤣. Sorry, mlasknul jsem 2 sedmičky bílého🤣

Naopak! To je možná ta nejlepší část :).

Já jsem rád, že mám objednáno. To spektrum totiž bylo fakt až nepříjemně/příjemně široký (kromě toho Rexe třeba Outback, V90CC, Kodiaq, Superb, teoreticky starší E combi). Výběr je zábava :)

Posted

Jak pro koho 🤣, v poho. Třeba výběr vysněnýho auta na které míříš, sníš o něm , makáš aby sis ho konečně koupil, protože si o něm přečetl hromadu pozitivních testů tak tam tu radost a štěstí chápu. Ale skákat 3 měsíce od značky ke značce , od modelu k modelu a od motoru s R6 po R4 ( což je nebe a dudy ) to moc nechápu😉. Ale to bude spíš pracovní deformace 🤣

Posted

Jen pro upresneni od kdy vybiram:  5.5. mi pan nedal prednost a od te doby resim. 
1) na 4x4 jsem zvyky

2) nez. topeni vzhledem k uro problemum je fakn vec

3) tim ze jsem z mb, dokazu servisovat korncernove veci bezproblemove a relativne levne

4) samozrejme pri cene skodovek hnane domaci poptavkou si rikam jestli za stejne penize neni lepsi volba Volvo 60/90, Bmw 3/5 atd. 
jen  jakykoliv servis je pro mne reseni - Lbc/Pha a pul dne v prdeli. 
A ano neni to pro mne malo penez a za ten mesic jsem si vyslechl tolik bajek od prodavajicich 😉

Posted
před 1 hodinou, H-B napsal:

Naopak! To je možná ta nejlepší část :).

Já jsem rád, že mám objednáno. To spektrum totiž bylo fakt až nepříjemně/příjemně široký (kromě toho Rexe třeba Outback, V90CC, Kodiaq, Superb, teoreticky starší E combi). Výběr je zábava :)

Ja to mam stejne 😂

Posted
před 29 minutami, Vasa_H napsal:

Jen pro upresneni od kdy vybiram:  5.5. mi pan nedal prednost a od te doby resim. 
1) na 4x4 jsem zvyky

2) nez. topeni vzhledem k uro problemum je fakn vec

3) tim ze jsem z mb, dokazu servisovat korncernove veci bezproblemove a relativne levne

4) samozrejme pri cene skodovek hnane domaci poptavkou si rikam jestli za stejne penize neni lepsi volba Volvo 60/90, Bmw 3/5 atd. 
jen  jakykoliv servis je pro mne reseni - Lbc/Pha a pul dne v prdeli. 
A ano neni to pro mne malo penez a za ten mesic jsem si vyslechl tolik bajek od prodavajicich 😉

Úpně v klidu, ale jen ať tu nejsem úplně za blbce, poprvé ses mě ptal na auto 20.2.23 , proto se tak směju. A málo peněz to určitě není, to nikdo neřek. To že prémie bude na servis dražší než škoda ( vw ) je každýmu jasný, ale velkej rozdíl to mnohdy není. Často u servisáku slyším u bmw vyměním jen ložisko za 4 k a u toho vw musím celej kardan i s ložiskem za 54 k 🤣. Když máš levnej servis na koncern tak si ho prostě kup a nevymýšlej píčoviny s volvem, kdybys chtěl starou poctivou D5 tak ti ji doporučím. Co slyším od lidí v okolí tak to už není to co bývalo. Tak šťastnou ruku 😉 P.S. a pohádky neposlouchej, buď je auto dobré nebo né. Ony ty pohádky jsou většinou vysloveny po otázce a proč to vlastně prodáváte? 😉

Posted
před 40 minutami, Vasa_H napsal:

Ja to mam stejne 😂

Pokud má člověk spoustu volnýho času tak hold může jezdit na výlety po autech s příběhy. Tady mě jen utvrzuješ v tom, že ne zdaleka všechny na pohled zajímavé auta jsou zajímavé.