JR_2010 Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 říkali jsme tomu Deny walker a kupodivu to nechutnalo až tak hrozně. Dá se říct že tehdy oblíbené kořalky jako Výčepní lihovina, Hanácká vodka nebo Meruňka chutnaly hůř než denaturák se sirupem. U zdatnějších konzumentů nastával pozoruhodný jev. Vojenský denaturák byl vylepšený benzinem. Alkohol se v organismu odbourává, benzin ne. Takže když na vás takový piják dýchl tak to bylo jak když otevřete v garáži kanystr.Řekl bych, že se jednalo o lihobenzin, tedy v podstatě úplně čistej líh, bylo to říznutý jen 1% lékařskýho benzinu, používalo se to u "lapiduchů" a s těma jsme z toho taky "vařili" dobroty. Toho benzinozápachu jsme se zbavovali zahřátím a následně smícháním s aktivním uhlím (to je to na srágoru), pak se to přefiltrovalo přes buničitou vatu a do čirého, bezzápachového lihu jsme frkli "Karpatskou hořkou", lihové aroma, a byla z toho Becherovka, že by ve Varech nevěřili. Jinak pro pivo jsme taky lezli naproti do hospody (asi 20 metrů), používali jsme jako džbánek kouli z lustru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Tak, když už jsme u Poláků.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Hahaha, oh to je polsky! Tak to nic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Řekl bych, že se jednalo o lihobenzin, tedy v podstatě úplně čistej líh, bylo to říznutý jen 1% lékařskýho benzinu, používalo se to u "lapiduchů" a s těma jsme z toho taky "vařili" dobroty. Toho benzinozápachu jsme se zbavovali zahřátím a následně smícháním s aktivním uhlím (to je to na srágoru), pak se to přefiltrovalo přes buničitou vatu a do čirého, bezzápachového lihu jsme frkli "Karpatskou hořkou", lihové aroma, a byla z toho Becherovka, že by ve Varech nevěřili. Jinak pro pivo jsme taky lezli naproti do hospody (asi 20 metrů), používali jsme jako džbánek kouli z lustru nene, tohle byl denaturák, používal se v letadlech proti zamrzání vzduchové soustavy a dalších věcí. U lapiduchů se pily jakési kapky na žaludek. Už nevím jak se to jmenovalo ale byly to nějaké bylinky, vpodstatě jak becherovka. A když byly správné kontakty tak byl k mání čistý líh. Paliváři to na cosi používali v laboratoři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 A tie family multipaky borovickovych jogurtikov si videl? (Plastove panaky so strhavacim vieckom ako jogurty).To mají i u nás, exkluzivni bomboniera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Kdyz uz jsme u tech michanych napoju, nemohu opomenout "Zaželezobetonovaného Rumburaka"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fester Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 To jsem tu jedinej, kdo v devadesátých letech na gymplu chlastal Mixelu? Oficiálně to měla být vodka s džusem, prodávána v litrovkách s různými příchutěmi, největší humus byla kiwi. Pití to bylo děsné, člověk vypil čtvrt litru a nic, půl litru a nic, třičtvrtě litru a najednou někdo zhasnul.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Neboj, nejsi sám. Mixela byla zabiják! Ještě se vyrábělo i něco podobného pod jménem BONITA. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 To jsem tu jedinej, kdo v devadesátých letech na gymplu chlastal Mixelu? Oficiálně to měla být vodka s džusem, prodávána v litrovkách s různými příchutěmi, největší humus byla kiwi. Pití to bylo děsné, člověk vypil čtvrt litru a nic, půl litru a nic, třičtvrtě litru a najednou někdo zhasnul.... Hele nebylo to litr a půl? Já si kupoval mixelu rum s kolou. A byl to zabiják. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Tak uz viete co to znamena, ked sa Vas kolega opyta ci s nim nezajdete do Alberta na aktimel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Jó mixela - bratra před čtvrtstoletím nenapadlo při shánění prázdninového přivýdělku nic lepšího, než se nechat naverbovat do tohodle prima podniku. Když s tím pak po pár dnech našrot seknul, líčil mi co se tam stahovalo za partu notorů a jakej problém mívali dostat se po šichtě na autobus (prý tam pro ten účel zchrastili trakař nebo nějakej vozejk), i Hřebejk by zamáčkl slzu a začal psát doják na téma "musíme si pomáhat..." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fester Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2017 Honza.Manta Honzíku, ani nevím, možné to je. Každopádně jsem, myslím, nikdy nedal víc než třičtvrtě litru... Pak vždycky někdo zhasnul... Hardslimer Bonitu su nějak nepamatuji. Nicméně Mixela měla, myslím, i příjemnou cenu pro študého chudenta... Něco přes třicet korun??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2017 Na Mixelu si taky dobře pamatuju. Museli ji vyrábět ze strašných sraček. Ta mě začala tlačit v žaludku dřív, než jsem se stihl vožrat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2017 Nojo, jak brazilská piva. To se ani nenaleješ, ale bolehlav máš okamžitě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2017 Chlapi a predaval sa v CR Sandberg?.... alebo to bola iba slovenska specialita. Za cca 40 korun 1.5l celkom slusneho cuca. Za mojich mladych liet suverenne najlepsi pomer cena/vykon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2017 Ked uz tu preberate take fajnove vinka, tak z dob nedavno minulych (cca. 2000-2005), ribezlove vino Cierny medved z vinarne na Obchodnej, dunihlav strasny:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2017 To jsem tu jedinej, kdo v devadesátých letech na gymplu chlastal Mixelu? Oficiálně to měla být vodka s džusem, prodávána v litrovkách s různými příchutěmi, největší humus byla kiwi. Pití to bylo děsné, člověk vypil čtvrt litru a nic, půl litru a nic, třičtvrtě litru a najednou někdo zhasnul....bál jsem se, že si někdo vzpomene................to byly rána..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 2. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2017 Mixelu nám jednou koupila babička na rodinnou oslavu. Nějak si myslela, že je to citronová limonáda a přinesla to pro děcka. Nikdo ostatní to nekontroloval, dospělí se bavili v jídelně a my děcka v obýváku. Bylo nás 6, já byl nejstarší, bylo mi asi 14. Lahev nám sebrali, když zbývalo na dně asi 1cm chlastu. Zliskali jsme se strašně :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky