Micey Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září Myslim ze neni. Vzdy najdes nejakyho odbornika, kdo je v opozici vuci naprosto vetsinovymu nazoru. Viz doktorka Pekova, napriklad. Kdyz ma 99% klimatologu opacnej nazor, proc bych neveril spis ty valny vetsine..?
STRKKT Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září (upraveno) Byly doby, kdy byl většinovým názorem fakt, že slunce obíhá kolem Země a ta není kulatá, ale je plochá. Určitá míra zdravé opozice vůči mainstreamu není na škodu, zvlášť, když nevíme, kdo v pozadí tahá za nitky. V osmdesátých letech většina vědců věřila, že se Země ochlazuje a blíží se další doba ledová. Ve stejné době většina vědců věřila, že zásoby uhlí, ropy a zemního plynu končí. Upraveno 19. září uživatelem STRKKT
Micey Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září (upraveno) Jo. Ale proc bych si mel osobne vybrat to, ze o tematu, o kterym sam vim hovno, budu radeji verit jednomu procentu nez 99..? Upraveno 19. září uživatelem Micey
VS Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září před 18 hodinami, Ajaj napsal: Nemá někdo tip na menší vysoušeč? Nebo jiný nápad jak řešit? mám fitko ve sklepě, kde mi pravidelně po létě vlhnou zdi. Topení (podlahové) a větrání (mám okna po celé délce 2 stěn) nepomáhá Vyšoušeč vybírej s kompresorem, je to v podstatě malá klimatizace. Podle toho to taky žere elektřinu. Ale výsledek je vidět hned, když máš v nádržce za pár hodiín 10 l kondenzátu. Vyrobená destilovaná voda je bonus navíc. Ty krabíčky, kde se dávají nějaké tablety jsou k ničemu. To vytáhne pár decilitrů.
wawrik Odesláno 19. září Nahlásit Odesláno 19. září Před hodinou, Micey napsal: Jo. Ale proc bych si mel osobne vybrat to, ze o tematu, o kterym sam vim hovno, budu radeji verit jednomu procentu nez 99..? (Asi) Budovanie pozície experta v sociálnej skupine. V dnešnej dobe potom často nasledujú rôzne formy kognitívneho skreslenia, a Dunning-Krugerov efekt často spôsobí, že sa človek v tej pozícii zabetónuje (uverí tomu, prináša mu to v rámci sociálnej skupiny rôzne výhody a formy zodosťučinenia), a odtiaľ už nie je cesta späť. Alebo len veľmi veľmi ťažko. Veľa psychológov sa dnes snaží prísť na dôvod rozmachu dezinfoscény, toto je jedno z pravdepodobných vysvetlení. 1
Jehlan Odesláno 21. září Nahlásit Odesláno 21. září V 19. 9. 2025 v 8:29, Ajaj napsal: @jehlan - já ale chci tu vlhkost zdí vyřešit, ne zamaskovat otázkou je zda ta vlhkost jde zvenčí, nebo kondenzuje vzdušná vlhkost uvnitř na chladné zdi. Já bych tipoval tu studenou zeď , která se při kontaktu se vzduchem orosí jak čerstvě načepovaný půllitr.
YPO Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září V 18. 9. 2025 v 15:33, Ajaj napsal: Nemá někdo tip na menší vysoušeč? Nebo jiný nápad jak řešit? mám fitko ve sklepě, kde mi pravidelně po létě vlhnou zdi. Topení (podlahové) a větrání (mám okna po celé délce 2 stěn) nepomáhá Máme doma tohle a maká to v pohodě. Rozhodně jsem, ale za to nedával desítku ... někde kolem 5-6t.
DavidLC Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září My máme tohle https://www.gavri.cz/domaci-odvlhcovace-vzduchu/noaton-df-4123-hepa-4/ A parametrově to maká dobře....
Ajaj Odesláno 22. září Nahlásit Odesláno 22. září Díky všem za rady. Právě jsem objednal něco od Comfee za 5k, co by mělo umět vytáhnout 20litru na 100m3
tm80 Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září Zdravím. Potřeboval bych poradit nějakou flašku do posilovny, do batohu na trek a pod. Kupuju plastové a mám pocit, že po nějaké krátké době pití chytí divný ocas a musím měnit. Většinou piju pouze vodu nebo občas nějaký ionťák. Zkusil bych kovovou, ale nevím, zda si pomůžu. Nebo třeba nějakou lepší např Nalgene, ale jestli to bude stát za to. Ocenil bych osobní zkušenost. Díky.
warann Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září @tm80 Nalgene je supr, stojí za to. Při výběru zvaž plusy a mínusy uzkýho a širokýho hrdla, plus možnosti různejch uzávěrů.
Moty Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září Furt ale chlastáš z plastu, takže mikroplasty si sereš do těla, já mám už roky nerezový lahve a třeba 1x týdně mi ji manželka hodí do myčky a nikdy sem neměl problém s pachutí, měl sem Chilli a teď mám Stanley Aero light 591ml
Conrad Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září (upraveno) Life venture 300 ml slouží k plné spokojenosti. A spolu s STANLEY Termoska The Adventure To-Go Bottle 750 m je to ideální kombo. Upraveno 23. září uživatelem Conrad 1
African Odesláno 23. září Nahlásit Odesláno 23. září (upraveno) 4 hours ago, tm80 said: Zdravím. Potřeboval bych poradit nějakou flašku do posilovny, do batohu na trek a pod. Kupuju plastové a mám pocit, že po nějaké krátké době pití chytí divný ocas a musím měnit. Většinou piju pouze vodu nebo občas nějaký ionťák. Zkusil bych kovovou, ale nevím, zda si pomůžu. Nebo třeba nějakou lepší např Nalgene, ale jestli to bude stát za to. Ocenil bych osobní zkušenost. Díky. Nalgene jsou super, používám je dlouhá léta a divný ocas se nikdy nedostavil. Určitě bude bezpečnější, než kterákoliv recyklovaná plastová flaška, ale samozřejmě něco pouští. Nevím jak kluci píšou, zdali bude nerez nějak výrazně bezpečnější v dnešní době, asi to bude také od výrobce k výrobci různé. Nejzdravější bude každopádně sklo, ale s kvalitou Nalgen určitě chybu neuděláš, navíc se z ní parádně pije... mám tedy litrovky s širokým hrdlem, na který zároveň pasuje na cestách filtr. Upraveno 23. září uživatelem African 1
Kotlick Odesláno 24. září Nahlásit Odesláno 24. září před 18 hodinami, tm80 napsal: Zdravím. Potřeboval bych poradit nějakou flašku do posilovny, do batohu na trek a pod. Kupuju plastové a mám pocit, že po nějaké krátké době pití chytí divný ocas a musím měnit. Většinou piju pouze vodu nebo občas nějaký ionťák. Zkusil bych kovovou, ale nevím, zda si pomůžu. Nebo třeba nějakou lepší např Nalgene, ale jestli to bude stát za to. Ocenil bych osobní zkušenost. Díky. Zkus ty plastový flašky občas vypláchnout neředěným octem. Mám v práci plastovou láhev (shaker) z Decathlonu a piju jen vodu nebo vodu s mátou a občas ji vypláchnu čistým octem. Naleju, poštěrkám, nechám 10 minut působit a vyleju. Pak pořádně vypláchnout.
Kotlick Odesláno 24. září Nahlásit Odesláno 24. září Jo ještě jsem zapomněl. U těch sportovních flašek ala cyklo apod. to chce ještě vyčistit ten špunt a vytáhnout těsnění pod víčkem a pořádně vyčistit. Prcek má do školy flašku od zdravalahev.cz a zatím jediná která neteče. Dají se koupit i náhradní těsnění a špunty.
safi Odesláno 24. září Nahlásit Odesláno 24. září Dotaz k poštovním znalcům: Na eBay jsem koupil koženou tašku. Zásilka byla odeslána z UK, dorazila do ČR -dle trackeru jako poškozená. Napsali mi z vylívací české pošty, zdali chci zásilku i tak doručit - potvrdil jsem zájem o doručení (taška z mé oblíbení kolekce téměř bez nošení) a vyplnil formulář pro celníky. Došlo mi potvrzení a email od pošty, že zásilku posílají dále a při doručení ať zaplatím clo a daň. Dle trackeru dnes zásilka dorazila na konkrétní poštu na Praze 4. Ta ji ale asi vzhledem k poškození nedoručila a uložila ji. Zítra se na poštu vypravím. Při doručování jsem zadal adresu do práce (velký korporát) a jako jméno jsem uvedl "Jan Vomáčka (Název Firmy)". Jak se vlastně na poště prokážu, že jsem opravdu já? Nebo jim bude stačit, když jim řeknu číslo zásilky a zaplatím clo a DPH? Nebo to bude muset jít nakonec přes naší korporátní recepci? Kde asi nebudou rádi
Thomas Odesláno 26. září Nahlásit Odesláno 26. září Zdravím, nemáte někdo zkušenost a kontakt na dobrou realitku na Maltě? Když tak SZ. Děkuji
geometr Odesláno 2. října Nahlásit Odesláno 2. října Odlouplo se mi sklíčko na mobilu, které kryje čočky foťáků. Je to plast na plastu a evidentně to bylo přilepené takovou nějakou černou páskou/proužkem/hmotou, něco podobného jako třeba u sklíček digitálek. Otázka zní: Přilepit vteřiňákem? Nebo existuje něco jako ta původní věc? Napadlo mě taky co třeba tenoučký proužek např. PU tmelu, který je podobně pružný, jako ta černá věc, co tam byla...
geometr Odesláno 2. října Nahlásit Odesláno 2. října před 8 hodinami, geometr napsal: Odlouplo se mi sklíčko na mobilu, které kryje čočky foťáků. Je to plast na plastu a evidentně to bylo přilepené takovou nějakou černou páskou/proužkem/hmotou, něco podobného jako třeba u sklíček digitálek. Otázka zní: Přilepit vteřiňákem? Nebo existuje něco jako ta původní věc? Napadlo mě taky co třeba tenoučký proužek např. PU tmelu, který je podobně pružný, jako ta černá věc, co tam byla... Přilepil jsem to pružným vteřiňákem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se