lafr Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna před 33 minutami, Hasňa napsal: Co jsou lucasy? Termín, co jsem neslyšel už tak dobrých 20 let, ale myslím, že se tak říkalo páčkám blinkrů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna @Hasňa Lucas bol pre klasicke gombiky, packy, tlacitka v auto/moto ako Xerox pre kopirky. Mne napr na Tesle S vadia male, prakticky neviditelne smerovky vzadu. Nechapem, keby som to mal na motorke tak to zahodim a kupim nejake poriadne, bal by som sa s tym jazdit Firemny IONIC 5 je uz 5 tyzdnov nepojazdny v servise s chybou 800V accu. Umrel na nabijacke a odvtedy len nudzovy rezim. Nikto nic nevie, nikto nekomunikuje, len pokrcene ramena. Vraj tam take maju na dvore tri a cakaju na experta od vyrobcu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna před 6 minutami, wawrik napsal: Áno, to je budúcnosť individuálnej dopravy. Je to proces, niektoré veci treba doladiť alebo vymyslieť úplne inak. Inak tie blinkre na volante má jeden známy v nejakom Ferrari a dosť si to pochvaľoval. Vraj je to jediná vec, ktorú by chcel vo všetkých autách. Ale on je dosť sebestredný kretén, bohvie, či tie blinkre vôbec používa... U ferrari bude možná dost přímý převod řízení, takže nemotá volantem jak špina v kyblu a téměř neručkuje... jen hádám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna Právě teď, exBURN napsal: U ferrari bude možná dost přímý převod řízení, takže nemotá volantem jak špina v kyblu a téměř neručkuje... jen hádám... Môže byť, nič o tom neviem. Ale nový Cybertruck to má podobne, volant má strmý prevod (tuším SBW) okolo 90° alebo 180° na každú stranu, neviem presne. Tam by to dávalo zmysel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna Jj tam je drive by wire coz je docela crazy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna přesně, cybertruck už má drive by wire. Což by mohlo znamenat, že jde měnit poloměr otáčení dle rychlosti (nevím zda to tak skutečně je). Není to první auto na světě co to má, už s tím experimentoval třeba Saam a letadla takto lítají už desítky let... Já ten termín Lucas znám od automechaniků, asi to bude jak píše instant, takže podobně jako když lidi říkají vířivkám Jacuzzi a jsou to páčky pod volantem (celej ten bazmek co drží na volantu, stačí to hodit do google ) Mě ta úlidba naprosto čistému designu na úkor uživatelské přívětivosti, použitelnosti a z mého pohledu i bezpečnosti nesedí. Stejně jako iPhone, používám obě platformy (jak iOS, tak android) a byť má apple lepší HW, tak některý věci v tom systému mě neuvěřitelně vadí. Jinak s tím servisem, podle mě to je to pořád stejný. Vždy trvá nějakej čas, než se inovace dostanou k dostatečné mase lidí. Když jsem kupoval svoje první "lepší" auto ojetou Octavii 1 po faceliftu, tak jsem poslouchal od mechaniků, že "to je už auto po roce 2000, to je špatně, už to není co to bejvalo", před pár lety už to bylo "to je auto po roce 2010, to je špatně, už to není co to bejvalo".... Lidi nemají rádi změny a trvá, než se ty nový věci naučí, zjistí, jak to funguje a jak to opravit a pak je to v pohodě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna Něco málo povídání o Ionicu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr. Sandman Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna (upraveno) 9 hours ago, Lamiczka said: Upraveno 24. ledna uživatelem Mr. Sandman Double Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mr. Sandman Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna 9 hours ago, Lamiczka said: Další věc jsou stěrače, na volantu je pouze ostřikovač, ale nastavení cyklovače je na obrazovce. To ovládání je na obrazovce a taky tím levým kolečkem na volantu, doprava a doleva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 24. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 24. ledna Díky, tak na to jsem ještě nepřišel, byť jsem to kolečko zkoušel, dělalo to něco jinýho (tuším částečně tempomat, ale teď nevím co bylo to doprava doleva, byť jsem to zkoušel), asi to ale bude nastavitelný. Uvidím teď jak půjde ta cesta do Rakouska.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 29. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 29. ledna (upraveno) Ahoj, poprosil bych o radu s dodavatelem wallboxu do vnitřní uzavřené garáže. Přístup k němu budu mít jen já. Přípravu mám, ale vůbec netuším, co mám kupovat a na koho se obrátit. Budu potřebovat vývod pro dvě auta. na internetu je toho spousta a já nevím, co mám vybrat. diky moc! P. S. Ideálně z Prahy a okolí. Upraveno 29. ledna uživatelem John_Lenon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února Nezajedete si někdo do Utrechtu? https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/utrecht-nizozemsko-sit-kapacita-nabijecky-mobilita.A240203_185325_automoto_dohr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února před 15 minutami, Bert napsal: Nezajedete si někdo do Utrechtu? https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/utrecht-nizozemsko-sit-kapacita-nabijecky-mobilita.A240203_185325_automoto_dohr A policajta s sebou, aby baterku dobíjel pendrekem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února Další hřebíček do rakve elektromobility ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
childe Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února před 4 minutami, Jarett napsal: Další hřebíček do rakve elektromobility ... Jelikož občas nějaký kus vzplane jasným plamenem, tak bych se úplně nevzdával ani žehu (víčko k urničce, namísto hřebíčku, taky nezní špatně ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pačes Odesláno 20. února Nahlásit Sdílet Odesláno 20. února Prosím místní znalce o náhled. Láká mě elektro nákupní taška Fiat 500E první generace na lítačku kolem baráku. Nemáte někdo reálnou zkušenost? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xvoloda Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února V 20. 2. 2024 v 7:54, Jarett napsal: Další hřebíček do rakve elektromobility ... A bude to stačit, myslíš? to jsou zase jenom něčí zbožná přání. 1) u spalováku s boxem na střeše spotřeba neroste? 2) vw group tu elektromobilitu chytli za ne úplně šťastnej konec, auto s wltp dojezdem 300 km bych na výlet na hory určitě nebral.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února před 13 minutami, xvoloda napsal: 1) u spalováku s boxem na střeše spotřeba neroste? Tak je asi menší zlo, když ti klesne dojezd z 1000 na 900 km Nevím no, já jezdil se Subem kolem komína za 9, do Rakouska na lyže s boxem a 4 lidma za 8 bo dlouhá plynulá jízda.... Měl jsem možnost mít v zimě na víkend tu novou el. Konu a do baráku bych to nechtěl ani za zlaté prase. For fun na den, dva OK, ale na normální žití fakt ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maro Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února On ale neklesá z 1000 na 900 to je taky jenom zbožné přání... spotřeba v zimě na zimních gumach sama o sobě je litr, box další litr. To je při letní spotřebě 5.5 zimní spotřeba 7.5 což je při 40litrove dnes standardní nádrži pokles ze 720 na 530. To je 25% A zapominas na hlavní výhodu, že pod svahem pichnes auto na nabíječku, a když dolyzujes, máš plnou. Případně u večeře/na ubytování nebo prakticky kdekoliv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igicz Odesláno 21. února Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února před 49 minutami, Maro napsal: On ale neklesá z 1000 na 900 to je taky jenom zbožné přání... spotřeba v zimě na zimních gumach sama o sobě je litr, box další litr. To je při letní spotřebě 5.5 zimní spotřeba 7.5 což je při 40litrove dnes standardní nádrži pokles ze 720 na 530. To je 25% A zapominas na hlavní výhodu, že pod svahem pichnes auto na nabíječku, a když dolyzujes, máš plnou. Případně u večeře/na ubytování nebo prakticky kdekoliv. Je možné, že na spotřebu bude mít větší vliv, když to naložíš na nízko objemový motor. Já jen čerpám ze své zkušenosti (2.5 atmo Subo / 530xd BMW) a tam jsem rozdíl v dojezdu na trase Český Těšín - Tux, cca 800 km nepozoroval. Ať si jezdí každý, čím mu vyhovuje. Kdybych měl kde doma nebo v práci nabíjet (a za rozumnou cenu elektriky), taky bych se už díval po nějakém PHEV. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se