Jump to content

Motorkáři

Recommended Posts

Dlouho uvažuji o nové motorce. Manželka má Kawu Z900RS Café a je to prima stroj. Jenže pak vždycky sednu na griso, které je objektivně ve všem horší motorka a mám na tlamě rohlík, jako blázen. Takže nic, udělám si servis a hurá do další sezóny! 0bed0efa0b3bd3654df693c1fd9bfb1b.jpg

Oživeno po zimě, můžeme vyrazit. Třeba do práce, je skvělé se nestrojit a nemuset si brát helmu.. Nebo na nákup, kufr toho pobere hodně. Klidně i na víkend, zkušenosti s kempingovou výbavou v kufru C1 už mám. A nebo jen tak na výlet - neprší, nefouká, slyšíte ptáčky, co kdo komu říká (" Ty vole, co to bylo...????"), vykružujete si zatáčky, kocháte se krajinou, pustíte si k tomu hudbu .. :-).

IMG_20230519_173347.jpg

IMG_20230520_181701~01~01~01.jpg

před 7 minutami, Snekofon napsal:

Grisa bych se nevzdával - já ho mám s MT01 na seznamu - jedno nebo druhé - oboje krásné stroje s charakterem.

Na MG jsem nejel, ale MT01 jsem měl v hledáčku taky, vždycky se mi moc líbila, do tý doby, než jsem se svezl... Je to jak oktávka s 1.9 SDI, nuda nuda, šeď šeď. 

před 2 minutami, (Miloš) napsal:

Na MG jsem nejel, ale MT01 jsem měl v hledáčku taky, vždycky se mi moc líbila, do tý doby, než jsem se svezl... Je to jak oktávka s 1.9 SDI, nuda nuda, šeď šeď. 

Je pravda že jsem na tom nikdy nejel, ani nemám v okolí nikoho od koho bych si to mohl půjčit. Ale na vypuštění páry a řev 4V mám Blade, na turistiku ve dvou bramboru R1150R, na blbnutí kolem komína v zatáčkách Duke 640. A MT01 by měla být takový exot na občasné projetí - sliboval jsem si od 150Nm že to bude tahat s pořádnou dunivou kulisou - sliboval jsem si projev T815 - TOP speed, ani odřené kolena nehledám, na to mám jiné stroje :) ale brambora je uhlazená

Jak bylo řečeno, Griso má všechno pohromadě. Jedinečnej vzhled, charisma i jízdní projev s koulema. Kardan-letmák-dráty, kombinace k sežrání. A když se barevně poladí motor, nevíš kam s očima. Nadčasová nezaměnitelná ikona. To se o eMTéčku zdaleka nedá říct.

před 2 hodinami, shewcza napsal:

Já bych do toho bez helmy nevlezl ani za zlatý prase.

před 27 minutami, TomTomTom napsal:

Do tohohle bych prostě vůbec nevlezl...

Dá se jezdit i s helmou, ale není to třeba. Rám motocyklu, včetně nástavby, je tuhý svařenec. Motocykl prošel crashtesty a pokud dostal homologaci pro jízdu bez helmy, tak si ji zasloužil. Vypadnout z C1 moc dobře nejde. Je vybaven křížovými bezpečnostními pásy a dalšími prvky, které mají zabránit kontaktu jezdce s vozovkou, pokud on sám nevystrkuje ruce a nohy. Bohužel, vývoj C1 byl tak drahý a podepsal se na jeho ceně, že to byl nakonec neúspěšný koncept. K neúspěchu přispěla i hmotnost cca 180 kg, manipulace na místě a větší citlivost na boční vítr (i když jsem to čekal horší) a turbulence při jízdě za většími vozidly. BMW mělo s C1 velké plány, v mnoha zemích sloužily C1 u policie, hasičů, jako záchranka, kurýři, rozvoz pizzy. Jezdí to parádně a vždy si jízdu moc užívám.

4951923518_e2ee0f6299_b.jpg

BMW-C1-Nomade-2000-01.jpg

BMW-C1-Bond-Street-2000-01.jpg

8190738722_981582ba9d_o.jpg

2upactionweb_5854-1582.jpg

V 23. 5. 2023 v 13:16, Ivan Lelák napsal:

Dá se jezdit i s helmou, ale není to třeba. Rám motocyklu, včetně nástavby, je tuhý svařenec. Motocykl prošel crashtesty a pokud dostal homologaci pro jízdu bez helmy, tak si ji zasloužil. Vypadnout z C1 moc dobře nejde. Je vybaven křížovými bezpečnostními pásy a dalšími prvky, které mají zabránit kontaktu jezdce s vozovkou, pokud on sám nevystrkuje ruce a nohy. Bohužel, vývoj C1 byl tak drahý a podepsal se na jeho ceně, že to byl nakonec neúspěšný koncept. K neúspěchu přispěla i hmotnost cca 180 kg, manipulace na místě a větší citlivost na boční vítr (i když jsem to čekal horší) a turbulence při jízdě za většími vozidly. BMW mělo s C1 velké plány, v mnoha zemích sloužily C1 u policie, hasičů, jako záchranka, kurýři, rozvoz pizzy. Jezdí to parádně a vždy si jízdu moc užívám.

0:07 .. ty končetiny vystrčila figurína schválně

0:19 .. helmu netřeba

Já myslim že s helmou z toho musi bejt strasne spatne videt. Jinak to snad kombinuje vsechny nevyhody auta a motorky. :D