Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 16. 1. 2025 v 18:10, bohus76 napsal:
Dyť je to pěkné, když se dva až tři mají rádi

A pak si ten třetí většinou přijde sem popovídat

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like 1
  • Díky 1
  • Haha 6
  • Dát hlas 1
Odesláno
  V 15. 1. 2025 v 6:31, Oskar napsal:

Když jsem si zjišťoval jak to funguje, tak mi bylo vysvětleno že pokud není předmanželská smlouva, tak nic jako "své zdroje" neexistuje, jsou už jen "naše zdroje". Takže cokoliv v manželství nateče do společné kasičky se dělí dvěma bez ohledu na to kdo to vydělal. Výjimkou jsou jen dary a dědictví. 

Šlo mi totiž o to že ještě před manželstvím jsem si koupil barák, dávno před tím než jsem současnou manželku vůbec poznal. ALE platím ho formou hypotéky v průběhu manželství, takže odčerpávám ze společného rozpočtu peníze na svoji věc. Tudíž má manželka právo na půlku těchto peněz v případě rozvodu dostat zpět...

A nikoho nezajímá, že peníze na to jsem si vydělal sám svojí vlastní prací.

A tady to bude si myslím stejné.

Rozšířit  

Zrovna teď na toto tema byl příspěvek v černých ovcich na ČT. Ve zkratce pravnicka říkala, že to tak je pouze ve zdrojích nad rámec běžného nájmu v oblasti. Tedy pokud byste platili hypo 20 a běžný nájem je 20, nedostane manželka po rozvodu nic.

• Like 1
Odesláno
  V 15. 1. 2025 v 6:31, Oskar napsal:

Když jsem si zjišťoval jak to funguje, tak mi bylo vysvětleno že pokud není předmanželská smlouva, tak nic jako "své zdroje" neexistuje, jsou už jen "naše zdroje". Takže cokoliv v manželství nateče do společné kasičky se dělí dvěma bez ohledu na to kdo to vydělal. Výjimkou jsou jen dary a dědictví. 

Šlo mi totiž o to že ještě před manželstvím jsem si koupil barák, dávno před tím než jsem současnou manželku vůbec poznal. ALE platím ho formou hypotéky v průběhu manželství, takže odčerpávám ze společného rozpočtu peníze na svoji věc. Tudíž má manželka právo na půlku těchto peněz v případě rozvodu dostat zpět...

A nikoho nezajímá, že peníze na to jsem si vydělal sám svojí vlastní prací.

A tady to bude si myslím stejné.

Rozšířit  

-------------------------------  Pánové Velký POZOR, POZOR !!!  ------------------------------------

Dnes 23/1/25 odvysílán zajímavý poznatek k vypořádání majetku v pořadu ČT-Černé Ovce na jeho konci, 

byt pořízený manželem před manželstvím v jeho výlučném vlastnictví na jeho výlučnou hypotéku splácenou i po dobu manželství.

Závěr:

pokud v bytě bydleli a splátka hypotéky se rovnala tržnímu nájmu, tak manželka nárok na vypořádání nemá, pokud ano tak pouze z části přesahující odpovídající nájem.

Prý je to názor soudu a tak by k tomu určitě měly být dostupné judikáty.

Takže to vypadá, jako by si manželka svůj nárok "odbydlela".

Nevím, jestli jsem to napsal a pochopil 100% správně, ale kdyžtak si to dohledejte.

Zdá se mi to jako celkem revoluční přístup k věci měnící dosavadní názory, které jsme zde viděli, takže na to upozorňuji, že by se to mohlo někomu hodit.

Budu rád, pokud to někdo ověří, potvrdí atd....

Zdar!

• Díky 1
  • po měsíci...
  • po 5 týdnech...
Odesláno

Tak pánové, už to pŕišlo i k nám. Bohužel, poslední dobou to slo z kopce, ale už je hrana. Jediné, na cem se shodneme, je to že se neshodneme. Děcka 29 a 22 takže celkem pohoda. Barák se zahradou.. bohužel, půjde to do kopru. 33 let manželství, sice občas divočina, ale pořád to nějak šlapalo. 

Teď už prostě naprosté vyhoření, už nemám ani zájem něco řešit. A chybu uznávám, asi jsem byl i dost tvrdý, holky to nesly blbě, ale prostě jsem takový. Nastávajicí bývalá má holky pořad za děti a umetá jim život. Tam se prostě neshodnem. 

Takže jdem do toho, prodej baráku, koupě bytu....

Achjo...

Odesláno

Možná to bude znít blbě, ale velkou výhodou je, že holky jsou už dospělé a vy se snad taky nějak domluvíte. V každém případě držím palce, ať to proběhne v klidu. Já to kdysi zažil a moc to prdel nebyla, teď jsem rád za to, co mám na stáří doma.

Odesláno

Člověk má dělat věci jak to cítí, jinak je život otrava. Jsme tady jen jednou. Ideální nechat emoce stranou a půl na půl, bohužel, většinou ženský se chovají jako k...., takže to bývá problém.

Odesláno

Držím ti pěsti Radime, ať je to co nejvíc v klidu a děti pochopí,kdo je má rád. Ano souhlasím, že dost žen po čtyřicítce má pocit, že jim " ujíždí vlak " a chtějí si užívat,páč doteď " nemohly".  

Odesláno
  V 6. 4. 2025 v 16:27, Radimk napsal:

Tak pánové, už to pŕišlo i k nám. Bohužel, poslední dobou to slo z kopce, ale už je hrana. Jediné, na cem se shodneme, je to že se neshodneme. Děcka 29 a 22 takže celkem pohoda. Barák se zahradou.. bohužel, půjde to do kopru. 33 let manželství, sice občas divočina, ale pořád to nějak šlapalo. 

Teď už prostě naprosté vyhoření, už nemám ani zájem něco řešit. A chybu uznávám, asi jsem byl i dost tvrdý, holky to nesly blbě, ale prostě jsem takový. Nastávajicí bývalá má holky pořad za děti a umetá jim život. Tam se prostě neshodnem. 

Takže jdem do toho, prodej baráku, koupě bytu....

Achjo...

Rozšířit  

Jaký máš dnes ve skutečnosti s dcerami vztah?

Odesláno
  V 7. 4. 2025 v 17:11, TomTomTom napsal:

Jaký máš dnes ve skutečnosti s dcerami vztah?

Rozšířit  

To je na delší řeč. Ve zkratce- nic moc. Spíš u té starší nic a ta mladší co studuje tak tichá tolerance. Je to be stavu patu, uvidím, jestli bude zájem o medializaci třetí stranou, dnes jsem to poměrně aktivně řešil, tak neskládám zbraně.

Odesláno

Rozumím. Určitě neskládej zbraně. Ty holky jsou nejvíc co máš. Když zamakáš na vztahu s dcerami, zlepší se ti vztah i se ženou. Třeba to teď vidíš jako blbost, jsi vyhořelý, nechceš...roky jsi něco budoval (a nemyslím tím jenom barák se zahradou), třeba jsi byl jen zbytečně tvrdý a žena tvořila takový pomyslný katalyzátor tvého problematického vztahu s dcerami. Byla tou klasickou starostlivou a opečovávací kočkou a teď už je taky asi unavená z toho všeho. Vy dva máte nejlepší čas si zase uspořádat život pro sebe, když jsou holky takhle velké a mít společnou radost, že se k vám vrací. Představ si tu hrůzu, že sedíš sám v poloprázdném bytě, pod postelí máš krabicí fotek a vzpomínek a neštěkne po tobě ani pes, protože jsou rády, že se tě zabavily... Nerozváděj se. Jsi určitě fajn chlap, v životě jsi vyřešil hromadu technických problémů, vyřešíš i svůj vztah doma. To dáš, držím ti palce.

• Like 1
  • Dát hlas 4
Odesláno (upraveno)

Radime, držím palce.

Měl jsem tu teď minulý týden borce, neuvěřitelnej bojovník. Klasický scénář-u dcery pošpiněnený, manželka chudák, táta zlej, nemá nás rád, je zlej, nemá na nás čas, je zlej, musíme od něj pryč, nejsme šťastný, je zlej.  Rozvod...  

Vydržel to, po čase, po kouskách ve zkratce. Našel si novou paní, novej domek se zahradou koupili, psa, kočku, občas sednutí s dcerkou na kafe, teď už k nim dcera jezdí a nechce domů k mámě, že by chtěla být u nich.  Nej uznání bylo, když mu dcera řekla, že máma ví a povídala, že si táta nezaslouží bejt šťastnej a že ho dá k soudu a bude platit jak mourovatej. 

.....

Druhý velký a mocný pojednání opravdovejch znalců jsem zažil u sebe v garáži, kdy se sešla equipa 5 lidí, kteří rozvodem prošli a každej to měl jiný, pestrý a poučný. (Dost sem dozvěděl, jen poslouchal a děkoval pánu bohu, že maj kurvy jako sem já v životě kliku.)

Nejvíc mi přislo počítání jednoho hráče, kterej dal svý pani na cestu peníze, tenkrát nějak 4,5 mili. A špekulovalo se, že kdyby ji normálně zabil, " prostě bys ji píchnul jako že ve vzteku, ne aby se trápila, v afektu, měla by to rychlý a čistý, tak by ti mohl soud dát kolik, tak maximálně 10 let, víc ne a odeseděl bysis tak 8 nejvíc. No a 4,5 eště kdybys to dal někam na úrok dobrej bys z toho měl víc tak přes 5 milionú za 8 let bokem nenaspoříš. " 

Ostatní účastnící seance -jeden vrtěl nesouhlasně hlavou, druhej počítal, třetí uvaźoval a mnul si bradu.

....

Pouze jednou jsem jim do toho vstoupil -to když mi líčili jak to chodí u soudu. Nikdy jsem tam nebyl, znám to z filmů ale velmi dobře. 

Řekl jsem jim sebevědomě: " to bych jim tam řekl, to bych si v žádným případě nenechal líbit, takhle si nechat srát na hlavu! "  ......

Smáli se mi všichni kdo tam seděli.

Řekl jsem jim, že sou kundy, ale nezdálo se, že by je to nějak zasáhlo.

Upraveno uživatelem hopa26
Odesláno

Hopo, s tou vrazdou manzelky, aby nedostala  po rozvodu nic, kdyz prisla s holou riti sem to pred casem psal. Takoveho typka sem pred lety potkal osobne, kdyz sem jeste slouzil.

Odesláno

Já tu kUndu chtěl taky zabít (už bych byl venku) , ale pak sem si říkal, že přeci nezabiju klukovi mámu. 

Tak z toho sešlo.

Ale měl sem je zabít voba, protože to furt stojí jak lýzing na malý bmw.

No a teď už na ten mord nemám sílu, tak trpím, strádám a občas i pláču.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...