Gustaf Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 Dneska to po včerejší kalbe docela šlo....a teď pivko na terase Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 Chuťově nic moc,ale když sou ty Velikonoce:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Paul Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 Jak se kurva vystupuje z eSPéDéček /nemyslím ten politickej shit/ Jsem naivně vycvakl jednu hnátu, že se na ni postavim a hned jak jsem to udělal a zastavil tak jsem letěl na druhou stranu furt cvaklej ke kolu naštěstí žádný škody, ani úraz. Dneska jsem sehnal zbytek vybavení a poprvé si dal švih na silničce /poprvé v životě/ .. a dobrý asi to budu mít rád .. 40km za necelou hodinku a půl, budu muset pilovat techniku a fyzičku a půjde to. Vsem děkuji za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 Nic si z toho nedělej,kazdej poprvé na SPD spadne. Já si třeba ustlal do trní. Pak už si to mozek zapamatuje Dobrý je ze začátku povolit zámky,aby ten odpor byl menší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 A jak si to delal bez spdcek,daval si obe nohy na zem nebo jen jednu? Ja nad tim nikdy nejak hluboce neuvazoval a tu kterou jsem vycvaknul tak na tu jsem se postavil, ale jestli je na to nejakej speciapni system tak se rad vzdelam Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paw Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 U SPD to jsou léta dřiny a odříkání než na to přijdeš :). Každej spadne 2x - jednou jak popisuješ pri zastavení, podruhý se nestihneš vycvaknout vůbec a spadneš jak strelena srna. Pak už to bude navždy dobrý :). Musíš se prostě trochu víc naklonit na stranu kterou vypínáš, neumím to vysvětlit, tělo to už po těch dvou pádech ošéfuje a bude dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 Souhlas. Mírně naklonit a v náklonu vycvakávat. Můj tajný tip: vždy stejná strana, spd na téhle straně trochu míň utažené. Jo, už to tady někde je, ale já si poprvé ustlal za bedlivého dozoru asi tak třiceti lidí čekajících na šalinu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 hlavně bych asi zmínil, nesnažit se vycvakávat teprve až když úplně stojíš. To už tomu ustlání na tu nebo onu stranu jdeš už dost dopředu jinak mě dost dlouho trvalo se přenaučit vycvakávat pohybem od kola (vytočit nohu ven). Celou dobu jsem to dělal pohybem dovnitř/ke kolu. Což bylo ok, ale strašně jsem si odrbal tretru, která se o něco při závěrečné části pohybu vždy otřela Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 7. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2023 Já jsem teda takový cyklistka z leknutí, který se učí pokus omyl, ale přijde mi, že čím víc na to člověk myslí,co musí udělat, tak tím spíš spadne. Prostě už si jednou lehnul, máš splněno,tak teď už to půjde samo. Hlavně o tom moc nepřemýšlet. Člověk taky nepřemýšlí,jak má šlapat na kole, prostě se ty nohy nějak točí:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vzduch Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 V dávnověku jsem ženě pořídil nášlapy a samozřejmě několikrát spadla. Kdo myslíte, že za to mohl? Teď už jezdí s "děvčaty" raději v teniskách neb rády obráží vinné sklípky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 Tady je vidět, že kovové platformy a cyklo tenisky (např. 5 10), jsou výkonnostně téměř identické jako nášlapy. Až se tomu nechce věřit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 Ja si to už poriadne nepamätám, zaujímal som sa o to tak v deväťdesiatych rokoch, ale IMHO tam nejde o okamžitý výkon. No pri klipoch môžeš ťahať aj smerom nahor, takže odľahčíš tej skupine svalov, ktoré tlačia len nadol, a zapojíš inú, ktorá by len oddychovala. Viac svalov na nižší výkon = nižší srdcový tep (pod laktátovým prahom), a teda po dlhšej jazde si menej unavený. Laická interpretácia. Pamätám si to zle? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
WATCHES Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 Pokud se podíváš na to video, je tam srovnání při jízdě do kopce, sprint a klasická rovina. Výkon ve watech stejný, rychlost taky a kupovidu tepová frekvence taky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 Z kovových platforem bolí více nohy... hlavně holeně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 I kdyby v tom videu bylo řečeno, že s platformama budu rychlejší, tak na kolo je nikdy nedám, protože to prostě blbě vypadá:-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 Mimo výše uvedeného bych keště zmínil další nevýhodu platforem. Tím, jak nemůžeš "tahat nahoru", tak nezapojuješ antagonní svaly. Respektive je zapojuješ velmi málo. To vede v rámci několikahodinového výkonu k rozvinutí disbalance. Nebrat, respektive, vyhnout se platformám, pokud to jde. Samozřejmě ale nejdůležitější argument už byl napsán @kral083, a to, že vypadáš blbě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 "nahoru se netahá", spíš jen odlehčuješ, pokud máš správně nastaveny pedály, tak chodilo je stále v optimální poloze pro přenos váhy. Platformy se hodí tam, kde potřebuješ nohu rychle sundat (např. downhill). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 Tahani maximalne pri rozjeti spurtu a jestli si chce nekdo zlepsit kruhovy slapani tak za me teda valce.......a tam si zkuste zatahnout Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 před 3 hodinami, redd napsal: "nahoru se netahá", spíš jen odlehčuješ, p..... Před hodinou, Prochy68 napsal: Tahani maximalne pri rozjeti spurtu a ....... No ty kráso, tak to asi něco už hodně desítek let dělám blbě Začínám tušit, proč mi jako jednomu z mála vyhovoval šišatej Biopace .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 8. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. dubna 2023 před 6 minutami, Bert napsal: No ty kráso, tak to asi něco už hodně desítek let dělám blbě Začínám tušit, proč mi jako jednomu z mála vyhovoval šišatej Biopace .... Žádný učený z nebe nespadl no....... Tak asi každýmu co vyhovuje ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se