Pavelpu27 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Pavelpu27: na druhou stranu Pavle, ukaž mi srovnatelné auto za podobné peníze. Nejsem teď v obraze jak to vychází cenově, ale myslím, že superb by z toho boje vyšel dobře. Napadá mě snad jen Mondeo za podobné peníze, ale ten interiér. Je to už trochu lepší, ale pořád né tak dobrý jako v superbu. Možná ještě mazda by dokázala zahrozit, ale tam to zabíjí 3 možné stupně výbavy.Schválně se podívej na můj post v 9:52, kde tohle přesně shrnuju. Já nechci superba, jako příslušníka D-segmentu kritizovat. Reagoval jsem na jeho srovnávání s BMW5 a následně mě vytočily řeči o tom, že je to "auto zdarma od zaměstnavatele", tak co si má kdo právo stěžovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 je fakt, ze superb narozdil od oktavie v nemecku trochu ztraci.. https://www.kfz-auskunft.de/kfz/zulassungszahlen_2018_1.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 proč by nemohl uživatel porovnávat třeba Superb a BMW 5, když s nimi má osobní zkušenost a přímé srovnání?OK, máš pravdu - srovnávat se dá i VW polo a porsche 911. Tak třeba vnitřní prostor mají dost podobný a velikost kufru taky. Volant má stejný průměr a polo je vlastně o dost lepší, protože může mít o jedny dveře navrch. Violá - máme tu vítěze! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Chlapci, nepodléhejte emocím, nějak se to tu rozplizlo. Já prostě Superba a BMW srovnal, protože mám teď k oběma blízko a mám z nich určitý souhrn dojmů, o které jsem se chtěl podělit. Oba to jsou velké kombíky, oba - kromě firmy - slouží pro běžné soukromé rodinné jízdy na nákup, víkend či dovolenou, vlastně s oběma auty občas jezdíme na dovolené současně. Přísná segmentace mne v tu chvíli nezajímala a navíc, jedno není SUV a druhé supersport, jedno není dodávka a druhé kabrio pro radost, to bych asi fakt nesrovnával. Takže jasně, pro někoho je to nesrovnatelné, pro jiného ano, já to srovnání zvolil ale nechtěl jsem tím proboha naznačit, aby někdo volil mezi nimi. Odpověď na otázku, zda bych si Superba koupil i za své peníze je, že bych ho určitě nevylučoval, vždycky jsem měl velké kombíky (Omegy, Mondeo) a v posledních letech jsem přemýšlel, co bude po Mondeu. Buď nové Mondeo, ale napadl mne i Passat nebo Superb. A mimochodem, když mi zaměstnavatel nabízel auto, bylo jen na mně, jaké zvolím, dostal jsem jisté doporučení, ale jen velmi obecné. Přítelkyně si kupovala (za své) Superba vloni ale jako na první se jela podívat na Mondeo, protože znala to naše. Prohlížela i Mazdu 6, Passata, dokonce i Alfu Romeo Gulia a další auta a nakonec vyhrál Superb jako taková volba z rozumu, ne že by byl lepší ve všem, ale prostě jí osobně vyšel z toho všeho nejlíp. Mimochodem, teď jsem se vrátil z Olomouce, zase 350 km na otočku. Na sedadle spolujezdce seděl Jirka (majitel BMW) a sám od sebe začal ta 2 auta srovnávat (resp. své pocity) s výsledkem, že Superb ho příjemně překvapil, což pochopitelně neznamená, že si ho půjde po BMW koupit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 (upraveno) To pavel:Zbytečně to posouváš do konfrontační roviny, uživatel může tahle dvě auta porovnávat v různých parametrech a může mu z toho klidně vyjít jako vítěz i to "horší" auto, to se prostě stává... Upraveno 31. července 2018 uživatelem JR_2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Mimochodem, teď jsem se vrátil z Olomouce, zase 350 km na otočku. Na sedadle spolujezdce seděl Jirka (majitel BMW) a sám od sebe začal ta 2 auta srovnávat (resp. své pocity) s výsledkem, že Superb ho příjemně překvapil, což pochopitelně neznamená, že si ho půjde po BMW koupit.Teď jsem přijel po 200km ve služební Octávii, určitě se budu muset sakra snažit aby mi příští rok koupili toho Superba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 V supu jezdim na zadnim sedadle - z brna do vidne na letiste a zpet - a musim rict, ze dobry. Zadnimu sedadlu petky bych prednost nedal. Aji se mi tam sedi lip, nez na zadni sicne minuly esklady nebo sedmy, nebo genesisu. Ale zas hur, nez na zadnim sedadle novy esklady. Vsechno nelong verze. V novy sedme sem este nejel. Vic vam k tomu nereknu, za volant me to netahne jinak az doslouzi ma X5, tak poridim asi aktualni X6... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 (upraveno) Já to vzdávám. Nejdřív Ivan srovná Superb a 5er. Já napíšu, že se to moc nedá srovnávat, že se jedná o jiná auta určená pro jinou klientelu. Na to mi JR odpoví, že to srovnat lze. Tak já se pustím do srovnání, kde vyjmenuju nejpodstatnější rozdíly a ten samý JR mi odpoví, (parafrázuji) že to přece nemůžu srovnávat, protože Superb má jiné konkurenty. A že je lavice v superbu pohodlnější, než krásně tvarovaná křesla v pětce? To je jako vtip? Edit: nejpohodlnější zadní sedačky podle mě měla s-kláda modelu W220 Upraveno 31. července 2018 uživatelem Pavelpu27 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Imho Superb je v podstatě "long" verze auta, které nemá "normální" variantu.Pak těžko srovnávat...Pohodlí u W220 určitě, ale na "pohodu" to chce longa.Ono v mamutu byla také fajn pohovka :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 (upraveno) nejpohodlnejsi sedacky maj citroeny /nezamenovat prosim s nejergonomictejsi nebo nejsportovnejsi/ Upraveno 31. července 2018 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Serte už na to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 (upraveno) Abychom tu debatu smysluplně uzavřeli co se týče vhodnosti sedaček k pohlavnimu styku tak nejlepší byla carevna Volha 21 Upraveno 31. července 2018 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Nejlepsi sezeni maj Volva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Abychom tu debatu smysluplně uzavřeli co se týče vhodnosti sedaček k pohlavnimu styku tak nejlepší byla carevna Volha 21 a pak hned Warťas kombajn... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Já to vzdávám. Nejdřív Ivan srovná Superb a 5er. Já napíšu, že se to moc nedá srovnávat, že se jedná o jiná auta určená pro jinou klientelu. Na to mi JR odpoví, že to srovnat lze. Tak já se pustím do srovnání, kde vyjmenuju nejpodstatnější rozdíly a ten samý JR mi odpoví, (parafrázuji) že to přece nemůžu srovnávat, protože Superb má jiné konkurenty. A že je lavice v superbu pohodlnější, než krásně tvarovaná křesla v pětce? To je jako vtip? Edit: nejpohodlnější zadní sedačky podle mě měla s-kláda modelu W220Tohle je tedy dost neférový shrnutí, skoro bych to přirovnal k rétorice na politické scéně, kdy se vytrhávají jen některé věci z kontextu a z oponentů se tak dělají troubové, kteří nevědí, co říkají.Tak to tedy shrnu i já:1) to, že Ivan srovnává ta dvě auta uživatelsky mi přijde v pořádku a přirozené, protože má s oběma zkušenost a porovnává auta, která jsou si v řadě parametrů podobná (celková velikost, vnitřní prostor, výbava, ...)2) napsal jsi, že Superb zaostává ve většině parametrů, které jsou v té třídě podstatné, já to chápal jako v jeho třídě a proto jsem se ptal ve kterých, na to jsi vyjmenoval některé Tvé subjektivní názory a přirovnal to k autům, která jsou stavěná (marketingově) o kategorii výš, tak jsem jen uvedl, že to nejsou pro to auto přímí konkurenti.Opravdu nevím, v čem spatřuješ protimluv, maximálně jsme se ne přesně pochopili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Tohle je tedy dost neférový shrnutí, skoro bych to přirovnal k rétorice na politické scéně, kdy se vytrhávají jen některé věci z kontextu a z oponentů se tak dělají troubové, kteří nevědí, co říkají.Tak to tedy shrnu i já:1) to, že Ivan srovnává ta dvě auta uživatelsky mi přijde v pořádku a přirozené, protože má s oběma zkušenost a porovnává auta, která jsou si v řadě parametrů podobná (celková velikost, vnitřní prostor, výbava, ...)2) napsal jsi, že Superb zaostává ve většině parametrů, které jsou v té třídě podstatné, já to chápal jako v jeho třídě a proto jsem se ptal ve kterých, na to jsi vyjmenoval některé Tvé subjektivní názory a přirovnal to k autům, která jsou stavěná (marketingově) o kategorii výš, tak jsem jen uvedl, že to nejsou pro to auto přímí konkurenti.Opravdu nevím, v čem spatřuješ protimluv, maximálně jsme se ne přesně pochopili.No promiň, ale to už nemyslíš vážně! Já napsal přesně toto: Superb si hraje na auto o třídu výš, ale ve většině parametrů, které jsou v té tříde podstatné, zaostává.Co je na tom nesrozumitelné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Prostě jsi šlápnul na oko české modle ,já se ztotožňuju se vším, co jsi kolem toho napsal, ale vysvětlovat většině populace, že za volantem hledáš emoce, to je skoro stejně marný, jako diskuse, že drahý mechanický hodinky jsou lepší než digitálky za litr, i když nejsou tak přesný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 Prostě jsi šlápnul na oko české modle 2: ,já se ztotožňuju se vším, co jsi kolem toho napsal, ale vysvětlovat většině populace, že za volantem hledáš emoce, to je skoro stejně marný, jako diskuse, že drahý mechanický hodinky jsou lepší než digitálky za litr, i když nejsou tak přesný Děkuju! Už jsem se fakt bál, že jsem jediný a čurám proti větru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 No promiň, ale to už nemyslíš vážně! Já napsal přesně toto: Superb si hraje na auto o třídu výš, ale ve většině parametrů, které jsou v té tříde podstatné, zaostává.Co je na tom nesrozumitelné?Vážně to myslím a jak jsem uvedl, maximálně jsme se navzájem nepochopili, potom se tedy omlouvám a jen v návaznosti na dalšího diskutujícího, emoce každého jednotlivce mohou být rozdílné při stejném podnětu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 31. července 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. července 2018 ...ale vysvětlovat většině populace, že za volantem hledáš emoce, to je skoro stejně marný...Já emoce za volantem rozhodně nehledám a myslím, že to tak má spousta uživatelů. U auta pociťuju emoce maximálně, když držím v ruce účet ze servisu nebo pojišťovny. Nejradši bych auto vůbec neměl, ale bohužel ho potřebuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se