Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rozhoduje Tvůj požadavek na výsledek a stávající stavebně-technický stav chaty. Pak je to o projektu, v případě nutného povolení rekonstrukce ze strany úřadu i o projednání s získání povolení, a investičních nákladech - to vše zarámované časem (návrh modernizace/rekonstrukce, projekt, realizace).

Odesláno

@Vasa_HNevím jak velké zásahy plánuješ, ale pokud budeš i bourat nějaké zdi, zasahovat do základů, popř. do střechy apod. tak bych si to nechal zkreslit od někoho kdo tomu rozumí, řekne ti co jsou nosné zdi apod. Navrhne ti např. zpevnění některých nosných částí a tak.

Pokud plánuješ jen kosmetiku jako omítky, obklady, dlažby, nebo elektřinu, tak si najdi kámoše stavaře nebo někoho kdo už něco postavil a byl u toho. Nech si poradit, ale finální rozhodnutí je vždy na tobě. Není to raketová věda, skoro vše se dá najít na netu, včetně pracovních postupů. Né že by jsi to měl dělat sám, ale ať víš jak se to asi má dělat a netahají tě řemeslníci za fusakli.

Mě hodně pomáhá si vše kreslit, něco v počítači něco na čtverečkovaný papír. 

Rozpočty jsem si dělal na ceny z internetu bez akcí, většinou jsem použil ceny z DEK Trade, nebo jiných velkých stavebnin. Řemeslníci se umí dostat níž, nebo za stejno. Popř si to umíš koupit/poptat sám za sejnou nebo nižší cenu. Jestli máš blízko Polsko, tak pak nakupuješ tam a pořád jsi +/- na rozpočtové ceně nebo níž.

Odesláno (upraveno)
V 22. 3. 2023 v 20:37, Xenomorfus napsal:

Kdybys byl bliz, pujcil bych Ti svuj meric spotreby. Je to snadne. Zapojis do zasuvky, topeni do merice a to je vse. Pokud nechces rovnou prepocitavat na penize, nic nenastavujes a jen si zkratka prectes, kolik tim proslo proudu, tedy pro Tebe kolik kW sezral ten radiator. 

Diky, i Tobe fajn vecer, at topitko slouzi a doufam, ze tady pak napises nejake realne zkusenosti po prvni akci. 

Jsem ho dnes odpo vyzkoušel a parádní, hlavně úplně pohoda jednoduché ovládání včetně dálkového. Byl jsem trochu nervózní jak moc začínal být uprostřed žeber rozpálený, trochu jsem se i spálil, klasika 😅, ale vrchní část kam má každý tendenci šahat zůstává vlažná, takže se mi zdá i vcelku bezpečný, pokud je to tedy tak myšleno a není rozbitý 😂 Ale hicuje tedy pěkně, tak si myslím že fajnový produkt a chatku si myslím že vytopí na pohodu....díky za rady :cheers:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem African
Odesláno (upraveno)

African: rado se stalo, at slouzi dlouho a blaze! Ta teplota by se mela srovnat, jakmile se olej rozehreje a rovnomerne se promicha. Zkus ho treba zapnout dostatecne predem a na nizsi teplotu. Uvidis. Chce to vyzkouset a najit optimalni postup. Jako u vseho.

Edit: pripadne na nizsi stupen vykonu ze startu.

Upraveno uživatelem Xenomorfus
Odesláno (upraveno)
před 19 hodinami, Gustaf napsal:

Normálně s ním zatřepej... :D

Protřepat, nemíchat 😁 Jsem tam radši zavolal a technik mi sdělil, že je tam opravdu z bezpečnostních důvodů trochu méně oleje v radiátoru, aby vrchní část nebyla jak plotýnka. Ta spodní část na plný výkon je opravdu o spáleninu, ale i to debilní děcko snad napadne tam nestrkat pazoury a pokud ne, tak jak se praví, každý se musí jednou spálit 😂

Upraveno uživatelem African
Odesláno
před 16 hodinami, martar napsal:

Jen aby pak na sobě Afri junior neměl takový ty grilovací pruhy!

No, vidím za ta léta že jablko daleko od stromu nespadlo, sousedovic asi nebude protože to by měl velký rypák a černý vlasy, takže se spáleninou se dá tak trošku i počítat 😅

Odesláno
Vypadají parádně,co to je , ořech ? Jaká šířka? Už z toho vidím desku stolu....

Ano,je to ořech. Šířka cca 80-90 cm
Moje už taky vymýšlí [emoji1787]

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Ahoj, konečně se snad dočkám robotické sekačky a zvažuji jak nastavit čas sekání. Mám závlahu, ta pracuje od 0:00 do 3 hod. 

Kdo máte sekačku, v jakých časech je zapnutá a seče? A co když prší, nebo den po větším dešti, pouštíte ji? 

Odesláno

mam husqvarna automower, este jeden z tych prvych modelov. mam ju uz 10rokov. Ja mam nastavenu zavlahu od 2:00 do 3:00 a kosacku mam naprogramovanu tak aby kosila suchu travu, cize od 12:00 do cca 20:00. Ked kosi mokru travu tak je cela za*rbana, takze ju nechavam kosit len ked je sucho, ked prsi tak ju poslem tiez do garaze. Samozrejme zavisi aky mas velky pozemok, mne tych 8h denne staci aj s tym ze ked sme na zahrade tak ju zaparkujem.

Odesláno (upraveno)

Díky za info, zvažoval jsem puštění od rána, ale asi to tedy posunu na později. Ještě dotaz, nabíjecí stanici mám mít venku a bez zastřešení, prý to není nutné. 

Opravdu na to může pršet, anebo to je lepší/má smysl zastřešit?

A koukám, že sekačka nemá asi dešťový senzor, to když prší, tak ji vypnete ručně? 

Upraveno uživatelem P_P
Odesláno
před 4 hodinami, zacik napsal:

mam husqvarna automower, este jeden z tych prvych modelov. mam ju uz 10rokov. Ja mam nastavenu zavlahu od 2:00 do 3:00 a kosacku mam naprogramovanu tak aby kosila suchu travu, cize od 12:00 do cca 20:00. Ked kosi mokru travu tak je cela za*rbana, takze ju nechavam kosit len ked je sucho, ked prsi tak ju poslem tiez do garaze. Samozrejme zavisi aky mas velky pozemok, mne tych 8h denne staci aj s tym ze ked sme na zahrade tak ju zaparkujem.

Nevadí to sousedům, že to tam osm hodin každý den bzučí? Když jsem žil v Norsku, tak to tak měla naše sousedka a byl to docela opruz. Hoďka, den, pohoda, ale jak to jelo pořád, tak mě to prudilo fest. 

Odesláno

@P_P ja som po cca 3 rokoch dokupil origo "garaz" ked sa mi pokazila nabijacia stanica. Asi to nebolo uplne nutne, ale mam pocit ze jej trosku predlzim zivotnost. Moj 10r. model (220AC) nema dazdovy senzor ani ovladanie na dialku. Ked som doma a zacne prsat tak ju vypnem rucne, resp ked hlasia dazd tak ju rano prepnem do rezimu aby nekosila.

@Hasňaaj po 10tich rokoch je ta kosacka tak ticha, ze ju skoro nepocut. Je pravda ze ju cca kazde dva roky davam na generalku do husqvarny, kde ju komplet vycistia. Susedov mam len z 2 stran, ale zatial si ziaden nestazoval. Samozrejme ked je uplne ticho tak pocut "bzucanie" ale hukot motorovej kosacky 2x tyzdenne je ovela rusivejsi. Ked s rodinou obedujeme na terase tak ju ani nevypinam, len ked sa beha po trave aby nezavadzala.

Odesláno (upraveno)

Mám taky starý automower husqvarna jako zacik (11 let) a jelikož mám velký a členitý pozemek, jede na jaře skoro nonstop kromě deště, kdy jí ručně vypínám. Později, když už tráva tolik neroste ji pouštím jen přes den.

Na trhu už jsou dneska sekačky s dešťovým senzorem, tahle ho nemá. Nabíjecí stanice je venku bez krytu a úplně bez problémů, jen na zimu jí odpojím a uklidím do kůlny.

S hlukem je to celkem dobrý, přes den není skoro slyšet, večer už jo, trochu hučí, ale sousedy nemám.

Upraveno uživatelem Muffik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...