Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Mám problém s platbou na Amazon.de. Přidal jsem účet do platební metody SEPA a odeslal objednávku. Nejdřív přišel e-mail s potvrzením objednávky a za chvíli další se zamítnutím platby.

"Vámi zaregistrované údaje o bankovním účtu bohužel nemůžeme použít k platbě za tuto objednávku. Proto se Vaše objednávka v současné době nezpracovává. Nemůžeme uvést konkrétní důvody, proč byla Vaše platební metoda zamítnuta, za což se omlouváme."

Zkoušel jsem účet ČSOB i AirBank se stejným výsledkem.

image.png.b24c1988106f424d6a4b4cc01db23145.png

V čem je problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A kartou? Většina bank umí udělat virtuální jednorázovou nebo aspoň s omezeným limitem, tak bych na to šel takhle. Přístup je jakej je, jsou to kundy. Kolegyně si teď objednávala robotickej vysavač, místo toho byly v krabici plíny a už dva týdny to řeši, protože jí prej nemůžou vrátit prachy když jim nevrátí ten vysavač (kterej nemá) a ještě jí vyhrožují pozastavením účtu, protože je prej podezřelá a má moc problémů s objednávkama (moc = 1).

Odkaz ke komentáři

Přišel mi výroční dopis z pojišťovny a laboruju s cenou. Má smyslu jim vypovědět smlouvu a zkoušet slevu? Mám nabídku od konkurence, cca o 7k ročně levnější, ale u současný pojišťovny (ČSOB) mám spoluúčast u smluvních servisu 1k (oproti 5 u Allianz) a GAP na 5 let (ještě 2 roky).

Odkaz ke komentáři

Hodím sem dotaz. Mám starou péřovku cca 25 let a už to není, co to bývalo. Hledám náhradu. Určení je na podzim, zimu do našeho teplotního pásma, převlek po sportovní aktivitě v chladu, venčení psa,... Teplotní rozpětí tak +5 až - 10. Můžete mi něco doporučit s čím máte pozitivní zkušenost? Zatím jsem vybral PATIZON RELIGHT 200 M Man. 

Odkaz ke komentáři

@vzduchTilak Ketil nosím již několik let takřka všude a na všechno, pod ní jen triko a dokonce i cestou do práce autem (40 min.) se nepotím. Obsahuje umělé vlákno, které má vlastnosti peří, používá ji i horská služba. Je lehká, tenká s praktickými kapsami, záruka 4 roky, neurazí ve městě ani na sjezdovce. 

f2adc657e9dfaca08ad9bee27f475b78.png

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

V dnešnej dobe by som určite išiel do hydrofóbneho páperia. Špičkové bundy robí poľský Cumulus, len treba pozorne zvoliť gramáž na tú aktivitu, čo potrebuješ.

U mňa v poslednom čase ako superuniverzálna bunda funguje MHW Supercharger Hybrid. Od pŕs nahor je syntetická izolácia s membránou, takže tá časť nedostáva pod ťažkým báglom tak na prdel, ako keby bola plnená páperím, zároveň vydrží slušný dážď, trebárs aj ťažký so snehom. Spodná časť je plnená hydrofóbnym páperím (takže je to teplučké aj pre zmrzlíka ako som ja) v silnom daždi nakoniec premokne, ale rýchlo sa vysuší.

Priedušnosť je celkovo parádna, ale na behanie to samozrejme s tou membránou nie je. Jednoducho, do nášho islandského počasia, keď je furt okolo nuly a furt sneží alebo prší, ideálna. Teda skoro - nemá odvetrávanie v podpaží, to mi už asi dvakrát v bezveternom stúpaní chýbalo.

MountainHardwear_Dec18-1649791_448_f_1_2

Bundy ďalšej generácie už nemajú páperové komory prešívané, ale lepené, takže tomu dažďu odolávajú podstatne lepšie, ako tá moja.

Upraveno uživatelem wawrik
Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, VS napsal:

Je tady znalec anglického jazyka? V českých dokumentech se píše tvrdá mezera před jednoslabičnými předložkami, aby nezůstaly na konci řádku. Existuje takové pravidlo i v anglickém textu?

Ne. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...