Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když jsem dneska dětem vysvětloval, že je sice teplo, ale pořád ještě moc chladno na to, aby si hrály s vodní hračkou na zahradu ve tvaru loďky, vzpomněl jsem si na svou oblíbenou fyzikální hádanku, která se tu možná už v nějaké podobě objevila, ale do tohohle vlákna by to mohlo patřit, takže tady je:

Následující rébus je teoretický, nebabrejte se moc v reálné měřitelnosti poklesu/zvednutí hladiny, co by cihla zlata udělala ve fóliovém bazénku, atp. Klasický zjednodušený model ideální koule ve vakuu, jo?

Na hladině milionářova bazénku je loďka. V loďce je stokilová cihla zlata. Když zlato vypadne z loďky do bazénu a loďka zůstane na hladině, co se stane s hladinou vody v bazénu?

A) Zůstane na stejné úrovni.

B) Zvedne se.

C) Poklesne.

Odesláno
  V 4. 4. 2020 v 9:29, bandicoot napsal:

Menzovní IQ test (kdysi Ravenův, nevím jak teď) měl v tý nejproduktivnější věkový skupině strop 160 (při všech správných odpovědích). Ale s přibývajícím věkem šlo při horších odpovědích dosáhnout i na lepší hodnoty než 160.

Není to naopak? Kamarád to dělal přes dvacet let zpátky v teenagerovském věku a právě tehdy mu nějaký koeficient dle věku umožnil dostat se přes těch 160 asi na snad 168.
Odesláno

Pokud by ses pořádně podíval na tabulku na předcházející straně, zjistil by si, že obě varianty jsou správné ... Je to nastaveno na střední věk. Oba extrémy (mládí, stáří) jsou kvazi zvýhodněny.

Odesláno

Sorry chlapi, tam až jsem ve vlákně nedošel, mezitím jsem usnul :-) Hned mám dobrý pocit z toho že jsem tedy vlastně o tolik hůře než ten můj kamarád neskončil.

Odesláno

Mladý má pojmenovat léčivky a nějak jsme v pasti , rozluští to někdo ? Chápal bych,že to v učebnici někde probírali ,ale v učebnici nic není. 

post-9327-0-84690100-1586161228_thumb.jpg

Odesláno

Tak jsem si to taky myslel,ale nějak mi nesouhlasí ty písmenka,tak nevím . To jsou pánové úkoly pro 3. třídu ,ale práce pro celou rodinu.

Odesláno

Jj,díky.máš samo pravdu,šel jsem na to moc sofistikovaně,tak jak jsi to napsal,to dává smysl :-)  Ale pro třetí třídu je to asi trochu mimo,rozluštit to.

Odesláno

právě, že ty děti v tom nehledaj ten podraz a jdou na to po svém, Tátohlt a Ránohoj je vtipnej:-D

Odesláno

Tak nevím, co ti učitelé dělají, ale v sobotu osm mailů, v neděli šest a poslední ve 22:47. Už mi z toho jebe...

Odesláno

Tuhle jste na obrázku hledali velblouda, tak to zkusíme se psem :)

Viděl jsem to na FB a zadání znělo ?najděte na obrázku mopse?. Tak předpokládám, že zakladatel vlákna ho najde jako první :)

post-32970-0-69163900-1586191546_thumb.jpeg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...