Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Já mám hezký sklep, tak si říkám, zda si tam jednu místnustku nevybavit kartonem konzerv, vody atd. 😄  Když to padne, tak tam stejně uteču, tak jestli tam pak čekat na smrt hladovej nebo se aspon najist a napít. No zatím tam mám 8 litru slivovice tak asi cajk, chvilku tam vydržím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, PepaSFI napsal:

hehe, já mám průpravu, já se učil na vojně, jak se spravuje letiště po jaderným napadení héč!

Já byl chemik-odmořovač a měřil jsem radiaci na povrchu těla zasažených jedinců intenzimetrem se sondou, co vypadala jako mikrofón, když jsem měřil holky z textilní průmyslovky, tak se to chovalo trochu jako vibrátor

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, geometr napsal:

A jódový tabletky.

Prej pomaha i cerveny vino.

Bylo to ve filmu o jaderne ponorce K-19 a rikal to Harrison Ford, takto musi bejt pravda 🙂

(resp. vino mi zni lip nez ty tabletky a obhajuju to tak doma 🙂

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, eskimak napsal:

Preco? Neuvolnuje sa Jod 131 pri vybuchu atomovky?

https://echo24.cz/a/SXiYA/drabova-je-zavalena-dotazy-mame-kupovat-jodove-tablety-kvuli-jadernym-zbranim

Třeba tady....

Dukovany mám 24km daleko od domu, takže jodové tablety, už nefasujeme jak kdysi, když jsem byl dítě. Takže nevím z čeho mám mít větší strach. Bomba nebo JE Dukovany? Aspoň máme dva sklepy. Jeden s vínem a druhej pod domem. 

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, gorlo napsal:

https://echo24.cz/a/SXiYA/drabova-je-zavalena-dotazy-mame-kupovat-jodove-tablety-kvuli-jadernym-zbranim

Třeba tady....

Dukovany mám 24km daleko od domu, takže jodové tablety, už nefasujeme jak kdysi, když jsem byl dítě. Takže nevím z čeho mám mít větší strach. Bomba nebo JE Dukovany? Aspoň máme dva sklepy. Jeden s vínem a druhej pod domem. 

No z toho clanku to nevyplyva. Prave naopak. Akoze, netreba ti ich, lebo zhoris v epicentre nepokladam za vysvetlenie. Ak si v dosahu spadu maju podla mna rovnaky zmysel pri vybuchu. 

Odkaz ke komentáři

před 33 minutami, gorlo napsal:

Třeba tady....

Jaderna bomba na JE Dukovany, a mas kombo 🙂

Odkaz ke komentáři

Oni tie jadrove zbrane su roznej velkosti, od starych kufrikov KGB s nalozou ekvivalentnou 1kt az po megatonove. Radiusy zon pri vybuchu, tlakova vlna atd nemaju linearnu zavislost k velkosti naloze. Priklad - Fat Man (Nagasaki) bol ekvivalent 18kt a vytvoril ohnivu gulu o priemere tak sto metrov. 1Mt bomba vytvori slnko o priemere pol kilometra. Na strojnasobenie tohto priemeru je treba 15 Mt. Je tom spusta videi na youtube, simulatorov atd.

Ak co i len zlomok tych velamegatonovych hlavic exploduje na povrchu alebo tesne nad nim tak to zviri prach nad uroven atmosfery v takom mnozstve, ze to zacloni slnecne ziarenie. tomu co bude nasledovat sa hovori "nuclear winter" a vseobecne sa odhaduje ze by trvala aspon 5 rokov. ukrutna zima, tma a ziadna fotosynteza. je to samozrejme hypoteza ale skusit to asi nikto nechce.

Nukecloud.png

“War does not determine who is right — only who is left.” Ked to Churchill povedal, este jadrova bomba neexistovala. V zasade, da sa prezit jeden jadrovy vybuch, ak ma clovek stastie, je v spravnom prostredi a vie co ma robit,  ale jadrova vojna sa prezit neda - resp to nestoji za to. Lebo jedna vec je vyparit sa pri vybuchu, druha vec je prezit to a rozpadnut sa zaziva z oziarenia a tretia je vyliezt z bunkra o dva mesiace lebo dosli potraviny.

Odkaz ke komentáři

Mam takovou lehkou depresi.. se snazim o tomdle tematu moc nebavit, ale nekdy se tomu clovek nevyhne. Ted u souseda (dobrej chlap, 60 let, remeslnik) sme to u piva bohuzel nakousli a dozvedel sem se, ze jako ta invaze je prirozena reakce na roztahovani Americanu, ze mrtvy civilisti sice blby, ale ze vlastne nemel ten ruskej kokot moc na vybranou. Minulej tejden mi zase babicka, 80 let, vzdelana zenska, rikala ze jako dobry, ale ze by ty cesky vezne asi nemeli propoustet na svobodu, kdyz podepisou, ze pudou bojovat na Ukrajinu. A podobny kokotiny, ze jako kazdej ukrajinskej milionarskej uprchlik dostane automaticky od statu simku s neomezenym tarifem. A v takovy moji mistni stamgastsky hospode se bohuzel tydle temata nesou dost jasne.
 Se bojim ze je to celkem standard..

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

pro Micey: Já jsem na tom podobně. Hromadu mých známých, dle mě vcelku inteligentních lidí, hrůzy války zcela míjí, orientují  se jen ta to, co nás to stojí a ještě bude stát. A z těch, co říkají, že kdo ví, kde je pravda o příčinách války a zvláštní operace russáka na Ukrajině a  se mi chce 🤮

Odkaz ke komentáři

Já bych řekl, že je to věc každého člověka a jeho vnímání světa, člověčenství. V mé "sociální bublině" jsou lidé vzdělání akademického i se vzděláním základním, lidé bohatí i chudí, žijící s vírou i bezvěrci, pravičáci, levičáci, a tak můžeme pokračovat,...  Právě proto mě někteří svými pohledy na tu hrůzu překvapují mile a nemile!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...