Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 6. 1. 2022 v 10:08, noro.svk napsal:
Bert shoríš v pekle, to že tv media vzali peniaze za podporu očkovania, u nas na SK sa v Markize a ni na JOJke a RTVS v správach pravdu nedozvieš. Nik už správi ani nepozerá, neikážu žiadne demonštrácie v Rakusku ,Holansku ani u vás v Čechách, e pte nicj len občan druhej kategorie "Dezoláti" nasrať na toto diskusné zapredané fórum ,môžem mi kľudne zrušiť účet, pozral som cez proxi ako to tu báneješ za radom, majte si tu ten covid fašizmus jebem vás tu...

Dejte mu někdo nitrák.
Odesláno

Tady je zas veselo.

Pokud jde o ty děti, taky nás to čeká a strašně se na to rozhodování netěším. U sebe jsem to rozseknul snadno - je to můj život, moje zdraví a můj risk, navíc jsem už v ohrožený skupině. Ale dokážu si (na rozdíl od většiny diskutujících) přiznat, že to rozhodování bylo v době, kdy jsem si nechal dát první dávku, spíš aktem víry, nikoli racia a superinformovanosti (protože nejsem odborník ani na viry, ani na vakcíny, ani nebyly k dispozici dlouhodobější statistiky). Ovšem rozhodovat o životě a zdraví někoho jinýho... někoho, kdo není v ohrožený skupině, koho miluješ, kdo ti věří a kdo má celej život před sebou... to je docela jinej sport. Nechci, aby se děti staly dlouhodobým rezervoárem viru ohrožujícím celou populaci, ale taky je nechci ohrozit. Jak říkám... bude to těžký dilema. Závidím rodičům, pro který bylo rozhodování o očkování potomků mladších 12 let snadný.

O obecný prospěšnosti očkování nepochybuju, je to jeden z největšich vynálezů lidstva. To je bez diskuze. Individuálně je to ale pro organismus zátěž a čas od času si někdo vytáhne černýho Petra - to je bohužel taky bez diskuze. A přesně proto mi přijde těžký rozhodnout to za jinou bytost, ačkoliv sám mám tři dávky už od Vánoc.

Jestli je to na BAN, neprotestuju a přijímám.

Odesláno

Upřímně, já jsem očkovaný 3x, naposled v polovině listopadu, tekže by mi nějaká imunita měla vydržet asi do poklesu této Omikronové vlny, ale co pak?

To se budeme muset očkovat 2x ročně, nejdříve pro podzimní a po čtyřech měsících pak pro jarní vlnu? A v létě mne nikde nebudou chtít, protože budu mít dlouho po očkování?

Už mne to nějak unavuje.

Odesláno
  V 6. 1. 2022 v 13:27, martar napsal:

Ovšem rozhodovat o životě a zdraví někoho jinýho... někoho, kdo není v ohrožený skupině, koho miluješ, kdo ti věří a kdo má celej život před sebou... to je docela jinej sport.

Rozšířit  

Amen. Až to rozlouskneš, tak mi to prosím napiš důvody. Protože jsi přesně popsal, jak to citím a nevím, co dělat.

Odesláno
  V 6. 1. 2022 v 13:40, Emiliano napsal:

Amen. Až to rozlouskneš, tak mi to prosím napiš důvody. Protože jsi přesně popsal, jak to citím a nevím, co dělat.

Rozšířit  

Tady je zas veselo.

Pokud jde o ty děti, taky nás to čeká a strašně se na to rozhodování netěším. U sebe jsem to rozseknul snadno - je to můj život, moje zdraví a můj risk, navíc jsem už v ohrožený skupině. Ale dokážu si (na rozdíl od většiny diskutujících) přiznat, že to rozhodování bylo v době, kdy jsem si nechal dát první dávku, spíš aktem víry, nikoli racia a superinformovanosti (protože nejsem odborník ani na viry, ani na vakcíny, ani nebyly k dispozici dlouhodobější statistiky). Ovšem rozhodovat o životě a zdraví někoho jinýho... někoho, kdo není v ohrožený skupině, koho miluješ, kdo ti věří a kdo má celej život před sebou... to je docela jinej sport. Nechci, aby se děti staly dlouhodobým rezervoárem viru ohrožujícím celou populaci, ale taky je nechci ohrozit. Jak říkám... bude to těžký dilema. Závidím rodičům, pro který bylo rozhodování o očkování potomků mladších 12 let snadný.

O obecný prospěšnosti očkování nepochybuju, je to jeden z největšich vynálezů lidstva. To je bez diskuze. Individuálně je to ale pro organismus zátěž a čas od času si někdo vytáhne černýho Petra - to je bohužel taky bez diskuze. A přesně proto mi přijde těžký rozhodnout to za jinou bytost, ačkoliv sám mám tři dávky už od Vánoc.

Rozšířit  

Také to doma řešíme (a to máme se ženou 3 dávky v sobě). S manželkou se na to díváme ještě z jednoho pohledu: Naší dceři bude 5 let. Covid už prodělala a bez problémů (doloženo PCR testem). Problém je, že u covidu není nic jisté, tj. poprvé můžeš mít pohodový průběh, podruhé třeba vážnější, respektive dítě může třeba bojovat s vážnější post-covid únavou, čímž se mu může zbrzdit rozvoj. 

VS.. mít určitou obavu, zdali si při očkování nevytáhneš černého petra.

Proto bych rád někde našel statistiky, které mi pro klid mé duše doloží, že u dětí ti po očkování nehrozí nic horšího než max. 2-3 dny teplota a na druhou stranu, že riziko trvalejších následků bez očkování není marginální. 

Odesláno

Jsem očkovaný Modernou, to nakolik je to perspektivní netuším. Ani mě netěší, že se zkracuje platnost a představa, očkování víckrát za rok mi příjemná není, už proto, že ani ty dva dny s horečkou a zduřelé uzliny příjemné nebyly. Co se dětí týče, jednoduché rozhodování to není, už proto, že laik se těžko může orientovat v problematice, kde se neshodnou ani ti, kteří jsou odborníky (nebo se tak prezentují). Mě přišel docela zajímavý rozhovor předsedy ČLK Kubka a prof.Berana. Minimálně za pozornost to stojí :)

https://xtv.cz/argumenty/jiri-beran-vs-milan-kubek-o-epidemii-v-souvislostech?fbclid=IwAR15YlTadJlCyxguQ0tytoUdFugkQh0qYWVqWbwPYawky1YownOzvCAbOh0

Odesláno
  V 6. 1. 2022 v 14:01, Émile napsal:

Jsem očkovaný Modernou, to nakolik je to perspektivní netuším. Ani mě netěší, že se zkracuje platnost a představa, očkování víckrát za rok mi příjemná není, už proto, že ani ty dva dny s horečkou a zduřelé uzliny příjemné nebyly. Co se dětí týče, jednoduché rozhodování to není, už proto, že laik se těžko může orientovat v problematice, kde se neshodnou ani ti, kteří jsou odborníky (nebo se tak prezentují). Mě přišel docela zajímavý rozhovor předsedy ČLK Kubka a prof.Berana. Minimálně za pozornost to stojí :)

https://xtv.cz/argumenty/jiri-beran-vs-milan-kubek-o-epidemii-v-souvislostech?fbclid=IwAR15YlTadJlCyxguQ0tytoUdFugkQh0qYWVqWbwPYawky1YownOzvCAbOh0

Rozšířit  

Oficiálně se očkování dětí nad 5 doporučuje z důvodu: 1) riziko infekce a vyřazení ze školního kolektivu 2) Zvýšené riziko nákazy dalších lidí a 3) a asi nejdůležitější - syndrom PIMS-TS , který může vést až k oběhovému selhání. (přednosta dětské kliniky Fakultní nemocnice Ostrava)

K post-covidovým syndromu (PIMS-TS) (více zdrojů na internetu bez rozporů). Jedná se o soubor rozličných příznaků a specificky u dětí i některých vzácných, ale velmi závažných stavů.

Jaké jsou projevy post-covidového syndromu u dětí? Stejně jako má onemocnění Covid-19 rozmanitý proběh a projevy, tak i post-covidový syndrom může mít různé příznaky. Většinou se s nimi setkáme bezprostředně po prodělání infekce, v některých případech se ale mohu objevit až s několikatýdenním odstupem od akutní fáze onemocnění.

Mezi nejčastější projevy post-covidového syndromu u dětí patří:

• únava
  • poruchy soustředění
  • dušnost, kašel, ucpaný nos
  • bolesti svalů a kloubů
  • bolesti hlavy
  • nespavost
  • kožní projevy (vyrážka, covidové prsty)

Ty tučně označené body jsou pro mě osobně asi to klíčové, co vzít v úvahu...

Odesláno (upraveno)
  V 6. 1. 2022 v 13:46, safi napsal:

Naší dceři bude 5 let. Covid už prodělala a bez problémů (doloženo PCR testem).

Rozšířit  

To, že byl PCR test pozitivní, ještě nemusí znamenat, že člověk covid prodělal (resp. je nakažen, nemocen). Určitě se ale s virem setkal, to ano. Prostě slizniční imunita ho nemusela vůbec pustit do těla, stěr v rámci testu vir odhalí, ale vir nemusí být vůbec aktivní (schopen se replikovat). (někdo buď tady nebo v jiném vlákně dával příměr o tom, že hovno na rohožce nutně neznamená, že máš hovno rozpatlaný všude doma).

Očkování u dětí už mi přijde víc etická otázka než zdravotnická. Oni opravdu nejsou ohrožená skupina (až na statistické výjimky s nějakou anamnézou). Dnes už je konsenzus na tom, že očkování proti covid nechrání před nemocí samotnou ani před případnou infekčností. Ani odborníci se neshodnou, jestli očkovat děti ano/ne. Měly by se porovnávat přínosy a rizika.  S klesajícím věkem (pokud jinak zdravý jedinec) rizika rapidně klesají. V mých očích je dost rozdíl, jestli je dítěti 5 nebo 12.

Upraveno uživatelem redd
Odesláno (upraveno)
  V 6. 1. 2022 v 14:22, redd napsal:

To, že byl PCR test pozitivní, ještě nemusí znamenat, že člověk covid prodělal (resp. je nakažen, nemocen). Určitě se ale s virem setkal, to ano. Prostě slizniční imunita ho nemusela vůbec pustit do těla, stěr v rámci testu vir odhalí, ale vir nemusí být vůbec aktivní (schopen se replikovat). (někdo buď tady nebo v jiném vlákně dával příměr o tom, že hovno na rohožce nutně neznamená, že máš hovno rozpatlaný všude doma).

Očkování u dětí už mi přijde víc etická otázka než zdravotnická. Oni opravdu nejsou ohrožená skupina (až na statistické výjimky s nějakou anamnézou). Dnes už je konsenzus na tom, že očkování proti covid nechrání před nemocí samotnou ani před případnou infekčností. Ani odborníci se neshodnou, jestli očkovat děti ano/ne. Měly by se porovnávat přínosy a rizika.  S klesajícím věkem (pokud jinak zdravý jedinec) rizika rapidně klesají. V mých očích je dost rozdíl, jestli je dítěti 5 nebo 12.

Rozšířit  

Měla stěr z krku..celá rodina jsme měli pozitivní PCR, i když je fakt, že dcera byla jen dva dny unavená. 

Upraveno uživatelem safi
Odesláno

Tady je zas veselo.

Rozšířit  

U dítěte jsem hodně ovlivněn okolím. Bohužel velice špatnou zkušenosti. Tudíž jsem se rozhodl celkem snadno a ihned, snad správně. Očkovat ji nechám určitě.

Odesláno

@martar @safi- jestli vam to pomuze - dcera 7 let. My s zenou ockovany (zena nedavno booster a ja ho dostanu v pondeli. U zeny zadne komplikace, krome booster ktery ji na 2 dny slozil. U me po 1. davce se v kombinaci s dalsim problemem rozjela trombosa, ale nikdo to nepotvrdil/nevyvratil na 100%). Zena je ex-doc ale jiz dlouho dela farma-business (i kratce 2 roky u BioNTech).

Ockovani u dcery jsme resili dlouho (pres zena- hned jak to pujde vs ja- pockame az bude vice deti naockovanych. Az po posledni rozhodovaci kolo - zena: prirozena imunita po prodelani bude lepsi vs ja: takovou ruletu nehraju, i kdyz sance je vyrazne mensi nez u dospeleho). Zaver - v sobotu jde na ockovani

Odesláno
  V 6. 1. 2022 v 12:05, Kotlick napsal:
Rozšířit  

Tohle je u na sidlisti a je to tu docela kauza, bo diky tomu, ze skola nedelala AG testy ale PCR, tak jsou v karantene cele tridy, jinak by nebyly, viz https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/skolu-narizeni-karanten-pro-cele-tridy-prekvapilo-pravidla-byla-dosud-jina/2141439

Samozrejme to padlo na vedeni MČ a starostu, bo si ty PCR testy namisto AG prosadili, takze ted jsou na obci radi a strasne se chlubi, ze vyhmatli  diky PCR testum vyse uvedene "senzacni" zjisteni, ze dite melo v prosinci deltu a ted omikron...

Odesláno

Žena měla Covid na jaře, bylo jí dost zle, volal jsem jí i sanitku, ale neodvezli si jí. Syn (11) měl Covid teď před měsícem, bez příznaků, zhruba týden po tom najednou z ničeho nic odpadl (únava, na zvracení), spal asi dvě hodiny (dopoledne, dost nezvyk) a po probuzení ok. Jestli to byl postcovidový syndrom nevím. Jeho očkovat nenechám, řeším mladšího (9) a fakt nevím. Já jdu na booster v neděli, druhou dávku mám z července a už je čas.

Odesláno

Já to už tady psal. Se ženou máme třetí dávku za sebou. V neděli jsme šli v Olympii Brno okolo očkovacího centra a za pět minut jsme už měli po očkování. Syn (9let), měl očkování v úterý, bolela ho ruka, nechali jsme ho dva dny doma. Dnes byl ve škole a pohoda. Dcera (6let), jde příští čtvrtek. Covid je větší svinstvo než ta vakcína. Znám víc lidí co umřeli na covid než na vakcínu. 

Odesláno

taky troska do mlyna...

ja se zenou 3 davky zadny problem, ja teda po 1davce 1den KO (horecka, zimnice), mam kombinaci Astra/Astra/Moderna. Manzelka Pfizer/Pfizer/Moderna.

Starsi dite 14let, chtel ockovat sam, bo spoluzaci, vopruz s cestovanim, testovanim, takze dostal 2xPfizer, pry ho bolela ruka, jinak nic.

Mladsi 10let, mela Covid v Prosinci 2021, ve skole pozitivni ATG, tak pak PCR, potvrzeno, prosla tim naprosto bez priznaku. O ockovani jsme se bavili, ale tim ze to mela, tak to mame do Cervna vyreseny, pak uvidime, ale asi v zasade nevidim duvod proc neockovat. 

Odesláno

Prosba na všechny, kdo prodělali Covid a měli přitom problémy s pokožkou (vyrážku, pálení kůže) - mrkněte pls na odkaz.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jak je to ted s pozitivitou kdyz vyjde pozitivni Ag test v praci? Myslim jako jestli je clovek automaticky uznan systemem za pozitivniho, tj. bude mit pak 180d bumážku po prodelani covidu, nebo z toho nic samo nevypadne a clovek by si musel hned jeste skocit na ofiko PCR testy?

Odesláno

RAT (rychly antigenní test) je jen orientační, po její pozitivitě musíš na PCR a na základě toho se posílá na karanténu atd.

Logicky, jinak by každej mohl podvádět s pozitivita/negativita

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...