Happy88 Odesláno 12. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2022 @Radek124 děkuji za odpověď, tip i varování. Se sklopenou hlavou se přiznám, že na knife účet mám a občas tam i zavítám, ale to fórum je mi hodně vizuálně nesympatický (nepřehledný, špatně filtrovatelný, mizející obsah atd) a na chronomag chodím denně, mnohem raději a je tu imho víc přátelsky naladěných lidí tímto děkuji ostatním, že se mě zastali. @old black moc díky, jdu mu napsat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sicik Odesláno 12. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2022 Po GiantMouse pokukuju už dlouho, takže když jsem narazil na tohoto prcka, tak jsem musel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Muffik Odesláno 12. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2022 V 9. 8. 2022 v 22:24, actionman1 napsal: Dneska Bachledka :)) Výbava z ktorej mám strašnú radosť Paráda! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strong Odesláno 13. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2022 WE Arrakis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 16. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2022 Syn si vymyslel, že chce kunai na házení, buh ví, jak dlouho mu to vydrží, ale zase uplnej shit mu koupit nechci, bude tohle fungovat do dřeva s tou tvrdostí? Píšou 50 HRC https://www.outfit4events.cz/czk/produkt/8798-sada-vrhacich-nozu-kunai-6dilna/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 16. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2022 Tvrdost je v pohodě, 50 HRC odpovídá cca 1700 MPa pevnosti v tahu (170 kp/mm2). Čím větší tvrdost, tím větší křehkost a tím větší možnost zlomení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
(Miloš) Odesláno 16. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2022 Je to trochu z jinýho soudku, ale nože to jsou, ten velkej mám cca 20 let, tak dostal menší brášky. KDS za mě dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragys27 Odesláno 17. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2022 Je mu tak 25 let a stále vypadá skvěle. Cold Steel SRK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prizak Odesláno 17. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2022 před 2 hodinami, dragys27 napsal: Je mu tak 25 let a stále vypadá skvěle. Cold Steel SRK. Moc pěknej nožík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragys27 Odesláno 18. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2022 @prizak Děkuji, i mně dělá radost. Dnes sem přidám další z mojí minisbírky. Victorinox Forester Wood, kupovaný ve Švýcarsku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
actionman1 Odesláno 18. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2022 V 12. 8. 2022 v 18:04, Sicik napsal: Po GiantMouse pokukuju už dlouho, takže když jsem narazil na tohoto prcka, tak jsem musel. Toto sa mi paci. Bomba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 Dorazil balík z Brna a v něm Rockstead Shin DLC. Je to můj druhý Rockstead. Ten první je Shu, který nosím denně a je to na něm (bohužel a pochopitelně) vidět. Střenky poškrábané, špička byla ulomená a v Japonsku přebroušená, teď jsem vyrobil na ostří 2 zuby. Jistě, tenhle nůž se jako EDC moc nehodí - ZDP189 je efektní, ale křehká. Nicméně komu není rady...pořád jsem slintal nad klasickým Rocksteadem, což pro mě znamená větší nůž s černou střenkou a vložkou z rejnoka. Ale už jsem nechtěl ZDP, ale YXR7. Tato ocel by měla být houževnatější a méně křehká než ZDP. Jsem zvědav, jestli to půjde poznat při používání nebo jestli 65 HRC v praxi znamená, že to bude pořád tvrdá a tím pádem křehká ocel. Máte někdo osobní zkušenost a praktické srovnání mezi ZDP189 a YXR7? K téhle kudle asi budu ohleduplnější, ale do vitríny to nebude Ta ocel se prostě leskne jako žádná jiná a to zpracování myslím nemá chybu. Následuje pár fotek a jestli to tady zabírá moc místa, tak se omlouvám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 Vypadá fajn,ale při takové tvrdosti si myslím,že křehký bude. Možná méně jak konvenční používané oceli ale bude křehký. Osobní zkušenost nemám. Docela by mne zajímalo,čím to bude kdo brousit !? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 (upraveno) Já jsem velmi mile překvapen z ostrostí Buck 110 (ocel S30V ?), takhle ostrý nůž z výroby jsem snad ještě neměl. Úplně se vidím jak si pískám při "bourání" jelena v lese Upraveno 30. srpna 2022 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas8 Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 Ahoj, přemýšlím na pásovou bruskou na nože. Má někdo zkušenosti, doporučení...? Jaký výkon je dostatečný? Je to fakt jen na hobby, nehodlám se tím živit. díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 [mention=18308]Radek124[/mention] tak nakonec Mcusta opravena v kapesni-noze v KrPoli. Panove meli z noze radost, z ulomene spicky uz tolik ne, ale jako icebreaker v pripade pokecu to funguje docela fajn (smat se na cizi ucet lidi vetsinou bavi) . Kazdopadne musim rict, ze odvedli slusnou praci. Krom opravy spicky navic dotazeny sroubky a nabrouseno fest do ostra, takze slape jak za mlada. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 před 2 hodinami, bohus76 napsal: ...Docela by mne zajímalo,čím to bude kdo brousit !? To já taky Zatím o nikom nevím, ale třeba tady někdo poradí. Prý by neměl potřebovat 2-3 roky nabrousit, když ho někde nezprasím. Rockstead zajišťuje doživotní broušení za cenu dopravy, což dělá 2x 600,- Kč, ale z toho jsem poněkud vyléčen, když mi celníci napařili DPH z grátis opravy špičky na Shu při zaslání zpět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 před 2 hodinami, moco napsal: Já jsem velmi mile překvapen z ostrostí Buck 110 (ocel S30V ?), takhle ostrý nůž z výroby jsem snad ještě neměl. Úplně se vidím jak si pískám při "bourání" jelena v lese Měl jsem 110 v G10 se stříbrnýma bolstrama a musim říct, že to byl jeden z nejhezčích nožů co jsem měl. To lovectví z něho přímo stříkalo. Jako EDC je moc velkej a těžkej, ale kdybych nosil kudlu v pouzdře na opasku asi bych nevolil nic jiného. Fakt povedená kudla. Nedivím se že se drží doteďka a je dobře, že udělali inovaci v podobě G10 střenek, která je IMHO hezčí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 před 36 minutami, michalval napsal: To já taky Zatím o nikom nevím, ale třeba tady někdo poradí. Prý by neměl potřebovat 2-3 roky nabrousit, když ho někde nezprasím. Rockstead zajišťuje doživotní broušení za cenu dopravy, což dělá 2x 600,- Kč, ale z toho jsem poněkud vyléčen, když mi celníci napařili DPH z grátis opravy špičky na Shu při zaslání zpět. No,počítám,že jen diamanty by to zvládly.Ano, tu story o broušení za cenu dopravy znám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 30. srpna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2022 Tak jsem se dnes odpo byl podívat na pokračování výrobního procesu mého nožíku na BushCraft … a strašně se těším na výsledek … Zatím jsem spokojen Teď už jen dokončení “fáze” damašku, naohýbání záštity, dodělání střenky a nabroušení …… A myslím, že mohu vyrazit i na medvědy :0D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se