Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

říkali jsme tomu Deny walker a kupodivu to nechutnalo až tak hrozně. Dá se říct že tehdy oblíbené kořalky jako Výčepní lihovina, Hanácká vodka nebo Meruňka chutnaly hůř než denaturák se sirupem. U zdatnějších konzumentů nastával pozoruhodný jev. Vojenský denaturák byl vylepšený benzinem. Alkohol se v organismu odbourává, benzin ne. Takže když na vás takový piják dýchl tak to bylo jak když otevřete v garáži kanystr.

Řekl bych, že se jednalo o lihobenzin, tedy v podstatě úplně čistej líh, bylo to říznutý jen 1% lékařskýho benzinu, používalo se to u "lapiduchů" a s těma jsme z toho taky "vařili" dobroty. Toho benzinozápachu jsme se zbavovali zahřátím a následně smícháním s aktivním uhlím (to je to na srágoru), pak se to přefiltrovalo přes buničitou vatu a do čirého, bezzápachového lihu jsme frkli "Karpatskou hořkou", lihové aroma, a byla z toho Becherovka, že by ve Varech nevěřili. Jinak pro pivo jsme taky lezli naproti do hospody (asi 20 metrů), používali jsme jako džbánek kouli z lustru  :)

Odesláno

Řekl bych, že se jednalo o lihobenzin, tedy v podstatě úplně čistej líh, bylo to říznutý jen 1% lékařskýho benzinu, používalo se to u "lapiduchů" a s těma jsme z toho taky "vařili" dobroty. Toho benzinozápachu jsme se zbavovali zahřátím a následně smícháním s aktivním uhlím (to je to na srágoru), pak se to přefiltrovalo přes buničitou vatu a do čirého, bezzápachového lihu jsme frkli "Karpatskou hořkou", lihové aroma, a byla z toho Becherovka, že by ve Varech nevěřili. Jinak pro pivo jsme taky lezli naproti do hospody (asi 20 metrů), používali jsme jako džbánek kouli z lustru  :)

nene, tohle byl denaturák, používal se v letadlech proti zamrzání vzduchové soustavy a dalších věcí. U lapiduchů se pily jakési kapky na žaludek. Už nevím jak se to jmenovalo ale byly to nějaké bylinky, vpodstatě jak becherovka. A když byly správné kontakty tak byl k mání čistý líh. Paliváři to na cosi používali v laboratoři.

Odesláno

To jsem tu jedinej, kdo v devadesátých letech na gymplu chlastal Mixelu? Oficiálně to měla být vodka s džusem, prodávána v litrovkách s různými příchutěmi, největší humus byla kiwi. Pití to bylo děsné, člověk vypil čtvrt litru a nic, půl litru a nic, třičtvrtě litru a najednou někdo zhasnul....

Odesláno

To jsem tu jedinej, kdo v devadesátých letech na gymplu chlastal Mixelu? Oficiálně to měla být vodka s džusem, prodávána v litrovkách s různými příchutěmi, největší humus byla kiwi. Pití to bylo děsné, člověk vypil čtvrt litru a nic, půl litru a nic, třičtvrtě litru a najednou někdo zhasnul....

Hele nebylo to litr a půl? Já si kupoval mixelu rum s kolou. A byl to zabiják.

Odesláno

Jó mixela - bratra před čtvrtstoletím nenapadlo při shánění prázdninového přivýdělku nic lepšího, než se nechat naverbovat do tohodle prima podniku. Když s tím pak po pár dnech našrot seknul, líčil mi co se tam stahovalo za partu notorů a jakej problém mívali dostat se po šichtě na autobus (prý tam pro ten účel zchrastili trakař nebo nějakej vozejk), i Hřebejk by zamáčkl slzu a začal psát doják na téma "musíme si pomáhat...:lol2:

Odesláno

Honza.Manta Honzíku, ani nevím, možné to je. Každopádně jsem, myslím, nikdy nedal víc než třičtvrtě litru... Pak vždycky někdo zhasnul...

Hardslimer Bonitu su nějak nepamatuji. Nicméně Mixela měla, myslím, i příjemnou cenu pro študého chudenta... Něco přes třicet korun???

Odesláno

Na Mixelu si taky dobře pamatuju. Museli ji vyrábět ze strašných sraček. Ta mě začala tlačit v žaludku dřív, než jsem se stihl vožrat...

Odesláno

Chlapi a predaval sa v CR Sandberg?.... alebo to bola iba slovenska specialita. Za cca 40 korun 1.5l celkom slusneho cuca. Za mojich mladych liet suverenne najlepsi pomer cena/vykon. 

Odesláno

bál jsem se, že si někdo vzpomene................to byly rána..... :mummy:

DBNbdB1XUAAap4d.jpg

Odesláno

Mixelu nám jednou koupila babička na rodinnou oslavu. Nějak si myslela, že je to citronová limonáda a přinesla to pro děcka. Nikdo ostatní to nekontroloval, dospělí se bavili v jídelně a my děcka v obýváku. Bylo nás 6, já byl nejstarší, bylo mi asi 14. Lahev nám sebrali, když zbývalo na dně asi 1cm chlastu. Zliskali jsme se strašně :-)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...