Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

a já bych potřeboval radu s propadlou příčnou klenbou, vložky Formthotics na míru mám, co dál? Dost mě to bolí, chodím do práce v běžeckcý Asicsech, na boso to doma absolutně nejde, jaký cviky, posílení?

Odesláno
On 3/2/2026 at 9:12 AM, tikzot said:

Ahoj chronolidé, přicházím na vás s doporučením nebo propojením/ kontaktem na dobrého GASTROENTEROLOGA v rámci Prahy a okolí.

Budu rád za každou radu a pomoc. Děkuji moc. 🤞🏻

17 hours ago, Moty said:

Na doporučení @KFL sem to měl schovaný až bude potřeba, nakonec to loni jako "dárek" od VZP na gastro využila manželka  a byla velice spokojená, vyšetření paní primářka, sestřičky super milé

Předpokládám, že mluvíš o EGK.cz na Jarově, s kterýma mám 100% zkušenost. Poslední teda, pravda, už 6 let zpátky.. :) 

Odesláno
před 1 minutou, KFL napsal:

Předpokládám, že mluvíš o EGK.cz na Jarově, s kterýma mám 100% zkušenost. Poslední teda, pravda, už 6 let zpátky.. :) 

Tvl, sem pičus😂, teď na to koukám, sem tam nedal odkaz, jasně Sanatorium Sv. Anny

https://www.egk.cz/www/cz/home.phtml

• Haha 1
Odesláno

@ragu Kájo u MUDr. podoložky jsem byl od tý mám ty vložky a s nima je to super, ale jak cvičit s tím chodidlem mi bohužel neřekla a já byl z těch vložek tak nadšenej, že sem se nezeptal🤷‍♂️

Odesláno

@Moty - doporucil bych nejake fyzio. Mam ten stejny problem (krome jinych), chodim do Kinisi https://www.kinisi.cz/

Doporucili mi tam spousty ruznych cviku, nejen na pricnou klenbu. Klasicky bych zacal tim, ze hodis na zem rucnik a prstama ho posunujes. Potom se ho snazis uchopit a zvednout. To jsou zakladni cviky na pricnou klenbu. Vic ti ale poradi odbornik. Mne tam udelali spoustu ruznych otisku, studovali doslap atd. 

Odesláno

Díky @AndyAaron Ondro, to ona mě tayk vyšetřila, chodil jsem po podložce, kde mi scanovala došlap, pak sem stál na takovým skle, kde to odzáželo otisk chodidla a tak, ale tu fyzio co posíláš nejspíš vyzkouším, to vypadá dobře, díky

Odesláno

Po 8 dávkách chemo, bio/imuno mne objednali na CT v pátek 13., a mašina nade mnou začala jezdit ve 13 hodin 13 minut.  Pověrčivej člověk by to nedal 🙂 

• Like 6
Odesláno

Gunmane, to co popisuješ už mám za sebou před 6 lety a velmi s tebou cítím a držím všechny palce. Teď už jen čtvrtletně proplach portu a pololetně rozbor krve. Drž se a bude to OK. Někdy to i chvíli trvá, ale dnes doktoři umí hodně. Já to měl trochu složitější v tom, že nikoho nenapadlo mi nabídnout kontrolku, takže jsem i v poslední fázi chemo/bio jezdil do práce a 2x v týdnu i 100km do Prahy. Ale krom přechodného "odchlupení" jsem to nějak přežil. Byl to záhul a zároven i životní zkušenost.

• Dát hlas 1
Odesláno

Výsledek bych se měl dozvědět tenhle pátek, kdy jdu ke svýmu onkologovi, ale vím ho od chvíle, kdy doktorka zapsala zprávu z CT do systému. To, co do mne přes port pumpovali, tomu nádoru vyloženě chutná, takže se zmenšuje, stahuje. Metastázy jsou kde byly, nerostou a další nepřibývají. Nic lepšího jsem nemohl čekat. Teď jedou konzultace, co dál, vypadá to na další kolo šmakulády do žíly. Jsme na začátku a makáme na tom. Máme plán. A máme i plán B,C,D 🙂 

Vedlejší účinky jsou takový, že se s tím dá žít.

Výsledky krve mám pěkný, 2 ze 3 markerů mi klesly, ten jeden je furt stejnej, ledviny cajk 🙂

Mám štěstí, že mi to dovolí normálně fungovat a psychicky jsem v pohodě. 

A dělám si jen radost.

• Like 11
  • Dát hlas 2
Odesláno

Dobré ránko, nevěděli byste o logopedii v Praze, nebo jihozade od Prahy, kde se dá objednat? Ptám se za kamaráda 🙂

Ne, junior začal zadrhávat, tak bych to chtěl řešit.

Odesláno

Ahoj všem. Není tady někdo, kdo může doporučit dětského urologa v okolí Ostravy, nebo alespoň v Moravskoslezském kraji? Vnučka 7 let má nějaký problém, prý velikost močového měchýře. malá pořád na noc nasazuje plínu, začíná z toho být dost nešťastná, letos odmítla i jet ze třídou na ozdravný pobyt. Prý je to řešitelní malou operací, ale její současná doktorka tvrdí, že je to ještě v pohodě. Takže uvítám případné doporučení kam se obrátit.

Děkuji moc.

Odesláno (upraveno)
před 7 hodinami, Pege1012 napsal:

Ahoj všem. Není tady někdo, kdo může doporučit dětského urologa v okolí Ostravy, nebo alespoň v Moravskoslezském kraji? Vnučka 7 let má nějaký problém, prý velikost močového měchýře. malá pořád na noc nasazuje plínu, začíná z toho být dost nešťastná, letos odmítla i jet ze třídou na ozdravný pobyt. Prý je to řešitelní malou operací, ale její současná doktorka tvrdí, že je to ještě v pohodě. Takže uvítám případné doporučení kam se obrátit.

Děkuji moc.

Samozřejmě nevím, jestli má tu velikost měchýře nějak potvrzenou nějakou relevantní metodou. Ale jestli pořád potřebuje na malou, zkusil bych (jestli jste už neměřili) změřit hladinu cukru v krvi. Junior taky začal často močit a v noci nevydržel a diagnoza byla Diabetes mellitus prvního typu. 

Upraveno uživatelem bacil.357
  • Díky 1
Odesláno

Předpokládám, že pokud už je ve hře operace, pak byl diabetes dávno vyloučen..? Je to totiž první věc, co člověka resp. lékaře napadne...

Odesláno
V 13. 3. 2026 v 11:24, Moty napsal:

@ragu Kájo u MUDr. podoložky jsem byl od tý mám ty vložky a s nima je to super, ale jak cvičit s tím chodidlem mi bohužel neřekla a já byl z těch vložek tak nadšenej, že sem se nezeptal🤷‍♂️

Tím trpím taky. Samozřejmě vložky do bot. Když mě to chytne, musím začít to chodidlo cvičit. Samozřejmě by bylo lepší to dělat průběžně, ale známe to ... jak to přestane, tak se na to vyprdnu. Ze cvičení se mně osvědčil jeden a to pomocí gumové kuličky (našel jsem takovej ten hopík-jak jsme tomu říkali), kterou se snažím prsty na té bolavé noze, uchopit, zmačknout a poté zkusit držet. Ono to na začátku moc nejde, ale postupně se to lepší a ten míček udržíš dýl a dýl. Ideální cvičení večer u TV, nebo u compu.

• Díky 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...