Geodet Odesláno 4. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2021 před 1 minutou, JR_2010 napsal: Ale jen na území obce, ve které teď přežíváš. No vždyť to Wanderovi řikam. Tak mám pravdu já. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 4. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2021 Částečně, pohybovat se může, podle mne, i mezi bydlištěm a rekreačním objektem (vlastním) v rámci okresu, když pojede na chatu s celou rodinou třeba na kolech, nebo půjdou pěšky, tak to asi projde, protože tam nějak neřeší to opatření, jak se tam má člověk dostat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 4. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2021 A vidíte, jak to národ hezky zaměstnává. Doporučuje dvanáct z deseti estébáků! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wanderer Odesláno 4. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2021 (upraveno) Chlapi na mobilu se to blbě hledá, ale v usnesení č.216 je vyjímka z nařízení pobytu v místě trvalého bydliště při cestách pro pobyt v parcích nebo v přírodě. Když budu do devíti doma. Ale jak píše Teatime, je to jak z toho vtipu "zabijeme půl milionu židů a jednoho zubaře". Upraveno 4. března 2021 uživatelem Wanderer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 před 6 hodinami, Wanderer napsal: Chlapi na mobilu se to blbě hledá, ale v usnesení č.216 je vyjímka z nařízení pobytu v místě trvalého bydliště při cestách pro pobyt v parcích nebo v přírodě. Když budu do devíti doma. Ale jak píše Teatime, je to jak z toho vtipu "zabijeme půl milionu židů a jednoho zubaře". To usnesení zcela jasně upravuje pohyb v okrese, kde máš trvalé bydliště. Současně je zde výčet výjimek. Takže ano, můžeš do přírody v rámci svého okresu, při dodržení času. A např. Brno město se dle výjimky Hamáčka slučuje s okresem Brno venkov. Nesmysly o pohybu v obci, kterou přejdeš krokem za pět minut, psali tak akorát novináři, přičemž jsem neviděl jediný zdroj pro toto tvrzení. To co žvatlá ten stebak v TV není relevantní dokud to není v platném usnesení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 Tak táta to má, mamka taky. Oba jsem zásobil polskými přípravky, tak snad to bude dobré... Jinak u nás ve fabrice se rozjelo povinné testování, a co čert nechtěl, jsem jeden z dobrovolníků, kteří ho zajišťují. Za včera jsme dali tak cca 350 lidi a pozitivní dva. Ale začli jsme lidmi z kanclu. Výrobáci jdou na řadu dnes (je nás ve firmě cca 3500). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 Pak sem hoď Máro prosím hrubý poměr mezi výrobou a kanclem, to by mě vážně zajímalo. Třeba vude překvapující. U nás zatím kancl vs "výroba" cca 2:1. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 před 3 hodinami, azeppelin napsal: To usnesení zcela jasně upravuje pohyb v okrese, kde máš trvalé bydliště. Současně je zde výčet výjimek. Takže ano, můžeš do přírody v rámci svého okresu, při dodržení času. A např. Brno město se dle výjimky Hamáčka slučuje s okresem Brno venkov. Nesmysly o pohybu v obci, kterou přejdeš krokem za pět minut, psali tak akorát novináři, přičemž jsem neviděl jediný zdroj pro toto tvrzení. To co žvatlá ten stebak v TV není relevantní dokud to není v platném usnesení. Byl bych rád kdyby jsi měl pravdu , ale co se týče např. pobytu , pohybu v přírodě tak je tam termín "území obce a ne okresu " . Ale přiznám https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/nouzovy-stav-a-mimoradna-opatreni-_-co-aktualne-plati-180234/#volny_pohyb 2. pobývat v době od 05:00 hod. do 20:59 hod. v místě svého trvalého pobytu nebo bydliště s výjimkou a) případů uvedených v bodě II, b) nezbytných cest za účelem nákupu zboží a služeb nebo poskytnutí služeb v nezbytně nutném počtu osob, c) cest za účelem pobytu v přírodě nebo parcích a sportování na venkovních sportovištích, a to za podmínky společné přítomnosti pouze členů jedné domácnosti a na území obce, ve které má osoba trvalý pobyt nebo bydliště, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 Evidentně se prováděné testy ve firmách neobjevují v souhrnných číslech zveřejňovaných ministerstvem zdravotnictví, netušíte někdo proč? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 Tome, kazdy veri jen takove statistice, kterou si zfalsuje sam ;-). A co kdyby to nejakym urednikum nesedelo do poctu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 Dnes prší. Pohraničníci se přesunuli do vozu. To je neskutečná šaškárna ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 5. března 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 A nás včera nezastřelili Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 před 32 minutami, Tom4 napsal: Evidentně se prováděné testy ve firmách neobjevují v souhrnných číslech zveřejňovaných ministerstvem zdravotnictví, netušíte někdo proč? PCR vs AG? https://covid-19.nczisk.sk/sk Tieto čísla sa objavujú aj v ostatných zdrojoch, napr. JHU Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 To nebude ono, u nás MZ zveřejňuje obojí, dokonce i rozlišují testy dle indikace. https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 Ono to není tak horký jak to vypadá. Úterý cesta přes 3 okresy, středa přes 4 okresy a včera 1. Ani jednou jsem nebyl zastaven. To síto je poněkud děravé, ale blbě se plánují cesty, všude jsem o dost dřív, protože si plánuji i nevyžádané zastávky od pomahačů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 (upraveno) @shewcza Je to fakt namátkový. Hlídky se přesunujou. A taky už to některý nebaví, tak jenom hlídkují (nelustrují). No vás by to bavilo, bejt policajtem? Ono se totiž nakonec stejně ukáže, že je to zmar, jako všechny vostatní výmysly. Buzerací lidí (včetně policajtů), vyhrožováním a zmatenými zákazy se lidi motivovat nedaj. Teda dají, ale k úplně jinejm činnostem, než je dodržování nesmyslů. Upraveno 5. března 2021 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 před 2 hodinami, mAra_ napsal: Tak táta to má, mamka taky. Oba jsem zásobil polskými přípravky, tak snad to bude dobré... Jinak u nás ve fabrice se rozjelo povinné testování, a co čert nechtěl, jsem jeden z dobrovolníků, kteří ho zajišťují. Za včera jsme dali tak cca 350 lidi a pozitivní dva. Ale začli jsme lidmi z kanclu. Výrobáci jdou na řadu dnes (je nás ve firmě cca 3500). Bud rad, ze nedelas s tema cinskyma analnima testy... Jinak podle poctu pozitivnich jsou bud vasi zamestnanci silni a zdravi jako ironman nebo jste spis nakoupili nejaky spejle s vatou na vytirani ucha, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 (upraveno) před 11 minutami, odjinud napsal: Jinak podle poctu pozitivnich jsou bud vasi zamestnanci silni a zdravi jako ironman nebo jste spis nakoupili nejaky spejle s vatou na vytirani ucha, ne? To je docela mylné, protože všechny testy v ČR prováděné preventivně mají míru pozitivity okolo 3%. edit ještě pro úplnost testy diagnostické (doktore, mně je blbě, asi mám teho covida) jsou pozitivní zhruba ze 35% a 2/3 testovaných vychází negativně, testy prováděné dle epideologické indikace (haló, tydy hygiena, Alenka říkala, že je s Váma muckovala a ona má teho covida, takže zítra jdete na test) jsou zhruba z 80% negativní a 20% pozitivní. Upraveno 5. března 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 Tak lidi z výroby: zatím okolo 120 testovaných, dva pozitivní. Každý kdo nám takhle vyjde, tak ho posíláme na testovací centrum s doktorem (hned ve vedlejší místnosti, u nás ve fabrice máme ty centra tři) a tam mu udělají PCR test. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 5. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2021 Jaká je (nebo spíš má být) spolehlivost těch testů? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se