eskimak Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Odesláno 1. května 2020 45 minutes ago, railmaster said: Niektoré dosky sa používajú na difúzne otvorenú konštrukciu, možno firma použila nevhodný materiál. Nie nutne. Kolega to riesil pred nesiacom. Pouzili "najkvalitnejsi" znackovy material urceny pre tento ucel (osb). Nasledovalo pretlakovanie, nadavanie, rozobratie SDK konstrukcie, parozabrana (folia), pasky, znoca konstrukcia.... Atd.
Americkej Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Odesláno 1. května 2020 před 5 hodinami, Petrando napsal: diky, jak to bude, tak tak padne nejedna lahev Z mý zkušenosti jich víc padne v průběhu realizace... Budeš to mít pěkný.
Petrando Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Odesláno 1. května 2020 před 16 minutami, Americkej napsal: Z mý zkušenosti jich víc padne v průběhu realizace... Budeš to mít pěkný. Diky O pitny rezim mych UK borcu se samozrejme prubezne staram, aby me doma nepomluvili
farkyostrava Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Odesláno 1. května 2020 před 12 hodinami, Petrando napsal: jde to pomalinku, ale prece... kurde to je paradni vyhled !
shewcza Odesláno 1. května 2020 Autor Nahlásit Odesláno 1. května 2020 Musím se trochu poplácat. Včera jsme úspěšně splnili blower door test, který je potřebný pro získání dotace. Mám radost kluci, ani jsem tomu nevěřil. Kamarádovi vedle to staví firma a neprošlo to (dělali ho již 3x). My jsme to stavěli svépomocí v baráku už bydlíme, žádná zkouška měření v průběhu stavby neproběhla a na první dobrou naměřili v průměru 0.51h-1. Až teď jsem z toho vystřízlivěl. Fakt jsem tomu moc nevěřil po tom co jsem viděl u souseda a četl na internetu, ale je to tam! Nechci se schvástat, jen jsem se chtěl podělit s Vámi o tu radost, protože na tom máte svůj podíl. Díky!
Dokusan Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Odesláno 1. května 2020 Vůbec nevím o čem mluvíš, ale každopádně gratuluji. Užívej si domova.
Hasňa Odesláno 1. května 2020 Nahlásit Odesláno 1. května 2020 Taky jsem měl radost, když mi napoprvé naměřili 0,4. Gratuluji!
lub Odesláno 2. května 2020 Nahlásit Odesláno 2. května 2020 To je zajímavý téma. Difuzně otevřená kce umožňuje regulovaný průnik par z interiéru, ale to neznamená, že není vzduchotěsná. Takže blower door test by měla splnit taky, ne? tzn konkrétně, že žádná OSB deska by neměla být "děravá", nebo i v případě dif. otevřené kce se musí použít parobrzdná folie - což je "jen trochu horší" parotěska..(?). Tedy i u takové konstrukce je nutno počítat s řízenou ventilací, nebo se pletu?
lub Odesláno 2. května 2020 Nahlásit Odesláno 2. května 2020 (upraveno) double.. Upraveno 2. května 2020 uživatelem lub
pepyczek Odesláno 2. května 2020 Nahlásit Odesláno 2. května 2020 Kolegové, jdu si pro radu. Děláme fasádu a chtěli jsme natáhnout vodu ven na zahradu. Vodař přivrtal trubku na zeď, místo, aby vysekal drážku a zazdilo se to (a tady podle mě celý problém začal). Fasádník na to dal polystyren (100 mm), přijde na to ještě marmolit. Problém je v tom, že kohoutek se trochu hýbe - mám strach, aby za to někdo nezabral a nevyrval i se zateplením. Dá se s tím v tuto chvíli něco dělat? Díky! n
eskimak Odesláno 2. května 2020 Nahlásit Odesláno 2. května 2020 @pepyczek V tejto chvili quick & dirty: trochu vysprtaj dieru okolo kohutika (pripadne z dvoch stran) a fukni tam PUR penu, poriadne. Zafixuje to.
Hasňa Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Odesláno 3. května 2020 Na chvíli. Možná ani na tu ne. V polystyrenu se to nemá o co opřít a bude se to kvedlat dál jen s knedlíkem pěny kolem trubky.
gorlo Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Odesláno 3. května 2020 Kyvat se to bude pořád. Mám 16cm polystyrenu, na zeď jsem přidělal cca 12 cm ytongu a do toho jsem teprve přišrouboval kolínko, trochu se to hýbe i tak, ale víc jsem pro to udělat nemohl.
eskimak Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Odesláno 3. května 2020 Az teraz som pochopil ze to je len pod polystyrenom. Vyrez kus polystyrenu a fixni to objimkami do mura, pripadne aj lepidlo/tensi ytong okolo. Potom polystyren naspat, kym nemas finalnu stierku tak ziaden problem.
Dokusan Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Odesláno 3. května 2020 Kamnářovo dílo dostává pomalu obrysy
martar Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Odesláno 3. května 2020 V 22. 12. 2018 v 11:35, mAra_ napsal: Tak já sem dám na delší dobu poslední fotky z venku... mAro, dneska jsem koukal na dopravní zpravodajství a furt mi vrtalo v hlavě, kde už jsem slyšel jméno jedný obce... chápu správně, že u vás na samotě máte za vrátky něco jako dálnici? Dočasně?
mAra_ Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Odesláno 3. května 2020 Zavřeli sjezd na Jablonec a jedna z cest jak se tam dostat je i přes naši vesnici... Ale hlavní Objízdná trasa vede naštěstí jinudy. U nás je navíc zákaz vjezdu nad tři a půl tuny a po celé vesnici třicítka. A policajti jsou tu neustále a kontrolují to. Jako bylo by lepší , kdyby to tu nebylo, ale nějak přežít se to dá. Ono, co taky jiného zbývá...
martar Odesláno 3. května 2020 Nahlásit Odesláno 3. května 2020 Tak to ve zprávách zbytečně nafoukli - tak jak to slovně i kamerou prezentovali, vypadalo to katastroficky. Jsem rád, že to není tak horký
cali Odesláno 4. května 2020 Nahlásit Odesláno 4. května 2020 A nech budes robit cokolvek, priprav sa na to, ze ten ventil budes (no mozno nie kazdy rok, ale urcite niekolko krat za zivot) menit vzdy potom to pred zimou zabudnes vypustit a on zmrzne Tak si ho radsej dopredu priprav tak, aby vymena nebola operacia na tri dni, alebo zainvestuj a daj tam nezamrzny.
Petr.S Odesláno 14. května 2020 Nahlásit Odesláno 14. května 2020 Tak konečně se něco děje, základy by asi byly...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se