Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Proti tomto řešení I chytrá horakyne přišla v atombordelu 

Firmy by musely u Gazprombanky musely otevřít dva účty.

-

Na devizový by posílaly platbu v eurech, za kterou by banka sama nakoupila rubly a uložila je na druhý účet. Teprve z něj by se uskutečnila platba za plyn společnosti Gazprom.

Alibistické řešení

O takovém systému pro Právo hovořil hlavní ekonom společnosti Natland Petr Bartoň, a to ještě před tím, než Putin oznámil podpis dekretu.

„Pokud se má vlk nažrat a zajíc z ruského seriálu 'Jen počkej, zajíci' má zůstat celý, nabízí se alibistické řešení: EU nebude muset shánět rubly na otevřeném trhu, aby si za ně nakoupila ropu. Do Gazprombanky přijdou eura podle původních dohod. Gazprombanka je u vchodu promění na rubly dodané ruskou centrální bankou podle kurzu, který bude centrální banka chtít, aby vytvořila dojem, že kurz rublu sankcemi netrpí,” popsal Bartoň.

„Evropa bude dál platit dle starých kontraktů a Putin bude moci tvrdit, že on přijímá platby v rublech, jak si vymínil, a že tedy 'vyhrál',” doplnil ekonom.

Ze strany „nikoliv přátelských” států by se tak daleko více jednalo o politický ústupek, protože by samy na trhu rubly kupovat nemusely.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 37 minutami, Bert napsal:

Tak jenom doufejme, že tentokrát to bude něco menšího, vkusného, a spíše do interiéru 🙂

stare-parozi-shozy-svicen-cti-popis-118975257.jpeg

A totok máš kde doma v interiéru? Je to stejný impulzivní nákup jako u @mAra_, nebo promyšlený nákup podpořený myšlenkou interiérového designéra?🍻

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, safi napsal:

Poslední věc, co stát potřebuje, je pracující bývalý prezident. Ani nemáme představu, o čem všem je rozvědkou a dalšími službami informován a někdy to můžou být informace, pro které stojí i zabíjet. A nikdo nechce, aby se z něho stal poradce nějaké nadnárodní korporace.... 

Ale, já jsem pro to, ať dostane klidně rentu, ale to je všechno. Žádné další prebendy. 

Myslím, že premiéři toho ví stejně ne-li více než prezident a jde to. Tam problém nevidím.

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, Kotlick napsal:

A totok máš kde doma v interiéru? Je to stejný impulzivní nákup jako u @mAra_, nebo promyšlený nákup podpořený myšlenkou interiérového designéra?🍻

Narychlo staženo z Aukra. Vybral jsem to nejstrašnější na první stránce 🙂

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Bert napsal:

Narychlo staženo z Aukra. Vybral jsem to nejstrašnější na první stránce 🙂

Do háje, já se vsadil, že je to z tý samý berghütte, kde vznikla ta tvá slavná fotka v horským kroji :D

Odkaz ke komentáři

V 31. 3. 2022 v 21:03, warann napsal:

Tak je to Zumpa ne? Takze snad snese i nejaky ty hodinky. Jen nevim co guru @safi na ty tvoje Vomegy. 

Já žádné Omegy nemám a nikdy neměl... I když manželce se líbí ty nové plastové moonwatche..

EDIT: blbě přečteno, už jsem to pochopil.... OMEGY mají neutrální status 🙂 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři

Zrejme je cas konecne "stlemit" (viz film Bila pani) Zapad valecnymi zlociny Ruska. Krome toho, co pridal Petr-cha vyse, davam do placu i "ukrajinskou Srebrenicu" Buč, viz napr. zde: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/rusko-valka-ukrajina-buca-plyn-nemecko-eu.A220403_184112_eko-zahranicni_jskr

Je otazkou, proc s timhle Zapadni marketing prisel az ted. Kazdopadne by melo nasledovat humanitarni bombardovani ruska... a nebo ne? Vlastne ne, Rusko neni Srbsko a NATO je vysrane i z toho letat nad Ukrajinou...

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, odjinud napsal:

Kazdopadne by melo nasledovat humanitarni bombardovani ruska... a nebo ne? Vlastne ne, Rusko neni Srbsko a NATO je vysrane i z toho letat nad Ukrajinou...

Ty tam fakt ten rozdiel v potenciálnych dôsledkoch nevidíš?

Odkaz ke komentáři

Bombardovat srbsko - nic se nedeje, bombardovat rusko - WW3? Vtom vidim rozdil, NATO asi tez.

Btw, projel jsem byv. Jugoslavii kratce po valce a rozhodne to nebylo tak cernobile, jak se nam media tehdy snazila tvrdit. Faktem je, ze valka je krava a viteze nema, jen valku samou.

Odkaz ke komentáři

před 39 minutami, wawrik napsal:

Všichni vidíme rozdíl. Otázkou zůstává, zda Hitlera verze 2 necháš zabrat Ukrajinu a dáš mu tiché svolení si dozbrojit, nebo začneš ten průser řešit a pokusíš se odvrátit třetí světovou. Zatím to vypadá, že si západní mocnosti vybraly variantu první. Mám z toho fakt v dlouhodobém horizontu strach.

https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/ukrajina-analyza-konflikt-lodenice-zbrojovky-rusko-valka-invaze.A211217_100832_vojenstvi_alv

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
před 43 minutami, odjinud napsal:

Bombardovat srbsko - nic se nedeje, bombardovat rusko - WW3? Vtom vidim rozdil, NATO asi tez.

Btw, projel jsem byv. Jugoslavii kratce po valce a rozhodne to nebylo tak cernobile, jak se nam media tehdy snazila tvrdit. Faktem je, ze valka je krava a viteze nema, jen valku samou.

Tak ja bych to bombardovani tehdy udelal znovu. Ano parkrat se netrefili, ale primarne slo o vojenske a pozdeji infrastrukturni cile. Milosevice bylo potreba jednoznacne porazit, jinak by tam vyvrazdil milion lidi. Ano valecne zlociny se dely i na druhe strane a jestli je tam neco ke kritice, tak jak Haag nedokazal ochranit svedky proti dnesnim predstavitelum Kosova mj. Ale ten nepomer je dle vseho uplne brutalni. 

Jinak Nato zasahnout muselo. Myslim, ze by i ted melo. Je treba ukazat Putinovi, ze se ho nebojime. Ale znovu neverim, ze zautoci na jakykoliv stat NATO. A za to dik Madelaine, ze tam jsme. Byt Clinton je muj nejmene oblibeny prezident novodobe historie :)

Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, wawrik napsal:

Rozdíl v potenciálních důsledcích konání (zásahu) nebo důsledcích nečinnosti?

Já třeba nerozumím tomu, jak může dojít k přímé konfrontaci s ruskem, pokud někdo začne bránit ruské armádě v ničení měst a zabíjení civilistů na území suverénní země, kde nemá ruská armáda co dělat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...